Hvor er maleriet "Me and You" av Arman Willly Øyen?

maleri

Mia Berg Øyen fra Trondheim ber om hjelp til å finne sin far, Armann Willy Øyens maleri «me and you» (bildet). Armann Willy Øyen døde i 2001, men året før bestemte den hardt MS rammede mannen å male ett siste maleri, til tross for lammelse i armene. Datteren ønsker å få tak i maleriet som et minne om sin far. Kan du hjelpe henne?

Mia Berg Øyen skriver:

Jeg er ei jente på 23 år som er født og oppvokst i Trondheim. Min oppvekst har nok vært noe spesieltt, da min far Armann Willy Øyen fikk sykdommen MS (multipell sklerose) allerede da han var 18 år. Til tross for dette beholdt han altid sitt gode humør og prøvde å leve et tilnærmet normalt liv med god hjelp fra familie og personlige assistenter.

Min far var rett og slett et fantastisk menneske! Han skjønte tidlig at å male var noe han trivdes med. Til og med etter at han ble lammet i armene fortsatte han å male, da ved hjelp av munnen og assistanse fra sine personlige assistenter. Det er i forbindelse med oppsporingen av hans siste maleri at jeg kontakter Tore på sporet.

Far hadde pause fra malingen i flere år, men i 2000, året før han døde, bestemte han seg for å male et siste bilde. Han fikk god hjelp fra sin daværende assistent Hilde Mathisen, som også er fra Trondheim. Bildet valgte han å kalle «Me and you», og du kan se det på postkortet jeg har lagt ved mailen.

Jeg har mange ganger etter hans død tenkt på dette maleriet. Som et siste minne ville jeg veldig gjerne hatt det. Da han malte det var det snakk om å sende det inn til en eller annen internasjonal konkurranse, etter dette har hverken jeg eller noen i min familie hørt noe om eller sett noe til maleriet.

Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne eller hvem jeg skal kontakte for å kunne spore opp dette. Da han malte det bodde han i egen leilighet på Markaplassen bofellesskap på Vikåsen i Trondheim, der han hadde et godt forhold til både medbeboere og ansatte. Jeg ville satt veldig stor pris på om dere kunne hjelpe meg å spore opp dette maleriet. Det ville betydd enormt mye for meg.

Har du et tips i saken: send en mail til tore@nrk.no

 

Med vennlig hilsen

 

Mia Berg Øyen

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *