Lang reise i Europa

Aalesunds Fotballklubb var i 2000-sesongen på nivå tre i norsk fotball. 11 sesongar seinare har klubben vunne cupen, tatt ein fjerdeplass i serien og spelar for andre året på rad i Europa. Den aller siste utviklinga skal Kjetil Rekdal ha ein god del av æra for, men AaFK har bygd klubben steg for steg gjennom desse åra, sidan det første opprykket til Eliteserien hausten 2002.

No kan klubben vere i ferd med å bryte endå ein barriere, kvalifisere seg til eit sluttspel i Europacupen, eller Europaligaen som det heiter no. Men før det vert ein realitet vert det fleire lange reiser gjennom Europa. Åtte kampar må klubben gjennom før gruppespelet i Europaligaen eventuelt ventar.

Der er det pengar og sportslege utfordringar å hente i søkk og kav. Spørsmålet er berre om dette går ut over serie og cup her heime. Akkurat no ligg AaFK i tetsjiktet i Eliteserien, skal spele kvartfinale i NM (13.august mor RBK) og er framleis med i kvalifiseringa til E-ligaen. Isolert sett er dette ein stor prestasjon.

Bildet kan sjølsagt vere snudd i løpet av nokre få veker, men inntil vidare kjempar tangotrøyene på tre frontar. Før returkampen mot ungarske Ferencvaros komande torsdag er utgangspunktet overkomeleg. 1-0 siger er nok for AaFK. Det BØR kunne gå. I så fall er det 3.kvalifiseringsrunde med kampar 28.juli og 4.august. Skulle AaFK kome over også det hinderet er det play-off kampar 18. og 25.august…. Som ein forstår: Det vert ikkje mangel på utfordringar for AaFK i vekene som kjem.

Nettopp dette tøffe kampprogrammet over så lang tid gjer at det nesten vil vere ei umuleg oppgåve for AaFK å kome over alle desse hindera, men barrierar er til for å brytast. Det har Kjetil Rekdal & Co bevist før, og kan gjere det igjen- men då må alle gode marginar vere på sunnmøringane si side. Det gjenstår å sjå.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Lang reise i Europa

  1. Tilbaketråkk: Lang reise i Europa – NRK « fotballsiden.pakkofferten.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *