Sverige kjører videre – del 4

Så skal de siste 7 låtene i årets svenske eventyr avsløres. Sånn rett generelt synes jeg vel at den gjennomsnittelige kvaliteten på årets låter ikke er mye å rope hurra for. Kanskje på tide at noen andre tar over roret her nå, dette opplegget skriker etter noen nye ører som velger låter. Nå er det ikke mere te i denne Melodifestival-teposen, det er bare vannsmak igjen nå.

Men, Sanna må gjerne komme tilbake som programleder. Hun gjør en super jobb. Over til låtene. Og han mannlige er grei han også.

Melodi 1 – Midnight Boy

Sang 5  – Fremføring 5 – Kostyme 4

Back to the 80’s så det holder. Bringer frem gode musikalske minner dette, men plagsomt originalt kan man vel ikke si at det er da. Men, artisten gjør dette bra og det svinger heftig av dette. Så dette var en bra start på kvelden. Og gutten hadde pønta seg.

Melodi 2 – Caroline Wennergren

Sang 5 – Fremføring  5 – Kostyme 6

Utrolig kul og særegen stemme. Og det samme kan faktisk sies om sangen også. Hadde gjort seg som tittellåt til en Bond- film. Og når artisten også lever seg bra inn i låten og har en kul kjole på seg vil dette ende med mange prikker på terningen dette.

Melodi 3 – JTR

Sang 3 – Fremføring 2-  Kostyme 2

Så var vi på boyband-kjøret.Og her har vi de vanliges ingrediensene: Kjekke gutter, kjedelig a-a-a-sang og elendig synging. Dette er så skrikende surt at det skjærer skikkelig i ørene. Og nå rapper de jammenta for å toppe det hele. Huff og nei.

Melodi 4 – Hasse Andersson

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Skulle nesten tro at dette var en sang til de norske idrettsutøverne i Falun. Kjekt med en godt voksen kar som synge god gammeldags danseband-slager-musikk. Og låten er så fengende og trivelig at dette blir likandes dette.

Melodi 5 – Dinah Nah

Sang 3 – Fremføring 4  – Kostyme 3

Så var vi tilbake i dette-har-vi-hørt-ført-grøfta. Minner svakt om en låt Kypros stilte med for noen år siden. Forsåvidt kul låt, men artisten mangler totalt sjarme og er også av og til på gyngende grunn sangmessig.  Og kjedelig kostyme var det og.

Melodi 6 – Annika Herlitz

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Så roer vi ned. Og en sterk melankolsk ballade fremført av en artist som har orden på stemmebåndene sine blir sjelden feil. Og der har de også slått på vindmaskinen sin og hun får løft i den fine grønne kjolen sin. Alt stemmer liksom.

Melodi 7 – Måns Zelmerløv

Sang 3 – Fremføring 5 – Kostyme 1

Her er det ikke spart på spesialeffektene, kult er det, men det kunne vel heller ha brukt penger på bedre komponister. Låten er er kjedelig og passe intetsigende. Og grå genser i Melodifestival, skam deg gutten. Men, synge og fremføre det kan han til gangs.

Jeg er vel i grunn likeglad på hvem som går videre i kveld. Er vel passe overbevist at vinneren sang forrige helg jeg da. Men, er ikke sikker, passe åpent i Sverige i år vil jeg påstå.

Og vi slipper ikke unna den passe totalt umorsomme praktikanten. Nå er det snart på tide av vi slipper unna denne skapelsen.

Så skal 7 bli til 5. Og de er: Dinah, JTR, Caroline, Måns og Hasse. Da forsvant den låten jeg likte best ut. Typisk det.

Men, nå skal det avgjøres, bare vi blir kvitt den hersens praktikanten da.

Første til finalen blir JTR. Hva skjer liksom, her har svenske ungpiker brent av mye penger gitt på kontantkortet gitt.  Litt gledesrus i blodet gjør at de synger noen hakk bedre nå faktisk.

Først til andre sjansen er Dinah Nah og den andre er Hasse Andersson. Og siste som får direktebillett til finalen er Måns Zelmerløv. Årets minste overraskelse kan man si.

Og neste helg skal de åtte låtene som har gått til finalen kjempe om de fire siste finaleplassene. Vi ønsker dem lykke til.

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.