Svenskene har gjort sitt valg

Jeg må jo innrømme at jeg vet hvem som vinner, dette blir skrevet på søndag morgen så jeg får ikke skrevet bloggen før nå. Men, jeg kan jo late som om jeg ikke vet.

Og svenskene slår på stortrommen når de har Conchita Wurst som åpningsshow. Dette tyder bra. Denne gang gir jeg bare ett terningkast

Melodi 1 – Samir & Victor – 2

Kvelden begynner med sursang så det skjærer i musikksjelen. Småfestlig låt, men lær dere å synge gutter så kan dette bli bra. Veldig rotete opptreden så like greit at de gikk å la seg.

Melodi 2 – JTR – 3

Disse gutta har tatt kritikk og har faktisk blitt en smule bedre stemmemessig. Men, låten er såpass kjedelig at uansett hva de gjør får de ikke helt opp stemningen. Kjedelig start på finalen i år gitt.

Melodi 3 – Dinah Nah – 3

Litt rusten stemmeføring her også gitt. Men, når låten begynner å få fart i seg blir dette straks bedre. Likevel, fartfylt låt til tross, dette klarer ikke å ta helt av og blir bare så dær i sykehusklærne de har på seg.

Melodi 4 – John Henrik Fjällgren – 6

Nå begynner vi å snakke, absolutt min favorittlåt for kvelden. Han bringer oss inn i et musikalsk landskap som jeg elsker å være i. Unik artist og unik melodi som vil øke interessen for samisk musikk.

Melodi 5 – Jessica Andersson – 5

Så roer vi ned, med det som vil bli min favoritballade for kvelden i Sverige. Fantastisk fremført i kveldens lekreste kjole. Låten er passe ordinær, men hun viser hvor mye en fremragende framføring kan løfte en låt.

Melodi 6 – Måns Zelmerløv – 2

Flott sceneshow, men denne låten gjør ingenting for meg. Upåklagelig fremføring, men som sagt, jeg synes dette er en kjedelig låt som kun reddes at en artist som vet hva som skal til får å levere låten sin perfekt.

Melodi 7 – Linus Svenning – 4

Lurer på når han kommer til å angre på de fremtredende tatoveringene sine. Uansett, bra låter kan han fremføre, selv om han stemmemessig er litt på tynn is av og til.  Sterk og flott låt og absolutt en av kveldens beste.

Melodi 8 – Isa – 5

Full fart med denne sukkersøte poplåten. Og med en sjarmbombe som kan sine saker blir dette et sukkersjokk gitt. Eneste jeg reagerer litt på at hun har litt for gamle dansere, men alt i alt flott låt.

Melodi 9 – Magnus Carlsson – 5

Noen gir seg aldri og med så bra låt er det helt ok. Kul låt som vil spilles ofte på GP-disko i tiden fremover. Skikkelig godsak av gode gammeldags diskolåt dette, men begravelsesdressen kunne han spart oss.

Melodi 10 – Eric Saade – 2

Nok ett kult sceneshow, men heller ikke her klarer låten å gjøre noen for meg. Og når det også er sur synging så det holder blir dette en heller traurig affære. Eller skal jeg si slitsomt affære.

Melodi 11 – Mariette – 5

Endelig over til ett musikalsk landskap jeg liker å være i. Mystisk og forførende, dette kan man like. Og endelig en artist som holder stemmebåndene i vater og synger rent. Og vindmaskinenmannen må jobbe for lønna her.

Melodi 12 – Hasse Andresson – 4

Festlig avslutning med en god gammeldags køntri-slager sånn på tampen. Og selv om man er godt voksen så kan man godt levere ungdommelig sjarme likevel. Blir i godt humør av slike låter.

Alt i alt, bare sådær kvalitet på kveldens låter. Kanskje musikkansvarlig skulle tenke på at noen andre burde overta jobben nå. I morgen er en annen dag liksom.

Og wow nå kommer Ylvis. Men, hvorfor denne låten da? Hvorfor kunne de ikke gjort noe relatert til Melodifestivalen eller Melodi Grand Prix for den del.

Så skal det stemmes og 11 utenlandske juryer skal fordele 50% av stemmene. Estland liker Måns best. Det gjør Malta og. Armenia likte han også. Frankrike er på Måns sitt lag også. Israel velger Mariette. Slovenia bringer Måns tilbake til topp-poengeren. Og Kypros følger opp. Det gjør Belgia også. Storbritannia velger uvanlig nok John Henrik. Endelig ett land med god smak. Men, Nederland er tilbake til Måns. Og sist, men ikke minst Østerrike liker Måns best. Veldig overbevisende for Måns dette.

Svenskene har også tradisjonen med å fremfør fjorårets låt, men de lar en helt annen artist gjøre det. Vet ikke helt om det var helt suksessfult i år. Småcatchy, men magien i låten er helt borte.

Da liker jeg bedre når programlederene tar en trall.  Men, nå skal publikumsstemme avgjøre kvelden. Blir dette i det hele tatt spennende? Nei, det ble ikke det. Vel, kjekk kar de sender da.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.