Har reist jorda rundt for ny tv-serie

DSC_3621Bilde: Disse to møtte vi på reise i ørkenen i Algerie. Du får se dem i den nye serien.

I over ett år har vi reist jorda rundt for å oppfylle folks inderligste drømmer. I januar starter den nye tv-serien «Det må jeg gjøre før jeg dør». En serie som handler om livsglede, drømmer og om hva vi bruker livet vårt til. Som leser av Tore-bloggen kan du nå få et lite innblikk i hva du får se i den nye tv-serien.

IDEEN

Ideen til «Det må jeg gjøre før jeg dør» fikk vi mens vi jobbet med Tore på sporet.  Mange av sakene vi fikk, passet ikke helt inn i det konseptet, men var allikevel veldig gode historier og inderlige ønsker. På den måten dukket ideen om den nye serien opp, «søskenbarnet» til Tore på sporet.

Mange har skrevet lister med ting de må se eller gjøre før de dør. Det finnes også flere bøker om dette. Så hvorfor ikke et tv-program, tenkte vi. NRK tente på ideen, og i fjor sommer gikk vi ut med en oppfordring på tv om at folk skulle sende inn sine drømmer og ønsker. Et program som handler om livet, og hva vi bruker livet vårt til.

DSC_2307Bilde: Denne glade gjengen møtte vi på reise i Vietnam. Fattige, men du verden for en livsglede.

ÅTTE UTVALGTE HISTORIER

Vi fikk inn mellom ett og to tusen brev og mailer med mange spennende ønsker. Vi brukte god tid på å velge ut de 8 sakene som vi tilslutt skulle lage noe på. Så i det siste året har vi reist rundt både i Norge og resten av verden med folk som skulle få sin drøm oppfylt. Vi har vært så langt borte som i Vietnam, men også besøkt land som Egypt, Italia, England og Algerie. Og flere steder i Norge.

PREMIERE I JANUAR

Programserien skal etter planen starte opp like etter nyttår, altså tidlig i januar 2011. Da skal vi ha 8 nye program klare. I hvert program får du møte mennesker med sterke historier og drømmer, og bli med når vi forsøker å gjøre drømmen til virkelighet. Jeg tror allerede nå vi kan love mange artige, facinerede, spennende, rørende og spektakulære opplevelser.

DSC_2160Bilde: På en tur i England støtte vi blant annet på fotballhelten David Beckham, eller iallefall nakken på’n. Han var ikke direkte upopulær.

TANKER OM LIVET

I tillegg til en lang reportasje, skal vi også i hvert program møte et menneske for å snakke om livsvalg, livsdrømmer og hva denne syns er viktigst i livet. Vi har plukket ut 8 flotte mennesker, som nok flere av dere har hørt om før. Men kanskje ikke hørt dem snakke om livsverdier og drømmer på denne måten. Vi håper det disse forteller, skal inspirere seerne både til nye tanker og kanskje handlinger.

DSC_3013Bilde: Dette er hele redaksjonen for «Det må jeg gjøre før jeg dør» på tur i Norge ett sted. Fra venstre programleder Tore, reasearcher/produksjonsleder Cathrine Astad og fotograf/redigerer Øivind Olsson. Flere er vi ikke.

DU KAN BLI MED

I tillegg kommer vi på nettsiden vår selvsagt til å slippe til dere leserne. Men, det ønsker vi også å gjøre i programmet. Har du lyst til å fortelle seerne hva du drømmer om å gjøre, send oss en mail der du også legger med et godt bilde av deg selv. Bildet bør være i jpg.format og av litt størrelse, så vi ser ansiktet ditt. Og du må skrive ned navn, adresse og alder. Pluss selvsagt hva du drømmer om å gjøre. Så kan du bli en av dem som blir med i ett av programmene våre. Du kan også sende brev.

tore@nrk.no   eller   «Det må jeg gjøre før jeg dør», NRK , 7005 Trondheim

DSC_2003Bilde: Ikke bare sol og strender i syden. Vi har også vært på reise i Norge, midt på kaldeste vinteren. Her er teamet i aksjon.

Dette innlegget ble publisert i Programomtaler. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *