Fornuft og kjensler

Kvar går grensa for kva ein kan skrive på eit diskusjonsforum ? Det spørsmålet er det relevant å stille til ein del fotballtilhengarar etter at  dei sterke fotballkjenslene mellom Molde og Ålesund på nytt kom  til overflata denne veka. Ein ting er at MFK knuste AaFK 5-2 søndag kveld, men at dei oransje fekk kritikk frå MFK-leiren fordi mange forlet stadion mange minutt før slutt fekk begeret til å flyte over.

På det eine diskusjonsforumet etter det andre har meir eller mindre oppegåande fotballsupporterar anonymt rakka ned i Eva-Brit Mauseth og Ole Gunnar Solskjær. Hetsen har etter kvart gått fram og tilbake over Ørskogfjellet og eskalert til eit uverdig nivå.

Samtidig viser dette den store lidenskapen mange i blått og i oransje har for sine lag, og isolert sett synest eg DET er ein god ting. Lokaloppgjera mellom AaFK og MFK løftar fotballinteressa her i fylket på eit nivå som ein knapt ser andre stader i landet. Og med ei viss cupfinale i 2009 som bakgrunnsteppe manglar det ikkje på ammunisjon og argument frå dei som vil debattere. Slik sett var det ei gåvepakke til alle desse forumfolka at Tornekrattet og Solskjær kommenterte AaFK-fansen sin flukt frå stadion på stillinga 4-2 søndag kveld.

Utviklinga med diskusjonsforum kan vanskeleg reverserast. Eit krav om at alle skal skrive med fullt namn verkar urealistisk. Derfor er det ekstra viktig at dei som skriv på Speakers Corner, Tornekrattet sitt forum, Smp.no eller på vår eiga side, nrk.no/mr, greier å bruke ein spiss penn med snert, humor og ironi utan at ein dermed går til personangrep og strør om seg med uverdige karakteristikkar av enkeltpersonar.

Det er sannsynlegvis ønsketenking at folkeskikk og respekt for kvarandre skal verte gjennomgangsmelodien i kommunikasjonen mellom supportergruppene i framtida, men det kan vere lov å håpe.  Samtidig er det fantastisk kjekt med dette lidenskaplege engasjementet rundt verdas vakraste idrett.  28.august er det klart for ein ny duell mellom erkerivalane, denne gongen i Ålesund. Eg gler meg !

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Fornuft og kjensler

  1. Kristen Rasmussen sier:

    Alle vil stort sett være enige i at en viss dannelse også hører hjemme på nettet, og at muligheten til anonyme innlegg ofte er med på å ødelegge for det, men nå som den verste stormen har lagt seg på nettet er det på tide å se på hva som satte i gang det hele. I innlegget over oppsummerer du det egentlig selv: «Slik sett var det ei gåvepakke til alle desse forumfolka at Tornekrattet og Solskjær kommenterte AaFK-fansen sin flukt frå stadion på stillinga 4-2 søndag kveld.»

    All vold er galt, men det er en prinsipiell forskjell på blind vold og vold som skyldes en provokasjon. Den aktuelle saken var ikke en brann som startet av seg selv, noen tuklet med fyrstikker i tørt gress: OGS, Tornekrattets leder og ikke minst NRK som blåste liv i glørne ved å kringkaste dette.

    Å feie for egen dør, har alltid vært ansett for å være en god egenskap. Å ha evnen til å se lenger enn sin egen nesetipp likeså. Når så mange sør for fjorden har latt seg provosere, er det fordi Tornekrattets leder ser ut til å ha glemt dette. Jeg var tilstede på Ullevål i 2009 og var forundret over hvor fort det var tomt for blåkledte denne novemberdagen. Det skader kanskje ikke alltid å grave litt i hukommelsen før man uttaler seg, og det skader heller ikke å tenke over virkningen det vil ha å bringe slike uttalelser videre. Er man med på å blåse liv i en brann, får man i det minste delta i slukkingen og ikke bare beklage seg over at det lukter svidd etterpå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *