Semifinale 1 – Norge 2014

Da er vi endelig i gang, bare noen minutter til showet startet. Satt i salen under generalprøven som ble avholdt for noen timer siden og ingen av de deltagende skjemte seg ut så dette blir bra. Og Linnea Dale har forhåpentligvis fått et hårkrøllene ut av håret. Hun så litt ufiks ut med dem. Heldigvis for henne deler jeg kun ut terningkast for fremføringen i selve semifinalen.

Her på pressesenteret der jeg sitter har de heldigvis lagt ut smågodt, så kvelden er dermed reddet på det området også.

Kveldens finale har ingen åpenbare dumpekandidater, alle 5 kan ta seg til finalen, så det blir spennende å se hvem det norske publikum vil ha til finalen. Ellers nytt av året er det at de 4 som har valgt ut låtene skal kommentere låtene rett etter at de har blitt fremført. Vi satser på at de er vennligsinnet til de låtene de selv har valgt ut.

Jeg gir karakter til sang, fremføring og kostyme. Oslopublikummet får ikke mange terninger, passe flaut at Norges hovedstad ikke klarer å fylle en såpass liten sal, terningkast 2 til dem. Men, toppscore og minst 5 poeng til åpningsshowet. Og kostymer til Jenny Skavlan blir kveldens første terningkast 6.

Og veldig bra at vi får en ordentlig intro på artistene, i stede for at de skal lire ut av seg ett par banaliteter. Men, nå vil vi høre årets MGP-låter.

Melodi 1 – Hilda og Thea Leora

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Kul åpning på låten og to sjarmbomber tar scenen. Dette er freskt og tøff og hven vet, kanskje ser vi fødselen til en ny suksessfull norsk/svensk duo. Kule klær, men jeg savner vel litt farge jeg da. Godkjent start.

Melodi 2 – Mo

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 4

En meget sterk fremføring og fremragende at han har sin egen stil. Og når vi overrøser med tonnevis med melankoli er jeg i grunn solgt. Kostymemessig forsvinner har dessverre litt på den mørke scenen, men det passer også inn. Storslagent var dette.

Melodi 3 – Dina Misund

Sang 6 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Innrømmer ærlig at dette er ikke min type musikk, men dette er sjelefred og balsam for min musikalske sjel. Utrolig vakker låt dom flyter vakkert avsted inn i det deilige landskapet som skapes her. Litt kul kjole og den har blitt køntrifisert for anledningen.

Melodi 4 – Linnea Dale

Sang 5 – Fremføring 4 – Kostyme 5

Nok den av årets låter som ligner mest på fjorårets norske vinner. Hun prøver så godt hun kan, men blir en blek kopi av låten som tok Norge til 4.plass. Kveldens dronning kostymemessig, men sjarmen sitter for langt inne til at jeg blir frelst.

Melodi 5 – Timbre/Frikk Heide-Steen/Ida Stein

Sang 3 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Låt med absolutt potensiale, men dette blir for treigt, stillestående og kjedelig. De prøver mange ganger på å ta av, men det faller pladask til bakken hver enda gang. Og altfor klassiske kostymer til en sånn moderne låt.

Da var fremføringene over og da må jeg vel tippe hvem som går videre. Jeg håper på melodi 2, 3 og 4. Men, skulle jeg satset penger bytter jeg vel låt 3 med låt 5 siden den fikk best respons i salen.

Deilig med pauseinnslag med gamle Grand Prix-minner som vi alltid elsker.

Så skal det avgjøres, no vært det spanande.

Første låt er Dina Misund, veldig bra.

Andre låt er Linnea Dale, ingen overraskelse det heller nei.

Tredje låt og kveldens vinner er Mo.

Yippi alle mine tre til finalen topp kveld for meg.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.