Blir det deilig å være dansk i Sverige igjen?

Litt av et spørsmål sier du, men danskene er ganske høye på Grand Prix-pæren sin når det gjelder internasjonale finaler som finner sted i vårt naboland Sverige. For hvor har seierstrofeet tatt veien de to siste gangene den internasjonale finalen har funnet sted i Sverige? Jo, en snart sjø-tur unna til Danmark. Og danskene håper jo at de skal ha den samme lykken nok en gang. En ting jeg husker best fra tidligere danske finaler er flott scene og de får vel det til i år også. Ser sånn ut:Dansk Grand Prix 2016

Og i åpningsnummeret vises den åpenbare selvsikkerheten de kjenner når de skal sende ett bidrag til svensk jord. Vi får se om de velger en låt som kan klare den jobben for dem. Heldigvis kaster danskene ikke bort tiden og allerede etter ti minutter er første låt i gang.

Sang 1 – David Jay

Melodi 4 – Fremføring 3 – Kostyme 2

Litt funky soul starter kvelden for oss. Spretten sak med masse rytme, men en fremføring som et sjarmløs og passe intetsigende. Sangmessig kunne han vel klart seg noe bedre og når han også er kjedelig kledd blir totalinntrykket ikke så bra.

Sang 2 – Simone

Melodi 4- Fremføring 4 – Kostyme 4

Deltar for tredje gang, denne gang med en dramatisk ballade. Føler vel at dette er noe jeg har hørt før og at låten er veldig lite original. Synger rimelig bra og klarer å tyne maksimalt ut av opptredenen sin så vi får si at dette er godtatt. Passe fin kjole.

Sang 3 – Bracelet

Melodi 5 – Fremføring 5 – Kostyme 6

To sønnesønner til ABBA-Benny er med i denne gruppen. Endelig noen som kan synge skikkelig, Tøff låt, tøffe klær som kler denne ungdommelige gruppen. Skulle neste tro de hadde vært i rotet i garderoden til ABBA. Dette kunne vi like ja.

Sang 4 – Sophia Nohr

Melodi 5 – Fremføring 4 – Kostyme 5

Så over til ethno-vibber. Nesten litt indianer-musikk dette og når ting blir såpass sært så er jeg snar med å hoppe om bord. Sterk låt, bare synd at fremføringen er litt for tam i forhold til låten. Stort forbedringspotensiale der. Kul kjole også.

Sang 5 – Veronicas Illusion

Melodi 6 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Så skal de danses og denne jenta mener party. Har vel en følelse at denne blir en gjenganger på Grand Prix-disco denne våren. Og hvis artisten lærer seg å bli sjarmerende på en scene kan dette blir farlig bra dette. Kult kostyme.

Sang 6 – Lighthouse X

Melodi 3 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Ett gutteband må til i Grand Prix. Men, dessverre med en låt det går minst 16-17 stykker av på dusinet. Rimelig intetsigende og veldig uoriginalt dette her. De skal få pluss for bra vokale prestasjoner og at de er pene i tøyet.

Sang 7 – Kristel Lisberg

Melodi 6 – Fremføring 5 – Kostyme 6

Nydelig melankolsk ballade og det som mest sannsynlig blir kveldens beste kostyme også. Følger standardoppskriften til store Grand Prix-ballader og de blir sangen bare større og større utover sangens gang. Mangler bare det siste giret på stemmen for at dette skal bli fullkomment.

Sang 8 – Jessica

Melodi 3 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Så skal vi se om reggae er OK i Grand Prix. Ifølge programlederne er dette unikt i dansk Grand Prix. Vel det er minst en sånn låt i svensk Grand Prix hvert år. Grei nok låt dette, litt for treig etter min mening og det blir ett passe tregt, sløvt party dette da. Og til en forandring synes jeg de fargerike klærne er too much.

Sang 9 – Muri & Mario

Melodi 4 – Fremføring 4 – Kostyme 4

En litt nervøs åpning på låten. Lettbeint pop kan vel dette kalles og det er den eneste danskspråklige låten med i år. Sjarmerende gutter til tross, sangmessig kunne dette vært en god del bedre, men låten er akseptabel nok for meg.

Sang 10  – Anja Nissen

Melodi 3 – Fremføring 3 – Kostyme 2

En melodi med Emmelie de Forrest på komponistlisten. For meg blir denne låten veldig masende og bråkete og den klarer ikke helt å gjøre inntrykk på meg. At det stemmemessig er litt rustent av og til gjør ikke saken bedre heller. Dette ble tre lange minutter.

Av disse ti låtene skal tre av disse til en superfinale. Jeg tipper på at det blir tre jenter som klarer den biffen og da tipper jeg på Simone, Veronica og Anja. Selv hadde jeg ønsket Bracelet, Veronica og Kristel. Vi får se om hjernen eller hjertet mitt får mest rett.

Så skal det avsløres og den første er: Simone. Den andre er: Lighthouse X, den så jeg ikke komme nei. Og tredje og sist til finalen er: Anja Nissen. Da fikk jeg to rette og som vanlig i danske finale så går mine favoritter aldri til finale. Hva er det med dansk smak?

Naturligvis skal låtene fremføres på nytt, men det gidder jeg ikke kommentere.

Og her mimres det om den første vinneren. Og jeg har begynt å småtitte på den svenske delfinalen for å holde tempoet oppe.

Sitter vel med en følelse at det blir låten med det siste startnummeret som tar Stockholmbilletten med seg hjem i kveld.

Og så ett skikkelig pausenummer, Loreen med Euphoria. Det må vel sies at uten koreografien så forsvinner litt av magien med låten da. Men, fortsatt en av tidenes beste vinnere av Eurovision Song Contest.

Danskene snyter oss for en avstemming virker det som. Litt kjedelig det da. Simone kom på sin tredje tredjeplass. Litt av en prestasjon det. Og vinneren ble Lighthouse X. Det var en bombe gitt, den så jeg ikke komme. Tja, jeg tviler vel på at det blir dansk triumf i Stockholm med denne passe kjedelige låten gitt. Vi får se i mai, vi får være greie og ønske dem lykke til.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.