Sverige kjører videre 2015 – del 3

Og endelig får man sett på direkte. Ingen mulighet til å spole frem i dag med andre ord.

Og programlederene får nok en gang pluss i margen for bra åpningshow.  Denne gang en hyllest til alle som jobber bak i kulissene og gjør dette til ett så bra show.

Melodi 1 – Ellen Benediktson

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Litt rusten åpning på låten og når det sånn etterhvert blir klart at dette er en heller dårlig kopi av mesterverket Euphoria så mister man fort interessen. Og med mindre man har en fetisj for mennesker i lakk-klær er det lite å hente her. Dog vil jeg påpeke at hun tar seg opp fremføringsmessig.

Melodi 2 – Kalle Johansson

Sang 2 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Han bruker hele salen og det er vel i grunn det mest spennende her. I ualminnelig intetsigende låt det her. Vokalmessig balanserer han på en knivsodd, men jeg skal gi han godkjent på det. Rimelig kjedelig i tøyet var han også, så dessverre her var det ikke mye å rope hurra for.

Melodi 3 – Andreas Weise

Sang 2 – Fremføring 4 – Kostyme 1

En åpning som lover diskokjør, men det blir heller noe slapt halvuptempo dette. Og ordet intetsigende må jeg nok bruke enda en gang. Og noen burde ta en alvorsprat med kostymeansvarlig, makan til triste kostymer skal man lete lenge etter. Tips til svensk TV – bruk kostymedamene i NRK, de kan sakene sine.

Melodi 4 – Andreas Johnson

Sang 3 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Rufsete kar, men veldig straight poplåt. Sterk fremføring så det holder, men selv med melankolske undertoner kommer heller ikke denne låten ut av intetsigenhetssuppa alle kveldens låter hittil har vært i. Denne runden er en definitiv nedtur i forhold til forrige lørdag. Nå må det snart komme en bra låt.

Melodi 5 – Isa

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Endelig ei som har pynta seg. Og endelig en låt som går klar av den før nevnte suppen av intetsigenhet. Dette er sprettent og morsomt og sukkersøtt så det holder og gir meg et lite smil om munnen.  Og denne jenta kan synge fletta av de fleste synes det som så alt i alt kveldens beste til nå.

Melodi 6 – Kristin Amparo

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Her har man spart på konfekten åpenbart. Dette er faktisk en original låt og en artist som har stemmen og fremtoningen til å fremføre noe slikt. Underbart melankolsk og sterkt på en gang og låten bare vokser og vokser. Jeg er totalt hekte jeg, dette må da gå til finalen direkte. Og kostymet understreker låten, perfekt.

Melodi 7 – Jon Henrik Fjällgren

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Ingen tvil om hvem som er publikumsfavoritten i kveld. Og dette blir nok min favorittbit også i kveldens musikalske konfekteske. Dette er eksotisk, dette er suggerende og dette er rimelig lang unna Melodifestival-standard-låten.  Og jeg bare elsker det, Sverige stem dette rett til finale, det er en ordre!

Hva skal man si, sender Sverige den siste låten til Wien, har jeg utvilsomt en favorittlåt fra Sverige i år. Men, det er enda en bit dit igjen da. Og direkte til finalen må jo bli to av de tre siste låtene, alt annet er skandale.

Så skal syv bli til fem. Og de fem er: Kristin, Isa, Ellen, John Henrik og Andreas W. Helt greit dette og alle mine tre favoritter fortsatt med.

Og hva er egentlig vitsen med dette pauseinnslaget.  Ett nytt innslag av intetsigendesuppa det her gitt. La oss heller få en avgjørelse. Vel, den bortimot totalt umorsomme assistenten skal plage oss først litt.

Først til finalen blir John Henrik Fjällgren. Ingen bombe dette nei, og jeg har ett stort smil på min munn. Og etter en seiersfremføring som er veldig overbevisende begynner jeg som smått å se frem til å møte han i Wien. Og nå kalte akkurat programlederene VM på ski for Norgesmesterskapet. Takk for den.

De to låtene som går til andre sjansen er Andreas Weise og Kristina Amparo. Og sist til finalen bli Isa. Yes yes yes, alle mine tre favoritter er enda med. Det ble en fin kveld til slutt dette.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.