De seks første – dag 6 – 2015

Utenfor skinner solen og det blir en fin dag her i Wien. Men, vi som tar Grand Prix ganske mange så hakk mere alvorlig enn folk flest trekker inn på pressesenteret og lar artistenes skinnende opptredener være vår sol i dag. Og sånn ser hallen ut i solskinn:

image

Litauen starter i dag og dette er som jeg tidligere har sagt en fartfylt og fargerik åpning på denne semifinalen. To sjarmbomber av noen vokalister og jeg blir i godt humør av dette. På vegne av  dem blir jeg i litt mindre bra humør på grunn av at dette er dårlig TV-produksjon. De oser av god kjemi mellom dem og det kommer ikke like god på TV. Men, disse fortjener absolutt en plass i finalen og kjolen til den kvinnelige artisten er supersøt.

Irland synger inderlig og betagende så det holder, men dette holder ikke for meg gitt. Dette blir en treig søtsuppe av en låt og man håper inderlig at de tre minuttene skal være over. Og artisten har ikke skjønt at dette er TV så personligheten hennes (som sikkert er topp) er totalt fraværende på TV-skjermen.

San Marino sine artister som deltok i junior Eurovisio i fjor trenger nok noen år til på baken før de klarer å frembringe den inderligheten denne låten egentlig trenger. Låten, enkel som den er, hadde fortjent andre artister som kunne gjort noe mere ut av den. Nå blir det halvdårlig og tilgjort, men dog så har de mer sjarm enn mange andre artister i år.

Montenegro stiller med det vi på Grand Prix-språket kaller Balkan-ballade. Og dette er en av at det veldig bra slaget. Og når de stiller med en artist som har pondusen til å gjøre dette fremragende, må det bare blir bra. Sangen starter vart og rolig og bare bygger og bygger seg opp til en storslagen og gradiøs avslutning. Dette liker vi og jeg har aldri vært i Montenegro jeg.

Malta stiller med sterk låt, tøff og vokalsterk dame.  Har vel en følelse av at de har sett litt for mye på Conchita sin fremføring i fjor og ikke helt klart å gjøre noe eget ut av dette. Dette har potensiale, men hun som står helt alene på scenen klarer ikke å fylle den helt og hele låten skriker etter noe mere action på scenen.

Norge sin låt har utrolig nok klar å bli enda mere fantastisk. Og ja, jeg kan bryte sammen og tilstå at jeg ikke klarer å være helt subjektiv her. Dette bare funker som bare rakker´n på TV, de synger fantastisk og samspillet på scenen er fremragende.  Skal jeg finne noe å sette fingeren på, og nå er jeg pirkete de luxe, er det at de må smile når sangen er over.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.