En uke til norsk finale

En uke til det braker løs i Oslo Spektrum og vi endelig får sett hvordan låtene ser ut på en scene og vi får være med på å bestemme hvem som skal innta Globen i Stockholm i mai. NRK har enda ikke offentliggjort startrekkefølgen på låtene så her presenteres de alfabetisk etter artistnavnet.

Agnete – «Icebreaker»

Denne låten er ikke helt lett å bli klok på. Den bygger seg opp til å bli en partylåt, men hver gang partyet skal starte tas den helt ned. Om dette er genialt eller litt dumt klarer jeg ikke helt å bestemme meg om. En ting er sikkert låten er i de tryggeste hender når Agnete skal fremføre den. Og jeg håper vel i grunn at Agnete’s fremføring gjør den til en genial låt og er sikker på at hun vil gjøre den skarpt i denne konkurransen som foregår 60 grader nord.

Elouiz – «History»

En av kveldens nydelige ballader. En liten touch av melankoli og jeg er som vanlig med på laget da. Det skjer kanskje ikke så mye i låten, så her vil mye stå på fremføringen for at Eloiuz skal få oss inn i den stemningen som låter har. Og det håper vi da naturligvis på og vi får håpe at det er mere enn det røde håret til Elouiz som får oss i fyr og flamme.

Freddy Kalas – «Feel Da Rush»

Så skal vi på skikkelig party, vi lander på en karibisk øy og slutter oss til festen der. Slike låter får mange i godt humør og siden Freddy allerede har inntatt tredjeplassen på VG-lista med denne låten har han bare leve med å ha et favorittstempel på seg. Utfordringen for han vil være å få partystemningen i låten frem i fremføringen på scenen i Oslo Spektrum. Men med et etternavn som Kalas burde han vel klare det.

Laila Samuels – «Afterglow»

Mange fine ballader i år og denne er at både det melankolske og sfæriske slaget. Jeg falt for denne låten første gangen jeg hørte den og har den vel øverst på min resultatliste etter kun å ha hørt låtene i plateversjonen. Og klarer Laila å få den litt mytiske og svevende stemningen ut i fremføringen sin på scenen kan dette bli en skikkelig lekkerbisken av en fremføring som det gløder av.

Makeda – «Stand Up»

Retro-pop så det holder. Makeda tar oss med på et party fra det glade 60-tall. Og hvis hun får den indre party-jenta i seg ut på scenen kan dette bli en kosestund for oss som ser på. Jeg blir i godt humør av dette og dette kommer til å svinge i Oslo Spektrum det er jeg overbevist om. Og det er vel liten tvil om at mange publikummer vil få problemer med å sitte i ro under denne fremføring og bare må stå opp når låten spilles.

Pegasus – «Anyway»

Disse gutta kaller seg danseband, men de verken ser eller høres sånn ut på denne låten. Dette er derimot en veldig bra poplåt. Etter tre år med låter med opptil sterke melankolske undertoner avsendt til internasjonale finale er det kanskje ikke så rart at slike låter blir sendt inn til norsk finale. Jeg liker låten veldig bra, men er litt usikker på om disse karene i Pegasus klarer å få stemningen i låten godt nok frem på scenen i fremføringen sin.

Stage Dolls – «Into the Fire»

Kveldens mest rockete bidrag og med de erfarne karene i Stage Dolls bak rattet i denne fremføring er skuta garantert på rett kjøl. 30 år etter at de var backing-band for Claudia Scott i norsk finale 1986 skal de prøve å få publikum i fyr og flamme over deres bidrag. Dette er pop-rock av beste slag og med et klart innslag av allsangmuligheter tror jeg dette vil falle i smak hos mange.

Stine Hole Ulla – «Traces»

Så tas vi med inn i en Disney-eventyr verden med Stine som guide. Deilig og behagelig ballade som hadde passet perfekt inn i mang en prinsessefilm. Jeg får sterke Rolf Løvland-vibber når jeg hører denne låten, og for meg er det et klart kvalitetsstempel. Og får Stine frem den litt storslagne eventyrlige følelsen i låten kan det være at eventyret fortsetter over grensen en gang i mai.

Suite 16 – «Anna Lee»

Det er ikke plagsomt ofte vi blir tilbudt boyband i Grand Prix så det er nok mange som ønsker disse 5 sjarmørene velkommen. Boyband goes a little bit køntri vil jeg nesten si. Genialt ide i grunn, sånn musikk har en tendens til å fenge det norske publikummet. Kul låt, denne og med passe høy allsangfaktor og mange vil nok nynne med når disse gutta fra Suite 16 går på scenen.

The Hungry Hearts featuring Lisa Dillan – «Laika»

Det spørs om russere vil la seg sjarmere av at en dame skal ta med seg sin girlfriend til Moskva? Men, det bryr vi oss ikke om nå, er det noe vi liker med denne låten er det at dette er rett frem 80-talls disko. Om jentene i Hungry Hearts liker å bli sammenlignet med gutta i Pet Shop Boys eller Modern Talking er deres problem, men denne låter kommer til å ta helt av i Oslo Spektrum. Garantert.

Og hvem vinner så dette kalaset?

Før om årene har jeg vært passe sikker på dette sånn en uke før finalen, men i år klarer jeg ikke helt å bestemme meg. Mange av disse artistene er uerfarne med en så stort scene som både Oslo Spektrum er og ikke minst det at de synger i Norges mest populære musikk-program. Sånn kan slå begge veier, det har vi sett før.

Sending varer i 2 og 5 minutt så da regner jeg med at det blir en gullfinale med 4 låter. Min gjett i dag er at Agnete, Freddy Kalas, Laila Samuels og The Hungry Hearts er de største favoritten til å komme dit basert på plateversjonen av låtene sine. Men, min ærlige mening er at ingen av de seks andre jeg nå ikke har nevnt er sjanseløs på en gullfinalebillett. Brorparten av de som skal se på og stemme vil se og høre låtene for første gang på lørdag så mitt beste råd til alle artistene er å gi jernet på lørdag.

Og når det gjelder pauseinnslag tror jeg at jeg basert på de ryktene jeg har hørt kan si at det trolig vil glede mange Grand Prix-hjerter.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.