Over 1 million fulgte Andres reise for å møte sin pappa i Israel

DSC_0927Bilde: Tore på sporet teamet i aksjon i Jerusalem.

Over 1 million seere satt klistret foran tv’n da Andre Sørensen dro med Tore på Sporet til Israel for å møte sin far og søsken for første gang på over 40 år. Dette er andre gang i år at Tore på Sporet bryter den magiske drømmegrensa på 1 million.

DSC_1003Bilde: Andre og pappa i samtale på Golanhøyden.

Tore på sporet har vært bortskjemt med høye seertall siden oppstarten i 1996. Gjennomsnittet på alle programmene i 13 år lå foran denne serien på godt over 1 million seere. Spenningen var derfor stor foran årets sesong, fordi programmet skulle settes opp på ny dag og også forandres. Ville publikum svikte?

DSC_0934Bilde: Andre og broren Ronan som kom fra USA for å møte sin storebror

Men det ser ikke ut til at interessen for gjenforeninger og gode historier fra det virkelige liv er gått av moten. Fortsatt er programmet ett av Norges tre mest populære og har et sterkt tak på sitt publikum. Programmet samler over halvparten av tv-seerne søndager. Tore på sporet har ligget blant de beste helt siden starten i høst. Og fortsatt er det to program igjen.

DSC_0983Bilde: Sea of Galilee, Genesaretsjøen.

Responsen fra seerne denne gang er helt enorm. Her på bloggen og på facebook strømmer det inn med godord fra seerne, noe som selvsagt varmer oss som jobber i redaksjonen. Mange mener at Tore på Sporet aldri må legges ned, og noen sier seg til og med villig til lisensøkning så lenge vi fortsetter 🙂

DSC_0969Bilde: Lys i gravkirken på Golgata i Jerusalem

Dette innlegget ble publisert i Medieomtale. Bokmerk permalenken.

7 kommentarer til Over 1 million fulgte Andres reise for å møte sin pappa i Israel

 1. Bjarne Gjerme sier:

  Takkar for fine program, dette er meiningsfyllt underhaldning. Du opplyste sist sundag at Israel i juni 1967 gjekk til angrep på grannelanda. Dette er frykteleg feil, men du er ikkje den einaste som let seg lura av pro-islamsk desinformasjon. Underteikna var soldat i Brigade Nord i 1967,midt under den kalde krigen,og fekk merka opptrappinga av Nato sin beredskap utover i mai. Arabarlanda hadde tydeleg annonsert krigen, og kravde FN-troppene vekk. Krigen var framprovosert av sovjetisk etterretning. At Israel slo til før fiendeflya kom på vengene, var einaste sjansen for å overleva.

 2. Gyri Mohisenpour sier:

  Bra at noen korrigerer denne opplysningen. At lille Israel med hele den arabiske verden mot seg overlevde opprustning og angrep, spesielt under de første årene av den moderne staten Israels eksistens, er intet midre enn et mirakel. Jeg reagerte selv på formuleringen, Tore, men er glad for Bjarne Gjermes kommentar som setter Israels såkalte «angrep» i rett perspektiv.

 3. Geir Knutsen sier:

  Først vil jeg si at dette var et godt laget program. Vi er mange som har ventet på noe positivt om Israel fra NRK.

  Tore nevnte i programmet at Netanya har en vennskapsby i Stavanger.
  Se http://www.netanyaforeningen.no

  Trondheim har også en vennskapsby i Israel. Det er Petach Tikva som ligger litt nordøst for Tel Aviv. Nettsiden kommer snart på http://www.tikva.no

  Tore brukte feil navn på de som bor i Israel i dag. Han sa israelitt. Det riktige er israeler.
  Se no.wikipedia.org/wiki/Israelitt

  Jeg er enig med de som skrev de forrige kommentarene om seksdagers krigen. Israel løsnet de første skuddene, men slik professor Carl August Fleischer skriver: «må bedømmes som en lovlig forsvarskrig etter folkeretten». Se http://www.miff.no/nyheter/2004/10/31IsraelKjempetForsvarkrigI1967.htm
  Mer om seksdagerskrigen her: http://www.miff.no/x-Seksdagerskrigen.htm

 4. Tore Strømøy sier:

  Når jeg sa at Israel gikk til krig, henviste jeg til hvem det var som angrep først i denne krigen. Tar ikke stilling til noe annet. Dette var ikke noe forsøk på å snakke om konfliktene mellom Israel og nabolandene, kun en opplysning om hvorfor Abraham reiste hjem til Israel.Denne saken handlet for en gangs skyld ikke om konflikten mellom Israel og Palestinerne. Det trodde jeg folk ville forstå. Ikke at vi ville få en diskusjon om hvem som var skyld i hva.

  Dette er hva som står om krigen i Store norske leksikon:

  seksdagerskrigen, betegnelse på den tredje israelsk-arabiske krig, som pågikk i seks dager 5.–10. juni 1967. Den utløsende årsak til krigen var en sterk opprustning i Egypt og Syria, som begge truet Israel med angrep. I slutten av mai blokkerte også Egypt Akababukta for israelsk skipsfart. 30. mai inngikk Jordan, Syria og Egypt (4. juni også Irak) en forsvarspakt, og landene mobiliserte. 5. juni gjennomførte det israelske flyvåpen et overraskelsesangrep som ødela størstedelen av det egyptiske, jordanske og syriske flyvåpen på bakken. Deretter gikk israelske bakkestyrker til angrep, støttet av fly. Israel erobret Sinai til Suez-kanalen og Gaza fra Egypt (8. juni), Vestbredden med Øst-Jerusalem fra Jordan (7. juni) og Golan-høydene fra Syria (10. juni). En våpenhvile ble undertegnet 10. juni, og krigen var over.
  Vennlig hilsen Tore

 5. Irene Eriksen sier:

  Hei Tore.
  Det gledet meg meget at Israel ble vist som et vakkert og spennende land.Jeg har et barnebarn som har vært student der på fjerde året, og jeg besøke ham igjen – kanskje neste år. Han stortrive.
  Jeg blir også glad for hver postiv omtale eller korrigering av feilinfo. Man blir ofte matt av løgnene som Israel må tolerere.
  Historiene dine rører oss alltid. Mer ekte underholdning kan man ikke finne. Det er med glede vi ser frem til neste program. Mvh Irene

 6. Berit sier:

  Kjempe programmer alle som en…Denne episoden kjente jeg meg igjen i. Har selv en datter som jakter etter sin far. Han skal og bli bestefar….det finnes mange av oss som har kommet i den situasjonen. Vet du om noen som bare sitter med sånne saker? Regne ikke med at du bare kan jobbe med slike saker for det blir det ikke progammer av. Fint om du kan tips meg om hvor jeg kan henvende meg…;)

 7. Anne sier:

  Flott program. Men det er nå fortsatt Israel som må bære det største ansvaret for krigen mot Palestina. Berlinmuren falt for 20 år siden-Israel har bygget sin mur- og begrunnelsen er ikke noe bedre en begrunnelsen for Berlinmuren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *