Denne så vi vel ikke helt komme

For første gang tar jeg toget hjem fra Eurovision, har sett flere andre medlemmer i klubben gjøre det samme så med andre ord vi er miljøvennlige i Grand Prix-klubben.

image

Må vel innrømme at Ukraina ikke var blant favorittene hos meg, men de vant en ganske så snau seier egentlig. Det var bare 23 poeng ned til Australia på 2.plass. Nå til dags er det sjelden at seiersmarginen er såpass liten i Eurovision. Det begynner å bli vanskelig å tippe utfall av Eurovision når det også skal tas hensyn til sympatistemmer.

Og ja jeg så ikke denne seieren komme. Jeg skjønte at de ville gjøre det godt og trodde vel at de kunne vinne jury-delen av avstemmingen. Men, de var en skikkelig luremus og kom på andreplass i begge avstemmingene og vips så vant der. Så blir det Kiev neste år eller? Vel jeg tror man skal vente med å bestille tur til Kiev allerede nå. Dette er ett land som kanskje kan bruker de pengene ett Eurovision koster på bedre ting og jeg har nørt at den nasjonale TV-stasjonen sliter økonomisk. Og sist Ukraina arrangerte var det nære på at hele arrangementet måtte tas fra dem. Rimelig stor mangel på organisasjon og store problemer med å rekke tidsfrister var skyld i det. Heldigvis tok de seg sammen og gjennomførte et bra arrangement til slutt. Og for de som lurer, de preliminære datoene for neste år er semifinaler 16 og 18 mai og finale 20 mai.

For meg var den store vinneren den nye avstemmingsformen. Endelig gav ganske så mange land 12´ere til overraskende land. Og det med å avsløre alle televoting-stemmene samtidig. Genialt og det ble ett skikkelig jordskjelv på resultattavla.

Det norske folket gav Lituen 12 poeng fulgt av 10 til Polen, 8 til Australia og 7  Sverige. Hyggelig for Litauen at de fikk det. Og den norske fagjuryen overså Sverige totalt og gav 12 til Italia. Jeg regner med at de har nilest min blogg og derfor gjorde dette for å glede meg. Fra spøk alvor, de hadde nok sin egen mening som tilfeldigvis sammenfalt med min.

Ellers må jeg si at jeg ble skuffet da Tsjekkia ikke fikk ett eneste poeng fra televoting-avstemmingen. Det hade jeg ikke ventet. Og kanskje også en smuleforundret at Australia ikke gjorde det bedre på samme avstemming.

Norge kom på 13.plass i sin semifinale og det var vel langt under det vi hadde forventet. Og når jeg tenker meg om ligner ikke den norske låten litt på den ukrainske? Litt sær og med ett følelsesladd tema. Den store forskjellen var at mens Jamala leverte en sang med mye innlevelse så var Agnete mere nedtonet i sin fremføring. Mulig at det var forskjellen på suksess og et lavere enn forventet resultat?

Vel det får holde med Eurovision prat nå, etter to uker i dette sirkuset er jeg passe lei. Nå skal det bli greit med noe annet å gjøre.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.