Russland eller ei?

En lettere omskriving av en dansk Grand Prix-låt får være tittelen på dette innlegget:

image

Eller vi bør vel si ha en fin kveld. Nå som Norge ikke deltar i finalen er man jo helt fri til å ha den favoritten man vil og vi slipper å irriterer oss over at Sverige ikke gir oss poeng. Det er da alltids noe.

Det store spørsmålet i kveld er om det blir russisk seier eller ei. Hos noen bookmakere er oddsen helt nede i 1. Med andre ord satser man 100 kroner vinner man 100 kroner.  Med andre ord ingen vits å satse penger en gang liksom. Og jeg blir ikke mye forundret om dette skjer heller. Aldri har vi sett ett mere avansert fremføring, selv om det må sies at å klarter på veggen ble allerede gjort i det hviterussiske nummeret i 2007. Men, da kjørte de ikke film på veggen samtidig. Det er mye som skal klaffe på tre korte minutter og med unntak av første øvelse der Sergey falt ned så har det virket. Men, man må være millimeternøye når den veggen han skal klatre på settes opp. Noen gang har de vært centimeter unøyaktig og han står litt ovenfor eller litt ned i de trinnene han liksom klatrer på. Nå regner jeg med at Sergey har full kontroll, og at alt går etter planen når han fremfører sangen sin. Og skulle han vinne er det fullt fortjent. Når man satser så mye fremføringen av sitt bidrag så fortjener man en gevinst av det.

Det som taler mot at Russland vinner er om den profesjonelle juryen vil like dette tilstrekkelig. Det er som kjent deres stemmer som vil bli lest opp av alle lands stemmegiver deriblant Bettan for Norge og jeg tipper at Russland ikke leder etter den avstemmingen. Etter at denne avstemmingen er over kommer televoting-stemmene samlet og det kan skape ett aldri så lite jordskjelv på den endelig resultatlisten. Og Alexander Rybak sin poengrekord vil høyst sannsynlig ryke med glans. Dette fordi dobbelt så mange poeng skal deles ut.

Siden den russiske låten er veldig Grand Prix-slager og de siste års vinnere kanskje ikke kan sies å være i det landskapet kan det være tuen som velter seierslasset til Russland og lar noen andre vinne. En av hovedkonkurrentene til Russland Frankrike har også en partylåt og de to låtene kan fort finne på å stjele stemmer fra hverandre. Og vi må ikke glemme det generelle politiske klimaet i Europa der Russland for tiden må sies å spille rollen som den store slemme gutten i klassen.

Jeg tror derfor at sjansen for at den sterke ballade fra Australia dermed kan snike seg forbi de to gutta som har partykamp og entre øverste trinn på resultatlisten.

Tidligere i dag ble rekkefølgen over når landene skal avgi sine stemmer offentliggjort. Før om årene har den gitt en pekepinn hvordan det hele kunne gå. Og det var ingen tilfeldighet at Norge skulle lese opp stemmene sist. Da var riktignok Måns allerede utropt til seierherre og vår stemmeopplesing forsvant forsvant i den svenske seiersrusen.

Med det nye systemet vil spenningen holde seg til absolutt siste stund og siden det skal gies ut den totale poengsummer deltagerene har fått fra alle land aner vi jo ikke hvor mange poeng de enkelte land får. De med svakt Grand Prix-hjerte bør ha hjertemedisinen lett tilgjengelig. Uansett hvordan det går så håper jeg alle nyter showet. For i god olympisk ånd kan jeg med hånden på hjertet si: This is the best

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.