To brødre til Nesna

John Bjarne og  broren Olav
Historien og reportasjen om John Bjarne Øverland og broren Olav sluttet ikke hos mora i England. Tore på Sporet fulgte også brødrene på deres reise til Norge og Nesna etter at de hadde vært og besøkt familien i England. Olav ville svært gjerne bli med storebror John Bjarne hjem til Nesna. For å se hvor han bodde, møte slekt og ikke minst besøke farens grav. Her på bloggen kan du nå se bilder som aldri kommer på tv. Dette er siste del av John Bjarne og Olafs gjensynsreise, 62 år etter at de ble skilt: Se video i NRK Nett-tv

Dette innlegget ble publisert i Bonusmateriale. Bokmerk permalenken.

48 kommentarer til To brødre til Nesna

  1. Øyvin Hanssen sier:

    Det må jeg si, Tore, du gnir det virkelig inn.. Så nettopp programmet, og du klarte virkelig å få frem at Jon Bjarne ikke fikk overta gården i England. Spesielt godt likte jeg sekvensen med bildet du ga til han på slutten av programmet, sammen med kommentar om at «her er bilde av gården du ikke fikk».. Hvem behøver fiender når de har deg ???

  2. Charlotte sier:

    Til Øyvind Hanssen, sant, men ingen trenger Tore på sporet når vi har deg som ødelegger for andre. Greit nok at kommentaren var unødvendig, men hvem trenger fiender når vi har deg..

  3. Det er dette jeg kaller GOD underholdning. Hvorfor har du program bare en gang pr. uke?

  4. Liv Fridtjofsen sier:

    Huff, du har tydeligvis forsnakekt deg litt. Tror ikke det var vondt ment, jeg. Jeg hørte ikke kommentarene det refereres til over…….. Jeg tror brødrene er glad for å få treffes, og ikke minst mora som sikert har hatt dårlig samvittighet hele livet. Jeg er sikker på at det gjorde dem alle GODT!!!

  5. Herulf Olsen sier:

    Det er flotte historier du har og fortelle Tore.
    Takk for det, og det er så godt å kunne oppleve dine fortellinger.
    Håper du aldri blir lei av å formidle slike historier. Det er noe vi trenger i alle tilbud om på liv og død konkurere ut hverandre. Og takk til nrk som vil lar Tore fortsette og formidle slike gode historier. Jeg betaler gladelig lisensen om vi får fortsette med deg.

  6. Anita sier:

    John Bjarne var en nydelig person 🙂 Gråter hver gang jeg ser på Tore på sporet jeg! Så ikke tenk på det..

    Øyvin: Hva feiler det deg?? Greit nok at han sa det litt mye han godeste Tore, det er kritikk han må ta til seg, for alle gjør da feil.. Men hvem behøver fiender når de har deg?? Skjerpings! La være å se på programmet eller kommenter her inne hvis du reagerer så sterkt da!

  7. Starbergen sier:

    Ikke det beste programmet dette. Tydelig at alle var forlegne, men nok glade for å treffes. Dette med å kunne overta denne gården – det var litt ute på vidda.
    Ellers – stå på Tore!

  8. Anne sier:

    Dette er et elendig program hvor programlederen synes å være mest opptatt av å vise sin egen fortreffelighet. Det er flott at noen prøver å hjelpe personer til å finne slektninger mm slik Frelsesarmeen har gjort i alle år, men dette bør ikke gjøres til tv underholdning.

  9. Kim Robin sier:

    Hallo jeg så akkurat programme å jeg ble rørt jeg hadde blitt kjempe glad vi jeg hadde sett mamman min etter 62 år men du klarer all ting Tore du er best:-D

  10. Kristine sier:

    Hvorfor er dere så slemme? Jeg blir sjokkert over at det går an å skrive så ekle kommentarer, den gården var jo det eneste stedet han hadde hatt det godt på, og han fikk endelig møte familien sin. Skam dere! Jeg synes Tore Strømøy gjør en beundringsverdig jobb.

  11. kjell nordby sier:

    Du er bare en mester på dette TORE fortsett med dette og dere som skriver skit her HOLD OPP mannen gjør en unik jobb

  12. Astrid sier:

    Hei! Jeg er en jente på 13 år. Jeg vil bare si at historien du kom med i dag traff meg virkelig. Håper du fortsetter med dette. Lykke til!

  13. Astrid sier:

    Vingklingen i prorammet var noe overdrevet, men alle kunne se at familien hadde godt av å treffes igjen. Stå på Tore. Håper familien får mulighet til å treffes igjen. til tross for Bjarnes lille inntekt.

  14. Hei Tore!
    Du gjør en flott innsats i hverdagen til folk. Att det blir noen rørende sener, syntes jeg vi bare har godt av å se. Det er også godt å se at du kan gjøre så mye godt for andre mennesker, at menneske skjebner kan bli knyttet i sammen igjen på ulike vis. Stå på Tore

  15. Øystein sier:

    Selvfølgelig er det mange vonde følelser som dukker opp hos Jon Bjarne; episoden i dag var jo også en reise i Jon Bjarnes tap gjennom livet. Men dette kan vel ikke Tore Strømøy bebreides for. Uansett om det var tungt for Jon Bjarne, så var det bra for både ham og resten av familien at de fikk møtes og snakke om fortiden (og det som kunne ha blitt) før «boken ble lukket». Forresten er det er vel andre i medieverden som dyrker sitt ego mer en Tore Strømøy.

  16. Nida Gutvik sier:

    Tore du er BEST. Jeg gråter og blir rørt hvergang jeg ser på tore på sporet hver søndag. DU ER SUPERT! og jeg beundrer deg 🙂

  17. Ingrun Bekkeli sier:

    Programmene dine er både rørende og fine. Det er mange barnslige og upassende komentarer som ikke burde ha kommet på trykk. Stå på Tore. Du er flink.

    I.B.

  18. Harriet sier:

    Hei. Siden Nesna er en veldig liten plass kjenner alle sammen godt til hverandre.Helt siden jeg fikk vite at Jon Bjarne skulle få hjelp til å finne resten av familien sin igjen, har jeg gledet meg til å se programmet. Jeg må si at jeg syns dere fremstillte Jon Bjarne på en kjempe fin måte. Å at Nesnaværingan kjente han godt igjen.

  19. Ståle sier:

    Takk igjen Tore, atter engang får vi se at blodsbånd/familiebånd kan trekkes sammen, slektsbåndene holder alltid og gjør ikke forskjell på Kong Salomo og jørgen Hattemaker. Dette er programmer som får mine følelser til å tine.

  20. Liv og Jan O. Davidsen sier:

    Kjære Tore og John Bjarne
    Takk for en vakker historie, og for at vi fikk være med å oppleve denne historiefortellingen med Dere på TV og video.
    Vi skal besøke Nesna i jula, og vi gleder oss til å oppleve Nesna, og kanskje hilse på kjendisen John Bjarne.
    Fine hilsner fra Liv og Jan O.

  21. elsmari sier:

    Kan vi ikke slutte å mene noe om Tore Strømøys ego eller selvdyrking
    og heller tenke på den lille mannen fra Nesna som tross alt fikk
    oppleve og møte sin bror og mor i levende livet.
    Når den lille mannen på nesna setter seg ned og tenke over dette og
    nyte det går ikke tankene hans til Stræmæys ego.
    Det er tydelig at noen her ikke har opplevd savn og sorg.

  22. Tore du er bare Topp. Hver eneste søndag sitter jeg klistret foran tv’n og følger med på ditt brogram. Har selv en søster som aldrig fikk møtt sin far eller hans slekt, så jeg forstår de som aldrig gir opp håpet om gjennforening. Jeg gråter under hvert program og priser deg og beundrer deg. Stå på TORE du er BEST.

  23. Siri T.F. sier:

    For en herlig episode, og for en herlig mann John Bjarne var! Ja, det var dumt at han ikke fikk være med sin mor og bror til England, det er helt sant det, og det var dumt at han ikke fikk muligheten til å overta gården, det er realiteten her, og at det blir sagt synes jeg at er riktig. Rett og slett fordi «Tore På Sporet» ikke er et program som kun viser solskinnet, det blir også nevnt de triste tingene som gjør at ting har blitt som de har blitt. Men nå fikk John Bjarne møte familien sin igjen, og glede seg over det! Jeg tror det kun har gjort han godt! Og at det også har vært godt for hans mor og familien. Dette er virkeligheten, og når jeg ser episoder som denne i kveld er jeg evig takknemlig på alle familiene som får møte hverandre igjen sine vegne at Tore Strømøy har «Tore På Sporet».

    Takk for programmet Tore, det er trist, men samtidig godt og se på!

  24. Siv sier:

    Hei Tore, jeg synes du har et flott program, jeg har selv lagt merke til John Bjarne og den jobben han gjør på hurtigrutekaia på Nesna, og jeg må si jeg beundrer den innsatsen han gjør. Selv bor jeg i Mo i Rana, men er ofte på nesna hos venner og bekjente.

    Til dere som klager på dette programmet, hvorfor i pokker gidder dere å se på det da, dersom dere ikke liker det? fritidsproblemer eller?

    Tore Strømøy gjør en fremragende jobb, jeg har selv ei barndomsveninne som brukte Tore Strømøy og programmet Tore på Sporet til å finne sin mor og sin bror for en tid tilbake, det ble sendt som hovedsak i et av forrige sesongs programmer.

    Stå på Tore og fortsett med disse flotte programmene, jeg for min del har gledd meg hele sommeren til at Tore på sporet skulle starte igjen, og jeg må virkelig si at du har infridd mine forventninger i alle fall

  25. Grethe Dahl sier:

    Fantastisk program! Heldig for John Bjarne at han også kunne få treffe sin mor i live, så godt! Gleder meg stort på hans vegne 🙂
    Jeg ble adoptert i 1959 noen få uker gammel fra et mødrehjem i Bergen. Ble fortalt av min «bestemor» at min mor kun var 17 år da hun hadde blitt gravid med en sjømann. Jeg er ikke bitter på min mor, men har alltid lurt på….øsket å vite. Savnet har alltid vært der. Da jeg var 19 år oppsøkte jeg prest i kirken der jeg skulle være ført inn. Fikk beskjed om å komme tilbake etter en uke, (da skulle presten ha undersøkt litt og kanskje ha opplysninger til meg) men jeg turte ikke møte opp. Var så redd for at hun ikke ville vite av meg. Er fremdeles redd for å «rote opp i noe» kanskje er hun gift og har familie som ikke er blitt fortalt om meg? Min mor må være ca 67-68 år nå, så det er jo en viss sannsynlighet for at hun er i live, hun er jo ikke så gammel. Skulle vært godt å vite om likhetstrekk, arvelige sykdommer o.l. MEN…motet svikter hver gang. Tanker om spesielt moren min, mulige søsken og far har fulgt meg i alle år fra jeg var ca. 6 år og ble fortalt at jeg var adoptert ,at de hadde fått velge meg. Nå er jeg gift, selv mor og bestemor til tre herlige barn. Båndene er sterke…. KANSKJE får jeg mot en dag til å finne ut av dette, får håpe det.

  26. Ragnhild Bjellås sier:

    For en nydelig historie! Du lager fantastisk fine programmer. Det er en stor opplevelse hver gang.

  27. Ann sier:

    Tore på sporet programmet er fantastisk, jeg gleder meg til hver gang det kommer,har savnet det så mye den tiden det har vært borte. Historien i dag var veldig spesiell og jeg gledet meg veldig på John Bjarnes vegne. Og du Tore, er bare helt utrolig fin,stå på og la oss få se mye mer av slike saker og forstå hvor godt vi har det som ikke har opplevd slikt. Noe enhver bør tenke igjennom.Takk ennå en gang 😉

  28. Hilde T.R. sier:

    Ser alltid Tore på sporet fordi det er så fantastisk at du kan gjenforene familier selv om det kanskje ikke alltid blir så vellykket. Det må føles fælt og ikke vite noe om sin opprinnelse eller føle et savn etter sin familie. Første gang jeg så et program med deg var påsken 1993 om russeren som var i Trondheims området i en konsentrasjnsleir under krigen. Han kom seg aldri hjem til Sovjet etter krigen. Du ordnet det slik at han kunne komme hjem og treffe familien sin, så dør han rett før han skal dra. Da gråt jeg for det føltes så trist at han har savnet sin familie i 50 år og ikke få treffe dem før han dør. Den må sendes i reprise.

  29. Karoline sier:

    Kjære Grethe Dahl!
    Du burde ta kontakt før det er for sent. Ingen av oss vet hvor mange levedager vi har. Jeg er sikker på at moren din har kjempelyst til å treffe deg! Og hun vet nok ikke hvordan hun skal ta kontakt med deg, hun vet jo ikke hva du heter en gang. Jeg håper du får mot til å finne ut mer om din ukjente familie. Hjertelig hilsen Karoline.

  30. Ronny Whitebear sier:

    Synes Tore på sporet er et kjempe bra.Må si det varmer godt i dette kalde og råtne samfunnet.Fatter ikke at noen kan legge inn noen negative kommentarer.Ble så glad for at John Bjarne Øverland fikk treffe sin bror,mor og flere fammilie medlemmer.JBØ ønsker deg lykke til vidre og ALT godt.Til deg Tore stå på du gjør en kjempe jobb.Hjertlig hilsen Ronny

  31. Nils Magne sier:

    Bra at John Bjarne fikk møte familien sin, han virket som et fantastisk flott menneske å fortjene det virkelig. Det jeg derimot ikke likte med dagens program var intervjuet av John Bjarne i etterkant av programmet. Her understreker programlederen blant annet hvor dårlig John Bjarne tjener etc. la nå mannen for guds skyld beholde den yrkesstoltheten han faktisk har. I tilegg blir det stilt et spørsmål hva han ville ha valgt hvis han fikk velge mellom å bli i Norge eller bli med moren til England. Hær stiller programlederen et opplagt spørsmål som ikke gjør noe mer enn å smøre inn John Bjarne’s tøffe liv med en oppvekst hvor han måtte gå rundt med en lappe om at han ikke snakket norsk, en stemor og en far som favoriserte stesøsken og mangelfull oppfølging på skolen. Det hele ble toppet av at John Bjarne fikk et bilde foran gården og programlederen sier «Landlord John Bjarne». Hær virker det som programlederen gjør narr av John Bjarne og hannes tilstand. Synes det er fint med familiegjenforeninger, men synes ikke det er noe særlig å lage underholdning av tragiske skjebner. Kommer neppe til å se på Tore På Sporet mer etter dette.

  32. Ole Kr. Valle sier:

    Det hadde vært fint om man kunne få disse programmene som podcast, siden man bor i utlandet, og ikke alltid kan bruke NRK nett-tv
    Kjempeflotte program.

  33. Grethe Dahl sier:

    Kjære Karoline !
    Tusen takk for fin støtte 🙂 Jeg er jo på gli når jeg skriver her, Tenker kanskje at Tore kunne se interesse i dette og hjelpe meg. Trenger støtte fra en som ham for å få dette til, jeg er så redd for å «ødelegge» for noen. Venlig hilsen Grethe

  34. Ranveig Sørensen sier:

    Kjære Tore,

    Jeg har sett nært sagt alle dine programmer.
    Når jeg ikke får vært tilstede under sending, så ser jeg det på pc-en via internett.

    Jeg vil bare oppmuntre deg, en gang for alle: Hør aldri på sure og onde klager/anklager.
    Du er en vidunderlig fyr og lager programmer, som det finnes få av i dagens tv-tilbud.

    Vi vasser i støy, tomhet,sex, krim og vold og ufyseligheter også i virkeligheten i nyheter på alle kanaler.Vi behøver ikke mer av det.
    De programmene finnes det i bøtter og spann og de gir ingen glede, men bare kunnskaper vi, som mennesker ikke har godt av.

    Vi behøver noe godt, vi som har glade hjerter, og som bryr oss om det levende livet i medmenneskene, så derfor er det godt du kan lage noe som kan røre og glede sjelene, både til dem som ser på og dem som du hjelper der ute.

    Du har fått nok pes, folk skriver ting som ikke henger på greip, som blir oppkonstruert i ødelagte hjerter, som ikke tåler å se et smilende fjes på tv-skjermen.Det sies at det som bor i hjertet flyter munnen over med. Husk at det ikke er deg det er noe gærnt med når vondord og surmagede kritikker kommer.Det finnes mennesker som ikke klarer å tenke en god tanke om noen. Det er dem det er synd på.
    Fryd deg bare når det er ondskapen som kakler mot deg, for det betyr at det du gjør er godt og det tåles ikke av ondskapens vesen.

    De har det vondt Tore,når de gjør godt til vondt og vondt til godt, og de vet ikke å se på sine medmennesker med åpne øyne og klare hjerter.

    Vi er så mange som er glad i deg, som har blitt svært lei oss når vi må lese styggord og forvrengte motiver, som de gir deg.

    Du gjør en vanvittig god jobb,i alt detektivarbeid og organiseringen av alle møtene du steller istand, men du gjør ikke bare det, du er en god gutt, som legger sjela di i arbeidet.

    Du fører mennesker sammen, som har tenkt og lengtet i mangte år.
    Tenk på alle hjertene du er med på å lege ved alt du steller istand!
    De er alle sammen voksne mennesker, som deltar og de velger å være med sjøl.Du har ikke gjort noe galt!

    Jeg vil takke deg både for alt du gjør, og for at vi får se det og glede oss sammen med deg og de du hjelper. Programmene bringer håp og ideer til mennesker som kanskje aldri før ville turd å ta kontakt med dem de savner.

    Jeg skulle ønske noen hadde gitt deg en hederspris, for det har du virkelig fortjent. Jeg vil be deg….nei trygle deg, om å alltid være deg selv fullt ut, fordi det er slik vi er glad i deg.

    Jeg merker at du legger litt bånd på deg, at negative ting du har tatt imot opp gjennom årene, kanskje ligger i underbevisstheten, men vær så snill, husk at det er mange flere av oss, som elsker deg og dine programmer.

    Rett deg opp innvendig, vær vågelig og stolt over det du gjør,
    La aldri noen få misunne deg eller kritisere deg, for de har bare fattige hjerter, som ikke kan tåle at noen klarer å gjøre godt i verden.

    Det verste med hele Tore på sporet-programmene, vet du hva det er?
    At de alltid tar slutt! 🙁
    Men lykken er alltid; neste program!

    Jeg er stolt av deg, Tore!
    Gud velsigne deg, så alt du gjør skal lykkes.
    Stor klem fra Ranveig.

  35. Marte Trana sier:

    Tore på sporet er et genialt tv-program, som så vidt jeg vet har et høyt antall seere, i forhold til andre tv-program nå til dags. Til «Øyvin Hanssen»: At du i det hele tatt tørr å skrive noe så ufattelig slemt, er meg helt uforståelig! Å motta bilde av gården John Bjarne kunne tatt over tror jeg betyr enormt mye for han, og han tenker nok aldeles ikke på at ordene Tore sa, kunne bli oppfattet feil av kverulante tv-seere. «Anne»: «Dette er et elendig program hvor programlederen synes å være mest opptatt av å vise sin egen fortreffelighet. Det er flott at noen prøver å hjelpe personer til å finne slektninger mm slik Frelsesarmeen har gjort i alle år, men dette bør ikke gjøres til tv underholdning». – Unnskyld meg, men er du gjennomført dum, eller bare utrolig barnslig? Virker ikke som om du har fattet konseptet bak «Tore på sporet» – om det er det som er problemet kan jeg godt forklare i korte trekk: Det handler om å hjelpe, ja!, men også om å vekke følelser og tanker blant oss seere og lesere. Noen ganger tenkt over at det kanskje sitter noen der hjemme å ser på, som har opplevd noe lignende? Dette kan være til stor hjelp for de fleste, og kanskje mest til hjelp for dere uhørte drittunger som sitter å kommenterer negative kommentarer her på nettsiden. Dere har mye å lære om det å hjelpe, og det å vise følelser. Om dere ikke har positive tilbakemeldinger, kan dere like gjerne droppe å si hva dere mener.

    For meg har «Tore på sporet» betydd mye. Jeg har lært av deg, Tore. Du er ikke bare en programleder, du er et forbilde for oss alle! Lenge leve!

  36. Bent Vadseth sier:

    Stå på Tore.
    Du lager fantastiske program.
    Blir rørt hver gang.

  37. May-Benthe Langnes sier:

    Siste program var utrolig bra. Syntes fokuseringen på det med gården var flott, tenk for et overgrep som har vært gjort mot denne stakkars mannen, som kunne hatt det så helt annerledes… Synd ikke moren tok med seg ham også.
    Stå på Tore, dette gjør du bra.

  38. thile sier:

    Herlig hjertevarmt program igjen Tore :)! Jeg sier som Ranveig: Att de alltid tar slutt! Men søndag er du tilbake igjen, kl, 2015, ny programsender tid!

  39. MayBritt sier:

    Hei Grethe
    Du kan skrive et brev til fylkesmannen i Hordaland og få dine papirer over hvem som er dine biologiske foreldrer.Det er bare du selv som kan gjöre dette og alle som er adoptert har rett å til å få ut sine papirer.Det er ingenting du behöver vente med det er din rettighet. Håper det ordner seg for deg. Klem

  40. Beate sier:

    Hei Tore!
    Eg takker deg for du e så flink med programman,finne folk,hjelpe folk,
    super kar e du<3
    Eg og mann i huset sett å tørka tåra på søndags kvellan,bærre måten du førtæll historien e såå flott.
    Stå på,å ikkje la nån dårlige kritikka få ødelegg;)
    Klæm

  41. Eva sier:

    Kjære Tore !
    Synes disse programmene du lager er utrolig koselige og det er så fint å se at noen finner igjen sine nærmeste etter så mange år :o)
    Jeg driver selv med slektsforskning så jeg vet at du legger ned utrolig masse arbeid i å fine disse menneskene.
    Så derfor burde slike som skal rakke ned på programmene dine heller skru tv`n sin over på en annen kanal og la oss som like slike programmer få ha de ifred. Vet jo at ikke alle har samme smak, men det er flere kanaler og velge mellom.
    Tenk å heldig han John Bjarne var som fikk møte igjen sin mor og bror
    ja det var moro å se og den gården kunne jo vært hans men slik ble det ikke, kansje han ikke ville ha drevet den engang om han hade hatt mulighet til det hvem vet …
    Nei folk behøver ikke kritisere alt som er, er det noe rart at vi som sliter med sosialangst er redd for å si noe galt når et slikt fint bilde som John Bjarne fikk av seg på gården skal be tatt opp så feil ??
    Gleder meg til flere program fra deg :o)
    Klem

  42. Einar Skråmestø sier:

    Det var et progam som det ble reklamert om for en stund siden. Det het mitt siste ønske før jeg dør, var det het.Jeg synes at det er fine programmer du har hver søndag.Jeg ønsker deg all Guds velsignelse med disse prorammene dine. Håper du kan hjelpe mangen til få kotakten igjen sånn dem du hjelper og får knyttet familiene sammen igjen. En Guds velsignelse over dette arbeide.
    Hilsen
    Einar Skråmestø.

  43. Per Kristian Johansen sier:

    Hei, Einar.

    Jeg vil bare gi deg et kjapt svar, for jeg så ditt innlegg nå, og vil gi deg linken til det programmet du refererer til.

    Programmet heter ”Det må jeg gjøre før jeg dør”, og øvrig informasjon finner du på nettsiden http://www.nrk.no/underholdning/1.6668956

    Takker samtidig for hyggelige tilbakemeldinger til Tore.

  44. Linda sier:

    Takk Tore, for at du endelig er igang igjen med Tore på sporet! Det har jeg ventet lenge på! Det er et av høydepunktene i uka! Håper det ikke går like mange år før du kommer igjen med en ny serie. Bry deg ikke om disse få surmagede kritikerne. Vi er MANGE, MANGE flere som støtter din fantastiske innsats for å bringe folk nærmere hverandre! Det er så godt å se et TV-program som viser hva livet egentlig handler om; kjærlighet og medmenneskelighet. Noe som det er allfor lite av i vårt materialistiske, heseblesende og kalde samfunn! Til kritikerne, kos dere med overfladiske amerikanske såpeserier, tanketomme realityshow og heseblesende krim. Så kan vi andre kose oss med Tore.
    Dette programmet er ikke om sosial-pornografi, men innblikk i menneskeskjebner. Og det varmer meg meget å lese alle de hjertevarme kommentarene fra både kvinner og menn her. Et godt bevis på at det enda finnes medfølende og flotte mennesker i landet.

  45. Randi sier:

    Hei Tore

    Takk for fantastiske programmer. Jeg håper spesielt dette siste programmet gjør at alle som vet om søsken som ikke vet om hverandre får skikkelig dårlig samvittighet, og gjør noe med det!!

  46. Morten Solum sier:

    Takk Tore,

    Fryktelig morsomt å sitte her i Chicago som utvandret Nesnaværing og se programmet med John Bjarne sammen med dama mi og simultanoversette og grine litt samtidig!

  47. Helge Mjelve sier:

    Jeg ble veldig interessert i personen John Bjarne og forsåvidt også Olav. Så viser det seg at vi har felles oldefar, altså at vi er tremenninger! Dette fikk jeg vite dagen etter av min bror som hadde blitt oppringt av vår onkel. Min yngste datter bor i Brisbane, Australia, bare noen steinkast unna Olav!!! Tore lager gode ringvirkninger. For noen år siden ble jeg revet så med at jeg tok kontakt med en av deltagerne i Tore på Sporet. Vi har fremdeles god kontakt via Facebook! Tusen takk til Tore og teamet hans!§

  48. Nina Sandvik sier:

    Til Grethe Dahl! Alle adopterte i Norge KAN få vite hvem/hva/hvor etter de fyllt 18 år. Du kan ta kontakt med Fylkesmannen i fylket du bor i og de vil gi deg «mappa di» med alle opplysninger om biologiske foreldre, adoptivforeldre m.m. MIn far har samme historie som deg, han ble født i 1948 og plassert på et spedbarnshjem for deretter å bli adoptert bort 6 uker gml. Han fikk greie på dette i godt voksen alder, men fikk dessverre ingen info fra foreldrene da dette var «hemmelig»….. Så for 3,5 år siden startet vi selv letingen og fant til slutt 2 søstre og 2 brødre! De biologiske foreldrene var dessverre døde tidlig, men min far (og jeg) har fått et nytt liv da disse gjerne ville ha kontakt med oss. Søstrene bor nære oss og vi har fått svar på alle spørsmål om arv, gener, utseende og annet om hvem vi egentlig er. Jeg fant en bestemor og en tante som er fryktelg like meg i utseende og væremåte og har fått ro i sjela. Så jeg syntes du skal ta steget og kontakte fylkesmannen ihvertfall og se hvor det bærer videre. Ta gjerne kontakt med meg om du lurer på noe. Klem fra meg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *