De fem siste – dag 5 – 2015

Da skal de 5 siste låtene skal øve for siste gang før generalprøvene starter på mandag. Akkurat nå ser avstemmingen over hvilke ti låter fra denne semifinalen som går videre slik ut:

image

Russlands stødighet i fremføringen er på høyde med landets størrelse. Gigantisk med andre ord. Hadde det ikke vært for dagens politiske situasjon hadde dette vært seierkandidat de luxe, jeg tror de gjør det bra, men det er vel mange nok som ikke liker dem godt nok til å vinne. Sjelden har vi sett og hørt en slik stemmeprakt i Eurovision.

Danmark stiller med en litt gammeldags gladlåt, vi får håpe de sprer sine gladvibber godt, ingen av dem treffer hardt nok til å ramme meg. Jeg synes dette er slitsomt og anmasende og når de i tillegg er rimelig sjarmløs på scenen føles det i grunn best når låten er over. Men, låten er fartfylt nok til at de ganske sikkert når finalen.

Albania måtte endre låt da den komponisten av låten som vant den lokale finale plutselig ikke fant Eurovision som en verdig arena for sin låt. De valgte en vokalvanskelig låt i stede, og bra vokalprestasjon til tross, dette blir mye skrik og lite musikalsk ull dette. Jeg vil neste påstå at dette blir litt slitsomt i lengden.

Romania pøser på med melankolske undertoner i sin låt. Og selv om det for det meste synges på rumensk forstår man at det er mye smerte innvolvert her. Dette griper meg veldig og dette er en meget sterk fremføring. Denne tror jeg vil gjøre det veldig bra og komme høyt opp på resultatlisten.

Georgia avslutter og er den siste ingrediensen i andre semifinales fruktkompott. Denne frukttypen er ikke helt moden enda og er i grunn litt for lite moden til å spises. Hun klarer ikke å eie scenen alene der hun står. Riktignok hører vi at hun har korister, men de er gjemt i kulissene. Dette er tøft og sterkt, men hele fremføringen skriker høyt etter mere action på scenen. Nå er det bare mørkt, dystert og bråkete.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.