Hvor er maleriet?

ingeborg-maleri

BILDE: Ingeborg Åstrali lurer på hvor originalen av «Måneskinn over Skeikampen» er.

Vi etterlyser originalen av maleriet «Måneskinn over Skeikampen». Datter av maleren Kaare Halvorsen lurer på hvor det ble av maleriet faren malte til mora i forelskelsens rus i 1930

Ingeborg Åstrali fra Revetal forteller at hennes mor, Magna Holum, som 17 åring fikk en huspost på Lillehammer i 1930.En dag kom det en ung mann gående til gården. Det var den unge kunstmaleren Kaare Halvorsen. Han lette etter motiv i området. Nå ville han tilbringe vinteren ved Skreikampen for å male høst og vinterbilder. 

Det endte med at Magna skiftet jobb, og ble med maleren, som hans husholderske. Og det gikk ikke lenge før hun forelsket seg hodestups i han.I løpet av denne vinteren mens de to er sammen, malte han i forelskelsens rus dette bildet: ”Måneskinn over Skeikampen”. 

Magna og Kaares veier skiltes av forskjellige grunner da våren kom. 8 år senere forberedte Magna  bryllup med en annen mann, da Kaare igjen dukket opp. Og som sist, blusset kjærligheten opp. Så sterkt at Magna rett og slett brøt forlovelsen med den andre mannen – avlyste hele bryllupet, og giftet seg med Kaare i stedet. 

Kåre HalvorsenI dag er både Magna og Kaare (bildet over) døde, men datteren ønsker å finne maleriet som betydde så mye for foreldrene gjennom hele livet. Maleriet ble solgt, og datteren Ingeborg har lett etter det i mange år. Har du opplysninger om hvor bildet ”Måneskinn over skeikampen”, malt av Kaare Halvorsen befinner seg i dag, så ta kontakt med oss. Så blir Ingeborg veldig glad. Enten på brev eller mail.  tore@nrk.no , eller Tore på sporet, 7005 Trondheim.

maleriBilde: «Måneskinn overSkeikampen». Hvem er den heldige eieren, lurer malerens datter?

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Hvor er maleriet?

  1. Nadi sier:

    Hei jeg heter Tekie , Nadi jeg kommer fra eritea jeg her ikke tref familam min 11år kan du hjelpe meg og trefa familan min

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *