Kjemperespons på slektssaker

Laxarby-C-6-1861-1894-Bild-120

Bilde: Fra Sverige kom til og med bilde av kirkebøkene fra  Laxarby sogn i Dalsland, der Emmanuel Andersson ble født i 1878.

Tore på sporet-sidene har «verdens beste slektsgranskere» blant sine tilhengere. De aller fleste som ber om hjelp til å nøste opp slektsmysterier får hjelp. Før helga la vi ut en sak der Alexander trengte hjelp til å spore opp oldefarens slekt i Åmål i Sverige. Og allerede i dag er det kommet inn mailer fra både norske og svenske lesere med spennende familiedata.

Det er faktisk ganske imponerende å se hvor mye hjelp folk som kommer med slektssaker til våre sider får. Mange setter seg ved pc’n og begynner å søke. Og mange av de som søker er virkelig flinke. Derfor er det også stor sjanse for å få hjelp, når du ber om hjelp hos oss. Alexander Rene Hoel Olsen søker etter svensk slekt i Åmål, der hans olderfar i sin tid kom fra. Og responsen kom umiddelbart.

Marit Nyhus har brukt helga på å se i de svenske kirkebøkene og sjekket folketellinger, og fant fort Emanuel Anderssons foredre registrert, samt en rekker slektninger. Hjelp kom også fra Susanne Sannefjäll fra Uddevalla i Sverige som også har funnet ut en god del om familien, og ikke minst gir gode råd om hvor og hvordan man leter i slike saker i Sverige.

Så har du mysterier som du trenger hjelp til , send en mail til tore.paa.sporet@nrk.no   Send også gjerne med digitale bilder, helst  i jpg format.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *