Tusen og en natt i Sverige

I kveld skulle egentlig Grand Prix-dronningen Charlotte Perrelli vært gjesteprogramleder, men hun var med i en reklame og vips så kunne hun ikke ha den jobben. Men, damen får synge da og det er fres i damen fortsatt. Og etter de vanlige blødmene setter vi i gang ganske raskt.

Melodi 1 – David Lindgren

Sang 3 – Fremføring 6 – Kostyme 3

Fiffig bruker av lyseffekter har blitt stort på andre siden av grensen. Ser jo klut ut på TV, men når sangen bare er sådær så blir allikevel jeg ikke spesielt imponert. Rett og slett en kjedelig låt, men fremføringen er upåklagelig.

Melodi 2 – Victor & Natten

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 5

En låt av den litt masete typen. Småsjarmerende kar til tross, denne låten gjør lite inntrykk på meg og når en kul jakke på artisten er det jeg legger mest merke til så er låten ute å kjøre spør du meg. Nok tre lange minutter på meg.

Melodi 3 – Molly Petterson Hammer

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Så er vi på stor ballade-kjøret som kjører opp tempoet. Denne jenta kan synge så det gjomer i veggene og dette er kult som bare det. Og når sjarmen også er på plass i TV-ruta kan man jo bare bli i godt humør av dette. Dette svinger gitt.

Melodi 4 – Isa

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Så en ballade av den rolige sorten. Og man kan se at visuell-maker-lauget i Sverige har gode dager. Denne gangen gjør de en allerede god låt og god sanger enda bedre så alt i alt funker dette som bare rakker’n. Lekker kjole også på jenta. Magisk bra.

Melodi 5 – Krista Siegfrids

Sang 6 – Fremføring 5 – Kostyme 6

Denne jente kjenner vi fra Finlands bidrag i 2013.  Festlig låt hadde hun da og festlig låt ar hun i dag også. Hun er en sjarmbombe av farlige dimensjoner og hun tar oss med på er riktig slagerkjør. Tidvis virker dog fremføringen en smule nervøs, men hun tar dette greit i land. Kjempekult kostyme.

Melodi 6 – Patrik, Tommy & Uno

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Så skal vi se om de gamle fortsatt er eldst. Liker den melankolske undertonen i denne litt rockete balladen, og stemmemessig så er det vel ingen tvil om at disse gutta har stått på en del scenegulv før. Dog, låten klarer aldri å ta helt av, men de prøver så godt de kan gutta boys.

Melodi 7 – Wiktoria

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Vi avslutter kvelden med litt køntri-vibber. Og kvelden i kveld har gitt oss en visuell overdose. Hun har en anstrengende stemme til tider og selv om hun gjør så godt hun kan klarer låten aldri å ta helt av. Vinneren her ble det visuelle er jeg redd gitt.

Litt vanskelig å si hvem som går videre til henholdsvis direkte til finalen og hvem som får en ekstra sjanse til å komme til finalen.  Isa virker vel passe sikker på direkte finaleplass, men bak henne er det åpent. Og jeg er enig med Charlotte Perrelli at det er hennes sang jeg vil huske best i morgen. Herlig med damer med selvironi 🙂 og som så mange ganger vinner pausenummeret.

Da skal ting og tang avsløres, de fem som går videre til andre stemmerunde er: Krista, Wiktoria, David, Isa og til slutt Molly. Ingen bomber det akkurat.

Så skal låtenes videre skjebne avgjøres. Første til finalen blir David Lindgren. Ikke min favoritt, men ingen stor overraskelse dette.

Så skal to til siste sjansen, og det blir Molly Pettersson Hammer og Isa. Det var vel en liten overraskelse.

Så skal siste låt direkte til finalen avsløres og den heldige jenta blir Wiktoria. Fint for henne, men kveldens vinner er de med alle de visuelle ideene.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.