De 6 første – dag 5 – 2015

Vi har snudd semifinale-bunken og starter på nytt med første land ut i år Moldova.

Men først, en blomst til årets arrangørland Østerrike, dette gjør de på en utmerket måte.

imageMoldova starter ballet og dette er en fartsfylt åpning. Jeg liker dette, men det spørs om det europeiske publikummet på en allminnelig tirsdagskveld synes dette er like stas. Og litt T-skjorte-avrivings-trøbbel til tross, dette funker bra på scenen.

Armenia fremfører låten sin med bravur, men det blir for skrikete og svulstig for meg. Dette skal liksom ikke være politisk og så er det noe av det mHest politiske noengang fremført på en Grand Prix-scene. Sa jeg at kostymene var nitriste også?

Belgia har en veldig kul låt og en veldig kul fremføring. Muligens bitte litt stillestående og veldig sort/hvitt, likevel veldig gjennomført. Er vel en smule redd for at dette kanskje er litt for moderne for den alminnelige Grand Prix-seer.

Nederland har skiftet kostyme til noe mye mere tekkelig og mye kjedeligere. Låten er fortsatt fin den, hun synger stødig og bra, men den blir passe repetitiv og kjedelig utover låtens gang. Det er noe uforløst over hele sangen liksom.

Finland er noe helt for seg selv. Låten er grei nok den, ikke plagsomt pønkete spør der meg. Men, resten blir bare litt snålt. Jeg lurer veldig hva seerene fra de landene som kan stemme på tirsdag kveld synes om dette. Tror de fleste  vil stå over.

Hellas blir en dark horse i år. Fremragende fremføring trekker veldig opp her, utrolig bra stemme på damen og flott kjole. Her er det ikke mye å trekke for i helthetsvurderingen. Har våre venner fra Hellas råd til å arrangere en ny finale 10 år etter sin første seier?

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.