Bye, bye Itatiaia

Darwins entusiasme for den atlantiske regnskogen var mildt sagt stor, og vi har ikke kost oss noe mindre enn mannen vi følger i fotsporene til. Men alle gode ting tar en gang slutt, og våre dager i den atlantsike regnskogen (og i Itatiaia) er talte. Her følger noen bilder fra våre siste dager i skogene som fascinerte Darwin (og oss).

img_2431.JPG

img_2446.JPG
(Bilde 1 og 2) Kolibrier er verdens minste fugler og kan slå vingene sine så raskt at de kan stå stille i lufta. Dette er en nyttig egenskap når deilig blomsternektar står på menyen.

img_2550.JPG
img_2554.JPG
(Bilde 3 og 4) Alle kolibrier er tilhører familien Trochilidae. Her er en svart og hvit utgave (Melanotrochilus fuscus). Er dette verdens mest spektakulære fugler?

img_2492.JPG
img_2579.JPG
(Bilde 5 og 6) Med sine blå øyne og rødfargede gump, er Rødgumpkasik (Cacicus haemorrhous) et vakkert syn.

img_2665.JPG
(Bilde 7) Maskespringape (Callicebus persontatus)

img_2707.JPG
img_2727.JPG
(Bilde 8 og 9) Med sin brune farge var denne frosken svært vanskelig å få øye på nede blant det visne løvet. Den har også en veldig snodig hodeform. Hvor mange frosk er det egentlig som har hornlignende strukturer på hodet?

img_2749.JPG
(Bilde 10) Tore og en felles naturfilmentusiast tar seg en velfortjent pust i bakken. Vi har ikke møtt mange andre på våre vandringer i regnskogen og det er derfor ekstra spennende å utveksle erfaringer med de få man møter.

img_2766.JPG
img_2768.JPG
img_2854.JPG
(Bilde 11, 12 og 13) Vakker, mystisk regnskog

img_2864.JPG
(Bilde 14) Ikke overraskende regner det mye i regnskog.  Med ander orde gjelder det å feste bardunene skikkelig, ellers vil natta bli lang og våt. Som i dette tilfellet.

img_2848.JPG
(Bilde 15) Itatiaia er ikke bare atlantisk regnskog, men inneholder også større fjell. Darwin klatret fjell, nordmenn er et fjellfolk; klart vi måtte prøve oss på en av toppene. Her på vei opp.

img_2802.JPG
(Bilde 16) Blir det for høyt, må regnskogen gi tapt. Her er vi på omtrent 2500 meter. Tregrensa i Brasil er dog ikke den samme som i Norge…

img_2811.JPG
(Bilde 17) På toppen.

img_2829.JPG
img_2849.JPG
img_2858.JPG
(Bilde 18, 19, 20) Fjellflora

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

5 kommentarer til Bye, bye Itatiaia

  1. norith sier:

    Dere husket plantene! Jeg er stolt. En liten sukkulent. Hvordan var møtet med disse plantene? Jeg regner med at «fjellflora» byttes ut med noe mer spesifikt så fort dere får sjansen. Det bor en botaniker i oss alle. Forresten:

    Dette er den mest spennende bloggen jeg noen gang har lest. Her florerer kunnskapen og opplevelsene står i kø. Kvalitetsartikkel på kvalitetsartikkel. Kos dere!

  2. Dag sier:

    Utrolig tøff frosk!

    Bra at dere holder de norske fjelltradisjonene i hevd ute i den store verden!
    Stå på karar!

  3. Hanne Rekkedal sier:

    For noen fantastiske bilder. Hvem er fotografen? dette er veldig spennende, spesielt når min lille fetter Jens er en av de oppdagelelsesreisende.. så får vi som er litt mindre lærde følge spent med på nettet å lese og lære.. god tur videre!

  4. Darwin-ekspedisjonen sier:

    Hei Hanne (og Monica?)!
    Så fint å høre at du synes det er spennende å følge med biologer på tokt! Vi tar bilder alle tre – om hverandre – så de eneste som kan avskrives er nok de som evt er med på bildene.

  5. Ragnhild sier:

    Fjellfloraen så nesten litt kjent ut? Kjempeflotte bilder!
    Jeg savner bare mosene..? 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *