Gratulerer Sverige – Takk Vivi og Stian

image

Vi lar denne blågule svenske fansen representere den gjengen som ble mest glad i går. Og forhåndstipsene gikk rett inn og den største favoritten Sverige tok en forholdsvis komfortabel seier.

Hvorfor er Sverige nå det nest beste ESC-landet i historien med sine seks seire? Jo, de har en hærskare av flinke komponisterog produsenter som har et hav av flotte artister å velge mellom. Og ikke minst, de har en nasjonal finale som alle disse yrkesgruppene kjemper om å få være med i. For selv uten nasjonal seier gir deltagelse i Melodifestivalen listeplasseringer og dermed inntekt som de tross alt skal leve av. Dette er en stor kontrast mot de sangene som deltar i norsk finale der stort sett vinnermelodien får ett «liv» etter at finalen.  Med en slik innstilling til Eurovision er det dermed helt OK at Sverige vant.

Hvorvidt finalen blir i Stockholm eller om det er Göteborg som nå har «tur» for å arrangere dette mesterskapet gjenstår å se. Det blir sikkert en diskusjon på andre siden av grensen de nærmeste dagene.

Vi i Grand Prix-klubben vil takke Ketil Mørland og Deborah Scarlett for den flotte innsatsen de gav oss. Vi er stolte av dere og åttendeplassen. Dere og vi har fått ett minne for livet. Og når vi er på takkerunde takker vi også Vivi Stenberg og Stian Malme som forlater Grand Prix-skuta. Det har vært en nytelse å samarbeide med dere, keep up the good work i de nye arbeidsoppgavene dere skal gjøre nå.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.