De fem siste – dag 4 – 2015

Så skal andre semifinales 5 siste sanger og opptredener avsløres. Velger å bildelegge dette med en kjole som vil konkurrere med Debrah om fineste kjole i år:

image

Årets Latviske artist stiller med dete mesterverket. Over til låtene.

Sverige kjører sin låt nesten lik den ble fremført i svensk finale og ikke uventet er dette bunnsolid på alle punkter. Riktignok har strekmannen lagt litt på seg, men det må til når man kopierer andre. Men, personlig synes jeg dette er en kjedelig og intetsigende låt og ingenting her gjør inntrykk på meg. Men, den vil kjempe i toppen nok en gang til tross for min manglende entusiasme.

Sveits prøver til en forandring med noe som er en smule eksotisk. Jeg liker det, men er ikke like sikker det vil gå like bra hjem i den tusenvis av hjem rundt omkring i Europa. Stemmemessig er hun litt ute å kjøre av og til, men redder seg greit de ho inn. Bruk av kjolen som effekt er heller ikke nytt i denne sammenhengen heller. Liker denne eksotiske powerballeden jeg med mye trommer jeg.

Kypros roer det hele ned ganske så mange hakk. Og dette er usannsynlig behagelig og vakkert å høre på. Deilig å høre en enkel og rett frem fin sang. Stødig vokal trekker veldig opp, han har fortsatt litt å gå på med kameraflørten, men det satset vi på at sitter neste torsdag. Og av årets artister som har valgt å ta en Conchita (være helt alene på scenen) så klarer han dette best.

Slovenia, hva er det med disse hodetelefonene? En av årets mest moderne og kuleste låter, men hodetelefonenen de har på seg ser passe teite ut på en Grand Prix-scene. Ser vi bort fra dette er det veldig lite å utsette på fremføringen og den kvinnelige vokalisten har en herlig særegen  stemme og man blir i godt humør av låten. Skal vi satse på Slovenia´s beste plassering noensinne?

Polen avslutter andre semifinale og for en avslutning. En ganske så typisk emosjonalle ballade, men her er det høy kvalitet på fremføringen. At hun sitter i rullestol gjør absolutt ingenting og hun har en av de lekreste kjolene i år. Jeg er jo veldig svak for melankolske ballader og denne kommer til å ende langt opp på min liste.  Håper mange er enige med meg.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.