Søker gutt etter bilulykke i Redalen i 1974, da personbil med tre kjørte rett i Mjøsa.

etterlyse-logo

Høsten 1974 kjørte en personbil av veien i Redalen nord for Gjøvik og havnet i Mjøsa. John Arnfinn Sletten på Lillehammer var en av de første som kom til ulykkesstedet. Nå etterlyser han mannen han reddet fra drukningsdøden.

John Arne Sletten er i dag 52 år. Ulykken han ble vitne til skjedde høsten 1974 i Redalen (ca.10 km nord for Gjøvik ). John Arnfinn  forteller her selv hva som skjedde:

-Jeg satt i en buss på vei hjem til Biri på ettermiddagen. Foran oss kjørte en bil ut av veien , ned en bratt skråning og havnet ute i Mjøsa. Heldigvis støtte bilen mot en stein slik at den ikke forsvant helt under vannskorpen. To – tre av oss i bussen løp ned til strandkanten for å hjelpe. På tur ned fant vi den minste i familien , trolig bare noen få måneder gammel, den var helt uskadd. Da vi kom ned var moren kommet ut av bilen, til tross for en del skader. Inne i bilen satt faren i føresete med vann opp til magen og hadde panikk. Etter mye jobb fikk vi han ut og inn på land.

Vi trodde da at alle var ute, men så begynte moren å skrike etter sin andre sønn. Vi kom oss da ut i bilen igjen og fant sønnen liggende under vann mellom setene.Da vi fikk han ut var han helt livløs. Jeg hadde for noen måneder siden vært med på et førstehjelpskurs og nå var det ikke tid til å nøle. Denne gangen var det alvor. Etter å ha brukt munn mot munn metoden i noen minutter , fikk jeg heldigvis liv i gutten. Det var et stort øyeblikk.

Familien ble så tatt hånd om ambulanse personell og fraktet til Gjøvik sykehus. Jeg fikk i ettertid vite at det hadde gått bra med alle sammen , også gutten som ble reddet fra drukning. Har tenkt på dette i mange år og lurt på hvor denne gutten , som da var ca. 5 år , er i dag. Hva gjør han , hvor lever han? Jeg tror familen var fra Møre-området og mener også at faren kanskje var prest?

John Arnfinn Sletten ønsker selvsagt å få kontakt med de som var med i denne ulykken, og spesielt gutten han reddet. Om han var rundt 5 år i 1974, er han rundt 40 år i dag. Har du tips i denne dramatiske saken, ta kontakt med oss. tore@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Søker gutt etter bilulykke i Redalen i 1974, da personbil med tre kjørte rett i Mjøsa.

  1. Jøran Ødegårdstuen sier:

    Fant du ut noe om dette? Jeg er leder i Redalen fotball. Mye historie å mange i bygda som kanskje vet noe om dette. Ta kontakt hvis jeg kan hjelpe. Men det er vel en stund siden denne reportasjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *