Svensk lokalavis fikset Tore på Sporet-sak

Amall-avis 2Tore på sporets etterlysninger leses også i Sverige. Elinor Thuresson, journalist på lokalavisa Provinstidningen Dalsland i Åmål forteller at de fikk et tips om at Tore på sporet etterlyste svenske slektninger for Alexander René Hoel Olsen. Avisen skrev trykte også etterlysningen (se faksimile over) , og kort tid etter dukket de første slektningene opp.

Alexander skrev til Tore på sporet, for å få hjelp til å finne slekt etter sin oldefar Emanuel Andersson. Oldefaren hadde kommet til Norge fra Åmål i Sverige i 1905. Men ingen visste noe om hans bakgrunn i Sverige. En etterlysning på Tore på sporets-blogg derimot fikk fart i sakene. Marit Nyhus fant kirkebøkene for Åmål, hvor Emanuel og hans familie var registrert. Og deretter fikk lokalavia i Åmål et tips om nordmannen som lette etter slekt der.

Amal-avis 1-Etter at denne artikkelen (faksimile over)  sto på trykk, gikk det ikke lang tid før de første slektningene lot høre fra seg, sier journalist Elinor Thuresson. Hun har sendt med både artikkelen med etterlysningen, og den oppfølgende artikkelen hvor slekta har meldt seg. De ville svært gjerne komme i kontakt med sin norske familie.

Alexander selv er også veldig glad for det som har skjedd, og har allerede vært og møtt de første slektningene. I en e-post til oss skriver han:  – Jeg  var selv i Sverige å besøkte noen i Karlstad.  På vei hjem besøkte jeg en som het Tommy Jansson i Åmå,l som viser seg å være i slekt med meg. Der fikk jeg også møte mange av slektningene. dette var hyggelig, slutter Alexander René Hoel Olsen.

Amall-avis 2

Dette innlegget ble publisert i Medieomtale. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *