Halvard Johan løste bildegåten!

hjb

Våre lesere er fantastiske detektiver! Det kan vi slå fast etter at vår siste etterlysning ble løst i løpet av en times tid i går. Halvard Johan Bolstad (bildet) fra Skjolden  ved foten av Sognefjellet, var mannen som kunne fortelle oss at bildet vi la ut på bloggen i går var tatt på Sognefjellet. Og han kunne også omtrent stedfeste på meteren hvor de to jentene hadde stoppet på fjellturen sin.

-Eg er 100% sikker på at bilde er fra Sognefjellet, sier Halvard Johan Bolstad. Det er teke litt etter ein er komne forbi svingane opp i frå Krossbu, på Riksveg 55,  der vegen flater litt ut opp mot Fantasteinane, 1434 moh. Dette er på veiens høyeste punkt 1434 meter over havet. I bakgrunnen ser vi Smørstabb-breen. Tindane ein ser i bilde er Smørstabbtindane. Frå venstre ser ein Store Smørstabbtind, Veslebjørn, Kalven(den lange toppen) og Storebjørn. Ser at i Bloggen meiner nokre at det er Fanaråken vi ser, men den ligg på motsatt side av Sognefjellshytta. Mot Turtagrø / Skjolden.

 sognefjell

Bolstad selv har vært på stedet mange ganger. Han bor i Skjolden, ved foten av Sognefjellet, innerst i Sognefjorden i Luster kommune.  – Når Sognefjellsvegen er open så ta det meg ca. 1 time opp der bilde er tatt, sier han. I unge år var eg svert aktiv i fjellet, men det har dabba av litt med at alderen stig. Eg er 54 år. Er ofte oppe i dette området om sammaren med fotoappratet. Eller så er eg aktiv i RK Hjelpekorps og det medfører at vi er oppe i dette området. sier han.

Løst-logo

Dermed var nok ett mysterium oppklart av Tore på Sporets dyktige seere og lesere. Har du en lignende sak du trenger hjelp med å oppklare, finne, eller noe helt annet? Send oss gjerne en mail. Merk den med «Etterlysning på bloggen» og send den til tore@nrk.no . Legg gjerne ved digitale bilder!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *