Trønder søker slekt i Nord-Norge

Gamle bilder ill

Bjørnar Fredriksen fra Viggja i Skaun kommune, vest fra Trondheim, har nylig funnet ut at han har slekt fra Finnmark. Nå lurer han på om noen kan hjelpe han å finne slektninger?
 
Bjørnar skriver:

Jeg prøver å finne min fars slekt. Han døde i 1979, og mens han levde snakket han sjelden eller aldrig om sin familie.
Hans mors navn  Hilda Eliasen (født Lorentsen) var visstnok en av 9-10 søsken. Bestemor (Hilda) hadde en søster som hette Inga Lorentsen men ble senere gift Jakobsen. Hun var født 23.06.1888.  Vi tror de har vært bosatt i Finnmark .Inga var født i tidligere Helgøy Komune tror vi, men vi vet ikke om komunen hette det på 1800 tallet

Hvist noen kjenner til henne eller noen av hennes familie ønsker vi å komme i kontakt med dere. Har du tips: skriv til tore@nrk.no og merk mailen med «trønder søker slekt i nord-norge»

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Trønder søker slekt i Nord-Norge

  1. Arne Wilhelm Sefting Dalhus sier:

    Jacobsen familien har jeg røtter ifra. kanskje denne familien også. De kommer egentlig fra Alta og er av Finsk avstamning. Min oldefar heter Abraham Olsen, hans far heter Ole Jacobsen og hans far heter Jacob Jacobsen. Ole var gift med Jørgine Madsdtr. hun er datter av Mads Jørgensen i Mehamn, Mads og familien hans (mor og far med søsken) var de første fastboende i Mehamn. Som det også står en minnebauta over. Kan sees på Dis. no (gravminner). Du går inn på Dis.no søker gravminner – Finnmark – Mehamn Gamvik – Skriver Jacobsen post 81-90 nr. 3135508 Inga Jacobsen med familie og klikk på gravstein ( bedre får du det ikke) født 23.06 1888. Hilsen Arne! Tvi tvi!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *