Hompetitt-turen i Sverige fortsetter

I år har det faktisk blitt litt av en hompetitt-tur for svensk TV. Denne gang klarte en utenlandsk nettside som selger musikk å legge ut en halvminutts snutt av en av låtene som skal være med i den siste del-finalen neste helg. Da skulle egentlig låten ha blitt diskvalifisert,  men siden verken artist, komponist eller plateselskap hadde gjort noe galt valgte svensk TV en annen løsning. Alle låtene som skal være med i fjerde deltevling ble dermed sluppet løs på internett med hver sin halvminutters forhåndslytt i 24 timer. Så vi fikk dermed høre låtene fra 4 del-finale før vi fikk høre låtene i tredje del-finale. Og det måtte jo noen surmule litt om da.  Det skal ikke være greit liksom.

I kveld skal vi til Norrköping og Gina har med seg Henrik Schyffert på en rockete åpning av kveldens show. Heldigvis bruker de ikke lang tid på å komme i gang.

Melodi 1 – SaRaHa

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Så prøver de seg med afrikanske rytmer i Sverige. Fargerikt og fresht dette. Og for ett fyrverkeri av en låt også da. Jeg blir i godt humør av en slik låt jeg, håper bare de som stemmer i Sverige blir like glad for dette som meg. Litt Haba Haba over dette faktisk.

Melodi 2 – Swingfly m/Helena

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 4

Over til litt techno som det svinger av. Det svinger ganske så mye faktisk og rap-delen av låten passer perfekt inn. Dette låter nesten for moderne til å være med i melodifestivalen spør du meg. Litt kjedelige kostymer da.

Melodi 3 – SMILO

Sang 4- Fremføring 3 – Kostyme 3

Ikke la deg lure av den rolige starten av låten, dette skal etter hvert bli en partylåt. Denne skjemmes litt av at vokalisten har forbedringspotensiale på det vokale. Og tre gutter som det virker som ikke kan danse gjør seg heller dårlig på TV i en passe dansbar låt.

Melodi 4 – After Dark

Sang 4 – Fremføring 3 – Kostyme 6

Er det tredje gang som gjelder. Fjerde partylåt på rad, og nå er vi på slagersporet. Dessverre er dette typen som det går 20 av på dusinet. Denne låten sliter veldig på å komme ordentlig i gang så her er det dessverre en veldig så falmet stjerne vi snakker om. Flotte kostymer og at låten tar seg litt opp mot slutten får være plusspoengene her.

Melodi 5 – Lisa Ajax

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Endelig roer vi litt ned, selv om det finnes rytmer i denne låten også. Vi er på den dramatiske siden av popmusikken her og dette låter i grunn ganske så storslagent for meg. Flott fremføring, flott kjole og en artist med mye sjarme innabords.

Melodi 6 – Boris Rene

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Jammenta var det rytmer i denne låten også. Litt av en partykveld med andre ord.  Masse sjarme i denne karen og det svinger av både han og låten. Og når stemmen også er på plass blir dette riktig så bra i mine ører. Svenske har mye bra å velge mellom i kveld. Kul dress på karen også.

Melodi 7 – Oscar Zia

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 1

Så kom endelig balladen. Og da falt valget på en av den skikkelig dystre sorten. Tøff, sterk og mørkelagt fremføring. Jeg liker det ganske godt, men synes vel at artisten kunne ha gjort noe for å synes litt bedre i TV-skjermen da. Sort t-skjorte og sort buske er siste sort for meg.

Det var da svært så godt jeg likte låtene i dag, og hadde jeg bestemt hadde alle gått til finalen i dag, dette blir spennende så det holder.

Nå skal jeg snart slå på IPAD’en og se på islandsk finale direkte på den. Ingen hvile for MGP-fans som dere skjønner. Jeg er vel i grunn bare passe sikker på en sak og det er at Oscar går direkte til finalen.

Og mens de andre gjesteprogramlederene har sunget en kul låt, stiller kveldens kar med stand up. Hur tråkig som helst for å si det rett ut. Dette tok sin tid gitt.

Så skal 5 låter gå videre til neste avstemming og det blir: SMILO, Boris, Oscar, Lisa og til slutt SaRaHa. Helt greit det.

Har mistet litt tråden her siden den islandske finalen har en slik flott åpning. Men, nå skal vel ting og tank avsløres. Første til finalen blir Oscar Zia, hva sa jeg. Kjekt at jeg har litt Grand Prix-vett enda.

Så skal disse til andre sjansen: SaRaHa og Boris Rene. Fint for dem og siste finalebillett går til Lisa Ajax, bra valg Sverige og takk til dere for i kveld.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.