Siste sjansen for å nå finalen i Sverige

Valgte bort å se dette direkte i bytte med med en pinnekjøttfest, men dette er like fint å se på en søndag morgen. For første gang er det fire som skal videre til finalen, for Sverige har valgt å ha 12 låter i sin finale neste helg.

Og de går direkte på første duell.

Andreas Weise ser ut som om han kommer direkte fra kontorjobben sin kostymemessig, Men, det er en morsom og festlig jobb han må ha for det svinger skikkelig av dette. Tøff låt og Andreas har løftet seg vokalmessig også, Fremføringsmessig er han likevel en smule sjarmløs. Totalt fortjener dette 4.

Linus Svenning derimot ser ut som han kommer direkte fra den alternative tatoveringssjappa. Det stemmer ikk helt stemmemessig for han i kveld. Er litt rusten i røsten. Kul, sterk og effektful låt, men Linus mangler styrken i stemmen til å få maksimal uttelling av denne. Det blir 4 her også.

Vanskelig å tippe hvem som går videre her, men jeg holder en knapp på Linus.

Og nå kommer ett Eurovision-medley, yippi. Og dette kan de.

Hasse Andersson først ut i duell 2 og han lover oss hålligång. Og det er det i tillegg til tonnevis med sjarme. Mange unge artister har noe å lære her. Dette er trivelig som en midtsommersaften og den følelsen får han frem gjennom TV-skjermen. En klar 5 her.

Kristin Amparo er låtmessig i et helt annet landskap. Dette er inderlig og sterkt fremført på en meget overbevisende måte. Og med en stemme som holder i en utfordrende låt suser denne rett inn i hjertet mitt og rasker med seg en 6 på veien.

Hvor inderlig jeg vil at Kristin skal få finaleplass er jeg redd at det blir Hasse som for den plassen. Dypt urettferdig uansett at disse to låtene konkurrerer med hverandre og bare en av dem kan komme til finale. Dette er de to beste låten i kveld.

Kul pauseunderholdning nok en gang, vedkommende som har hatt ansvaret for dette har gjort en meget god jobb.

Så skal to låter få finaleplass. Første mann til finalen blir Linus Svenning. Tippet rett der gitt.  Og andre artist til finalen blir Hasse Andersson. Rett der også og tydelig at han er populær i salen også.

Mere pauseunderholdning og nå en ny låt med Loreen. Hennes nye single.  Og me like, kjempekul musikk dette.

Dolly Style er først ut i duell 3.  Kan kanskje høres ut som en låt de fant i låtskuffen til Aqua fra 90-tallet en gang. Fargerikt og festlig, selv om de kanskje kunne brukt noen kroner på stemmecoach, ikke like kult på det området bestandig. En fargerik 4 til denne.

Dinah Nah er motkonkurrenten og er minst like fin på håret. Men, akk så tråkig klesmessig. Og låten, kul som bare det, men akk så uoriginal. Og stemmemessig er hun litt på viddene av og til også. Alt i alt ikke så mye å skrive hjem om så det ender med 3 her.

Ingen av disse låtene fortjener finaleplass, men jeg får holde en pastellfarget knapp på Dolly Style.

Og nå kom dessverre den håpløse praktikanten. Nå som vi i grunn hadde det så gøy. Dette er bare 100% urteit og ikke en liten smule morsomt en gang.

Behrang Miri og Victor Crone starter sist duell og nei og nei rap er ikke min greie helt, spesielt ikke når det er såpass suppetregt som dette. Dette tar ikke av og man lengter bare i grunn på at låten skal bli ferdig, lange tre minutter som fortjener en 3-poenger.

Samir og Viktor er siste låt ut, synger like surt som sist. Utrolig irritende at en av de to siste låtene er sikret finaleplass. Kveldens desidert dårligste låter kjemper om den finaleplassen Kristin Amparo burde ha hatt. Siste terningkast i dag blir også 3.

Temmelig likegyldig hvem som går videre har, men liker vel Behrang og Victor en liten smule bedre. De kunne synge i hvert fall.

Vi får en snabb-repris på de 8 låtene som allerede er klare for finalen og ingen tvil om at det er en del låter som kan vinne neste helg. Og så rett til kveldens kuleste innslag en duett mellom Sanna Nielsen og avdøde Monica Zetterlund. Dette var stilig og kult og for en låt bidraget Sverige hadde i 1963 som fikk 0 poeng i den internasjonale finalen.

Så skal de to siste låtene til finalen avsløres. Vinneren av duell 3 ble Dinah Nah, tippet feil der gitt. Og helt sist til finalen fra duell 4 går Samir og Viktor. Tippet feil der og, uansatt lykke til i finalen til de 4 som tok seg det. Neste ukes svenske finale slipper jeg å se direkte da man naturligvis prioriterer norsk finale. Heia Norge.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.