2016 – dom over finalelåtene

Må jo være litt ærlig å si at med Norge ute av finalen er litt av luften gått ut av ballongen. Men, ballongen er fortsatt svevedyktig og på denne turen skal vi bedømme og tippe hvem som vil være i seiersrus i morgen kveld inne i dette bygget:image

Ulikt foregående år så har vi kanskje en stor favoritt i Russland, men mange andre land er like imponerende teknisk sett og det er en orgasme i visuelle effekter vi får på årets Eurovision-smårgåsbord. Og selv om Russland er imponerende fremført er det også mange andre som er like imponerende. Hvem skiller seg ut da mon tro?

Bookmakerne har Sergey som like stor favoritt som Alexander Rybak og Loreen vistnok, så får vi se om de treffer i år da? Jeg gir alle låter tre terningkast som vanlig. Og siden dette er juryfinale burde alle artistene ha nervene i høyspenn.

Melodi 1 – Belgia

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Kvelden starter med party og kveldens mest sjarmerende jente tar den oppgaven med bravur. Ikke verdens mest originale låt kanskje, men dette svinger som rakkern og det er ikke ofte vi hører noen som kan både danse og synge bra samtidig. Dette får folket i salen og sikkert hjemme i rett stemning for resten av kvelden. Og glitrende jenter kan vi like.

Melodi 2 – Tsjekkia

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Så bra at når dette landet endelig kom til finale gjorde de med en så pass låt. Med bakgrunn i hardrockband har hun sylskarp kontroll på stemmebåndene og når låten er såpass fullspekket av melankoli smelter mitt musikalske hjerte. Og hun leverer troverdig og har på seg en perfekt ballade-ballkjole som understreker låten ganske så perfekt faktisk.

Melodi 3 – Nederland

Sang 2 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Selv om sjarmen ligger ganske så tykt utpå denne karen så forblir jeg passe iskaldt til dette. Låten er kjedelig og selv om det blir litt luregull ut av denne gråsteinen av en låt så lar jeg meg ikke lure. Men, det finnes nok av dem som liker dette og jeg ser for meg mange gode poenger som sakte med sikkert tilfaller denne karen. Klesmessig er det kjedelig, men passer låten bra da.

Melodi 4 – Aserbadsjan

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 6

Selv om hun virker å være på tynn is stemmemessig så bryter isen ikke så hun holder seg tørr, men du hører hun sliter. Låten er ikke all verden, men bra arrangement og god oppbakking av sine medsammensvorne på scenen blir dette ikke halvgærnt. Kostymemessig er dette absolutt en av kveldens høydepunkt, Og stjerneregn har vært brukt i suksessfulle bidrag fra dette landet før.

Melodi 5 – Ungarn

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Denne karen har så hes røst, og den desperasjonen han har i låten får han også flott frem stemmemessig. Rått, tøft og vakkert på en gang. Bra å få til en slik kombinasjon. Han leverer også troverdig, men man kan jo lure på hva den asiatiske trommeslageren på scenen har her å gjør, foruten å lage en flott bakgrunnseffekt. Jeans og T-skjorte er såvidt innenfor på en slik scene, men han går klar.

Melodi 6 – Italia

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Melankolske låter er det mest dirty trikset man kan bruke ovenfor meg. Slik sett er denne jenta litt av en frekkas. Men, når det leveres så fantastisk vakkert som dette får hun tonn av tilgivelse tilbake fram meg. Dette er tre minutter av rent og skjør nytelse på høyt nivå. Lukk øynene og bare innbill deg en vakker kveld på en italiensk piazza og den vakre jenta som synger dette akkurat til deg,

Melodi 7 – Israel

Sang 5 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Dette er en fin låt, men jeg lar meg ikke imponere av måten sangeren har valgt å fremføre låten sin. Vokalmessig veldig flott, men det blir for innadvendt og utilgjengelig for meg. Det håpe man hører i sangen synes han ikke klarer å formindle. Men, mange nok lot seg imponere slik at Israel til en dels forundring tok seg til finale. Kjedelig dress på karen.

Melodi 8 – Bulgaria

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Ni år siden de sist var i finale og for ett comeback. Dette er kult og tøft og de har seilt ganske så langt opp på listenb over de landene som kan vinne. Og den ene setninge i låten du ikke helt skjønner er på bulgarsk, det var vistnok det eneste tekstforfatterene av denne låten kunne på det språket. Men, det funker som rakkern og det gjør kjolen også gitt.

Melodi 9 – Sverige

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Hjemmefavoritten får full støtte i salen fra første tone. Og for en gangs skyld liker også jeg den svenske låten. Skal jeg pirke litt på fremføringen må det være litt for smilende til å skulle synge om å være lei seg for noe gærnt han har gjort. Våre svenske venner har egentlig ikke så god statistikk på hjemmebane, den statistikken vil bli bedre etter i morgen kveld. Kjedelige klær.

Melodi 10 – Tyskland

Sang 4 – Fremføring 3 – Kostyme 5

Premie for kveldens mest underlige påkledning går til denne damen og klærne er vegan i tilfelle dere lurte. Damen er også vegan, kanskje derfor låten og fremføringen er litt blodfattig til tider.  Her synges det om spøkelser, men det som det spøker mest for er om stemmen holder hele låten. Egentlig passer denne låten perfekt til at man kanskje trenger en tissepause.

Melodi 11 – Frankrike

Sang 5 – Fremføring 3 – Kostyme 3

På spørsmål fra meg sa sangeren at han opptrer på scenen fordi han har ett så viktig budskap han vil ha ut til oss. Megakul låt til tross, opptredenen er skivebom. Han har overbelastning på sjarmeområdet, men han klarer ikke å fylle opp scenen med sin single opptreden. Hele låten skriker etter mere som skjer på scenen og noen som kan hjelpe han med å formidle budskapet sitt. Kjedelig dress.

Melodi 12 – Polen

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Dette er en skikkelig gråstein av en låt, men denne karen med den enorme stemmen har jammenta klart å trylle frem en gullstein han. Sett med 2016-øyne er det meste vel egentlig feil, men hos meg er det innertier og full pott på absolutt alle områder. Låten er melankolsk så det holder, han synger upåklagelig pent med styjrke i stemmen og selv jakken er fin i mine øyne.

Melodi 13 – Australia

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Litt underlig av svensk TV å sette to store ballader rett etter hverandre. Tror nok at denne låten vil trekke det lengste strået plasseringsmessig. Og de vil nok slå resultatet fra i fjor. Upåklagelig fremført dette og en megasvær stemme på denne lille damen gitt. Og en veldig flott kjole som bygger opp under den vakre sterke balladen hun synger. Det kan meget vel bli en ekstremt morsom søndag morgen for dette landets innbyggere.

Melodi 14 – Kypros

Sang 6 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Da tar vi en velfortjent balladepause. Tøff partyrock vil jeg kalle dette. Jeg får lyst til å danse og svinge på mitt imaginære lange rockehår. Vokalisten ser kanskje litt skremmende ut, men hva skal man gjøre når man må ha en bandopptreden på scenen. Som ville dyr i bur til tross, dette blir bare passe kjedelig TV ut av dette og de får ikke helt den riktige spruten ut av dette, klærne var også bare sådær.

Melodi 15 – Serbia

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Nok en av kveldens store ballader og er balkanland leverer oss en ballade i veldig amerikansk stil, veldig lite balkanballade å spore her. Damen leverer hun, og som vanlig når dette landet er på Eurovision-tur fortelle de historien i låten sin på en upåklagelig måte. Synes nesten synd på den mannlige danseren som gang på gang blir avvist av samtlige damer på scenen. Klærne kunne vært litt mere sprekere.

Melodi 16 – Litauen

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Dette syntes Europa var bedre enn vår låt. Fint for dem, jeg synes dette er ganske så lite å skrive hjem om. Ikke det at han ikke fremfører låten ganske så bra, men låten er intetsigende i mine ører og jeg blir veldig fort lei hele låten. Men, to forsøk og to finaler på denne karen vil være kjekt for han å skrive på CV´en sin. Og saltomortale på scenen er ikke dagligdags da.

Melodi 17 – Kroatia

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Flott låt og disse balkan-landene vet virkelig å gjøre mest mulig ut av låtene sine. Og med kostyme på 18 kilo er dette muligens verdensrekord i Grand Prix-kostyme. Personlig synes jeg kanskje at hnu kune skrudd litt ned på kjolebudssjettet og i stede lagd en litt mere troverdig fremføring av denne sangen. Og stemmemessg har jeg faktisk ikke hørt henne bedre enn i dag.

Melodi 18 – Russland

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Vil den store favoritten innfri?. Sjelden har vi vel sett ett mere velregissert og teknisk avansert sangnummer fremført på en scene. Men er det egentlig en bra melodi som skjuler seg under all denne teknikken?. Uten all staffasjen hadde vi neppe syntes dette var en slik høydare. I virkeligheten er denne karen veldig sjarmerende og en godgutt. Men, det skjer så mye på scenen at han glemmer å få dette frem i låten sin. Maskinmessig kalles det.

Melodi 19 – Spania

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Hva kan så en fyrrig senorita gjøre i dette sirkuset? Første spanske låt noensinne uten ett ord spansk. Fyrrig låt forsåvidt, men jeg synes denne festen er litt anstrenge og påtatt gøy, Jeg klarer ikke helt å la meg overbevise om at dette er en fest jeg har lyst til å komme inn på. Men, kanskje benbevegelsene hennes blir en hit blant de unge i hele Europa til sommeren?. Gullkjolen er sådær bare spør du meg.

Melodi 20 – Latvia

Sang 4 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Dette skal sikkert være kult og litt sånn passe kaldt til å begynne med, før vi med hans emosjonelle stemme tar oss med på kule og dansbare reise. Vel, jeg blir hjemme, synes vel det blir litt mye skrik og ikke nok ull for å holde varmen i min musikalske kropp. Selv om han går ned på kne og ber meg om å bli med, rister jeg bare på hodet og sier, kanskje neste gang. Kjedelige klær har du også.

Melodi 21 – Ukraina

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 5

Denne låten har alt av særegenheter til at jeg burde elske den helt og holdent. Men, jeg biter ikke på kroken denne gangen. Hun skriker ut sin smerte om noen som hendte under siste verdenskrig, men jeg legger bare merke til skrikingen og ikke smerten hun synger om. Nesten så jeg lurer på hva som feiler meg, kanskje det har vært for mange melankolske låte med allerede og lageret mitt er fyllt opp?

Melodi 22 – Malta

Sang 4 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Denne damen har leveringsgaranti, bare så synd at det hun fikk ut av det svenske låtskrivervarelageret ikke var hentet fra øverste hylle. Ordinær låt som hun gjør maksimalt ut av og hun vil komme høyt opp på resultatlistene med denne. Det underlige er vel at hadde denne låten vært med i en svensk delfinale hadde den neppe gått videre. Fin sexy kjole der har hun ihvertfall.

Melodi 23 – Georgia

Sang 5 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Så skal rockere rundt omkring i hele Eurovisions-sfæren få sine tre minutter med musikalsk glede. Det spør vel om så mange andre vl finne glede i denne låten. Dette blir nok i tøffeste slaget for de fleste, men jeg liker dette og synes det er tøft at også slik musikk kan kvalifisere seg til en finale. TV-messig sett er jeg ikke sikker på om det vi får se er tøft eller bare rotete.

Melodi 24 – Østerrike

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 6

Denne er litt av en fanfavoritt blitt, jeg synes den er overmåte masete og nesten nevrotisk til tider. Hun kan smile og sjarmere så mye hun vil og ha en fargerik scenebakgrunn som jeg liker, denne låten gir med hjerteklapp av helt feile grunner i grunn. Og sin Alice i eventyrland-fremtoning blir understreket av den flott kjolen hun har på seg, det får hun full score på.

Melodi 25 – Storbritannia

Melodi 2 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Etter min mening har man ikke spart godbitene til sist. Nå er det liksom bare de to siste Twist-bitene igjen som ingen egentlig vil ha. Disse to guttene fra poplandet fremfor noen i Europa gjør vel sikkert så godt de kan, men det blir ganske så dørgende kjedelig for meg. Denne låten går ingen steder, det er i samme tralten hele tiden og vokalmessig er dette også litt på kanten. Tissepause de luxe dette.

Melodi 26 – Armenia

Det er bare hattten som mangler eller så hadde jeg nesten trodd at Magica fra Tryll hadde entret scenen. Denne armenske damen kan synge veldig bra og løfter denne ikke altfor spennende låten ganske så mange hakk. Og utrykket «strike a pose» kommer levende i livet frem her i denne låten. Hadde bare damen kledd seg i noe kult da. Riktignok synger hun sist, men du trengte vel ikke å iføre det soveromsklærne enda for det?

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.