Anita leter etter sin svenske bestefar

SundbakkenpappaBilde: Kan du hjelpe Anita og finne hennes pappa Kjell Reidar Kulbliksæters virkelige far?

Anita Kulbliksæter Sundbakken fra Drammen trenger hjelp til å spore opp sin virkelige bestefar. Da mannen hun alltid hadde trodd var hennes virkelige bestefar døde på 1980 tallet, fikk barnebarna høre at han ikke var bestefaren allikevel. Den virkelige bestefaren het Johan Johnsson Sjöåsen, og kom fra Sverige. Nå trenger Anita hjelp til å spore han opp.

Anita skriver: Min bestemor har vært gift i alle år med en mann som heter Sigur Kulbliksæter. Etter Sigur døde på 80 tallet fikk vi høre i etterkant at han ikke var våres bestefar. Min far Kjell Reidar Kulbliksæter brydde seg vel egentlig ikke noe om det da han fikk greie på det, men jeg tror nok han ville vite det innerst inne hvem hans far var.

Han spurte sin mor Gudrun Konstance Glader som hun het som pike men giftet seg Kulbliksæter, flere ganger om sin riktige far, men hun ble bare sint eller lei seg og begynte å gråte hver gang. Tror pappa ga opp til slutt. Jeg har i flere år prøvd å snoke litt på nettet, men det er ikke lett å finne noe. Jeg meldte meg inn i Eidskog slektforskerlag  i håp om å finne en løsning der.

De kunne ikke hjelpe meg.  Min bestefar som jeg leter etter heter Johan Johnsson Sjøåsen og er fra Sverige. Jeg tror han kommer fra Charlottenberg. Han hadde en bror som jobbet på jernbanen i Charlottenberg tror jeg etter det jeg har hørt. Jeg  leita etter navn på Sjøåsen i Sverige og fant noen mennesker som het Sjøåsen til etternavn i Virsbo, og fikk en slektforsker til å undersøke for meg om det kunne ha noen sammenheng.

Jeg fikk mail i dag at han trodde det ikke var det og kunne ikke hjelpe meg. Vi finner ikke dette navnet noen steder. Alt virker så merkelig..  Og jeg vil så gjerne ha et svar.  Ble egentlig veldig lei meg da denne slektsforskeren ikke kunne hjelpe meg. Jeg føler at vi stanger i en vegg. 

daapsattest

Jeg har en dåpsattest på min far som lyder:  Kjell Reidar Kulbliksæter ( min far),  Født 05.05-1932. Eidskog.Døpt 12.06-1932. Far: Johan Johnsson Sjøåsen (min bestefar), Mor: Gudrun Konstance Glader ( min bestemor), Eidskog Prestegjeld. Presten som skrev ut denne dåpsattesten heter Bjørn O. Andersen 16.08-89 i Eidskog. 

Jeg synes dette er så merkelig, for bestemor sa når hun levde at  pappa ikke var adoptert av Sigur. Men hvordan er det da mulig at pappa heter Kulbliksæter? Burde han da ikke hete Johnsson Sjøåsen eller Glader? Da burde jo jeg også hatt et annet etternavn! Jeg har desverre veldig få opplysninger rundt dette, men jeg tror bestemor traff Johan da bestemor jobbet på en gård som ungjente. Hvilken gård vet jeg ikke men mest sansynelig i Eidskog ett sted

Hun ble nok gravid med Johan da, og så har han forsvunnet!. Så traff hun Sigur og giftet seg. Det hadde vært så utrolig bra om noen kunnet hjelpe meg med dette, vi  er 5 barnebarna som da hadde fått et svar. Tror kanskje pappa også hadde satt pris på det hvis han hadde levd. Om vi bare finner ut hva som skjedde, så kan jeg roe meg ned med det, bare det finnes et svar.

Kan du hjelpe i denne saken? Har du tips? Send en mail til tore.paa.sporet@nrk.no, så skal vi videreformidle dem til Anita.

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *