Da er vi i gang :-)

Selv om de norske låtene har vært tilgjengelig en stund har jeg bevist ikke hørt på dem. Jeg liker å «spare» dem til de skal fremføres live. Og nå skjer det straks.

Ser at mange av låtene har fått laget video så det er tydelig at musikkbransjen ser potensiale i disse låtene utover at det skal delta i norske mest kjente musikk-konkurranse og det er en utvikling vi kan like veldig godt.

Første semifinale – 7. mars

Låt nr. 1: Hilda & Thea Leora – «Best Friend’s Boyfriend»

Dette låter veldig som noe Tone Damli kunne lagt sine søte hender rundt, men hun er vel passe opptatt med det hun har i magen sin så da tar Hilda og Thea Leora den jobben. Grei og straight poplåt som det nok går minst 12 av på dusinet, så her må fremføringen være minneverdig skal denne få ett videre liv.

Låt nr. 2: Mo – «Heal»

Vi roer ned og går på melankolske stier med Mo. Han stiller med en sterk bakgrunnshistorie og med en sterk fremføring kan dette nå langt. Jeg håper og tror han har det som trengs for å fremføre denne låten troverdig.

Låt nr. 3: Dina Misund – «Needs»

Egentlig ikke helt min type musikk, men Dina fører meg inn i ett veldig behagelig musikalsk landskap som jeg trives i. Klarer hun å få den deilige stemningen i låten frem på scenen kan dette bli veldig likandes.

Låt nr. 4: Linnea Dale – «High Hopes»

Kul, litt kjølig synth-pop, noe vi absolutt kan like. Og jeg har vel et ganske stort håp om at Linnea kan fremføre låten med akkurat den rette innstillingen slik at vi får en troverdig fremføring av låten. Og som en av Norges mest velkledde har jeg forventinger til kostymet.

Låt nr. 5: Timbre & Frikk Heide-Steen feat. Ida Stein – «Frozen by Your Love»

House-musikk som nok bruker altfor lang tid til å ta av for at dette skal holde inn. Og vel, den tar vel aldri helt av, til det stopper den opp altfor mange ganger. Men, både Frikk og Ida fremstår som gode sangere så her kan vi bli slått i bakken av fremragende stemmer.

Skal jeg tippe tror jeg Mo, Dina og Linnea får finalebillett.

Andre semifinale – 8. mars

Låt nr. 1: Cir.Cuz – «Hele verden»

Rap og Grand Prix går sjelden bra, så bra taktikk at Cir.Cuz sin låt muligens er mere poppete en rappete. Det kan bli redningen. Og tøft at noen fortsatt synger på norsk, det er tross alt språket vårt da. Og første låt i år jeg får lyst til å danse til.

Låt nr. 2: Martine Marbel – «Right Now»

Vi roer ned og selv om dette er behagelig å høre på er jeg vel en smule redd for at mange kan finne på å synes at dette blir for kjedelig. La oss håpe at Martine har noen triks i ermet som gjør at det norske publikum sitter fjetret foran TV-skjermen.

Låt nr. 3: Oda & Wulff – «Sing»

Så oppfordres vil til å synge og det spørs om Oda og Wulff for mange nok med seg. Det er en småtrivelig låt og klarer de å få frem den stemningen i fremføringen sin kan det være håp. Synes vel selv at låten sliter litt med å ta av.

Låt nr. 4: Knut Kippersund Nesdal – «Taste of You»

Så over til kanskje den mest typiske GP-låten i år av typen schlager. Småmorsom låt og har Knut sjarmen inne i fremføringen kan det bli mange som vil smake mere på denne låten. Og når den, på godt norsk «tonartshøyningen» kommer så er vel dette komplett?

Låt nr. 5: Charlie – «Hit Me Up»

Ungjentepop så det holder. Søtt og ganske så dansbart i grunn, men her må det fremføres for at dette skal bli minneverdig. Charlie har vi lest har fått veldig profesjonell hjelp så vi får håpe at det gjør susen.

Her tipper jeg på Cir.Cuz, Knut og Charlie.

Tredje semifinale – 9. mars

Låt nr. 1: Moi – «Bensin»

Suggerende låt og veldig atypisk til Grand Prix-låt å være. Men, det kan vi absolutt like og Moi tror jeg har det som trengs for å forføre publikum. Dog, er jeg redd mange vil finne dette litt for kjedelig og søvndyssende dessverre.

Låt nr. 2: El Cuero – «Ain’t no Love (In This City No More)»

Aldri ett Grand Prix-år uten en rockelåt er øyensynlig regelen. Og El Cuero har absolutt taket på dette. En straight forward rockelåt, kanskje litt langdryg i lengden, da låten går i samme tralten i de 3 minuttene en GP-låt kan vare.

Låt nr. 3: Ilebek – «Who Needs the Universe»

Totalt taktskifte og vi roer veldig ned. Småpen og behagelig låt dette også, men dessverre kanskje litt for stillestående til at Ilebek skal kunne få publikum som faktisk skal stemme i sin hule hånd. Håper inderlig at jeg tar feil.

Låt nr. 4: Elisabeth Carew – «Sole Survivor»

Elisabeth prøver seg på nytt og med nok en kul låt. Storslagen soul-låt, men vil dette gå hjem hos publiken?. Dette er en type låt som sjelden klarer å gjøre det noe særskilt i Norsk Grand Prix, men Elisabeth må gjerne for meg bryte den forbannelsen.

Låt nr. 5: Carl Espen – «Silent Storm»

Carl Espen har fått ett favorittstempel og spørsmålet er jo om han har taklet det. Jeg tror på karen og klarer han å fremføre med den inderligheten låten krever kan dette nå veldig langt. Utrolig behagelig låt å høre på, nytelse de luxe.

Her tror jeg vel på El Cuero, Elisabeth og Carl Espen.

Jeg har bevist ikke gitt terningkast da jeg liker å gi det etter å ha sett og ikke minst hørt låtene live. Dette er en live musikk-konkurranse og da må og bør man bedømmes etter det.

Uansett ønsker jeg alle artistene lykke til i helgen og ifølge diverse bettingselskaper er det allerede klart at Norge vinner årets Eurovision.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.