Nå er det snart klart for årets kveld i Norge

Bare minutter til finalen starter og endelig får jeg sett og hørt hvordan årets låter er på scenen. Dette blir spennende.  Og jeg kan allerede love ett fargesprakende og kult åpningsshow. Jeg kommer naturligvis ikke å fortelle noe om hva de gjør, den overraskelsen får dere ha til selve showet går ut live. Jeg vil kun konsentrere meg om hvordan låtene fremføres og kun gi poeng på kostymet uten å fortelle hva de har å seg.

Melodi 1 – Erlend Bratland

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 3

Musikk er best live, en stor låt fra før av er nå blitt gigantisk. Erlend har full kontroll på alt han gjør og dette er tøft og sterkt. En meget troverdig åpning på kveldens show, eneste minus for meg er litt kjedelig kostyme.

Melodi 2 – Raylee

Sang 4 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Ikke uventet levere denne jenta 100% show på scenen. Stort trøkk på scenen, upåklagelig sangmessig og kult kostyme. Og Raylee løfter denne ikke altfor spennende sangen mange hakk.

Melodi 3 – Tor & Bettan

Sang 4 – Fremføring 6 – Kostyme 2

Fullt trøkk fra KORK og fullt trøkk fra det som nærmeste er rojale GP-artister.  Trøkket i låten til tross, selve fremføringen er nesten litt for nedtonet etter min smak, men det settes ny verdensrekord i dette nummeret også, Vent og se. Nedtonede kostymer også.

Melodi 4 – Jenny Langlo

Sang 3- Fremføring 5 – Kostyme 2

Vi entrer det litt mørke og dystre landskapet. Og Jenny er en flott reiseguide. Låten blir etter min smak litt for rotete og jeg får ikke helt tak i den. Og kostymet hadde muligens passet til en annen anledning enn Grand Prix.

Melodi 5 – Ira Konstantinidis

Sang 3 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Så over til avdelingen for ungt og hipt. Avdelingssjef her er Ira og  hun ruler denne avdeling med overbevisende pondus. Bitte litt anstrengende stemmemessig, men tar igjen med upåklagelig fremføringsglede. Ungdommelige kostymer som passer låten.

Melodi 6 – Contrazt

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 2

Himmelsk bra låt vil du vil ha en dose med godt dansehumør. Skikkelig god gammeldags gladlåt og det rykker i mange danseføtter i bygd og by når denne fremføres. Upåklagelig fremføring, men kjedelig kostyme.

Melodi 7 – Marie Klåpbakken

Sang 5 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Vi roer ned og dette er deilig tøft og behagelig på en gang. Det gjøres litt lite av låten fremføringsmessig så den mangler det lille ekstra som kunne gjort denne låtene fremragende i mine øyne. Og det må ha vært salg på tøy i en spesielt kjedelig farge.

Melodi 8 – Staysmann & Lazz

Sang 4 – Fremføring 3 – Kostyme 2

Full fest på scenen. Men, jeg blir ikke helt overbevist på at denne festen er noe jeg ville ha blitt så lenge på. Kul låt, men artistene får ikke helt fram partystemningen etter min mening. Men, fengende låt det har de.

Melodi 9 – Mørland & Deborah Scarlett

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Dette  er ren musikalsk magi. 2 artister som står perfekt til hverandre og fremfører denne balladen som setter meg helt ut. Det er sjelden jeg har sett noe så velprodusert på norsk TV, jeg er fullstendig solgt jeg. Og med KORK i ryggen mangler jeg superlativer gitt.

Melodi 10 – Alexandra Joner

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 6

Kveldens mest overdådige på scenen, og heya heya eya kult fremføring også. En kul og edgy versjon av Askepott dette, men låtmessig blir dette litt vel seigt til tider. Klarer ikke å ta helt av. Men, kveldens vinner kostymemessig.

Melodi 11 – Karin Park

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 4

Mørk og dyster avslutning på kvelden. Og dette er ekte og veldig sterkt. Man føler smerten hun har gjennomlevd og som hun synger om. Og for de som elsker vindmaskin, den kommer her gitt. Og vindmaskinvennlig kostyme da.

Flott fremføring av alle låtene i generalprøven, gled dere, resten av showet skal jeg se live så nå går jeg hjem og skifter til partyklærne.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.