Delfinale 2 – Sverige 2014

Den kvelden middelhavsøya Malta velger sin representant kjører våre svenske venner i gang sin andre delfinale. På papiret to veteraner i Melodifestival-gamet mot 6 nykommere. Mange tror at veteranene vil ta seg til finalen, nen forrige helg viste at selv seier i den internasjonale finalen ikke holder til sikker finalebillett. Og bra er det, finalebilletten skal vinnes på den melodien man stiller med i år og ikke gamle meritter.

Så skal det feires at det er 40 og 30 år siden Sverige vant sine to første seire i Melodi Grand Prix. Tiden flyr dere når man har det morro.

Men, nå er det 2014 som gjelder og programlederene er fortsatt bare sånn passe morsomme. Jeg får slenge mine terningkast.

Melodi – 1 – JEM

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Starter kvelden med en partylåt, svinger vel i grunn bra dette, men plagsomt otiginalt er det ikke. Blir etterhvert en ganske rotete låt så helthetsinntrykket er bare sånn passe. Kule kostymer ihvertfall.

Melodi – 2 – The Refreshments

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 6

Fargerike karer det liker vi. De prøver så godt de kan å få dette til å sprute, men det blir tamme greier dessverre. Det er en sjarmefaktor som er meget fraværende her, veldig synd, dette kunne blitt gøy og festlig. Men, imponerende spagat.

Melodi – 3 – Manda

Sang 4 – Fremføring 3 – Kostyme 5

Jente med attitude. Sliter litt stemmemessig i en låt som absolutt har potensiale. Synes vel at denne låten heller ikke klarer å ta helt av og forblir på det jevne. Kul kjole på jenta.

Melodi – 4 – Panetoz

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Populær rap-gruppe i broderlandet og endelig får vi skikkelig varme og sjarme på scenen. Låten blir dog litt langdryg sånn etterhvert og nok en gang føler jeg at de ikke holder helt inn. Kjedelige kostymer.

Melodi – 5 – Pink Pistols

Sang 4 – Fremføring 3 – Kostyme 4

Fire gutter, to kledd som kvinner. Og her kjører vi rett på discokjøret. Disse blir en heller tam kopi av den kjente gruppen Alcazar som skal delta i en senere delfinale. At fremføringen er sjarmløs og kald gjør at denne kulen låten stort sett ødelegges.

Melodi – 6 – Sanna Nielsen

Sang 6 – Fremføring 6 – Koatyme 1

Endelig en melodi fremragende fremført. Så enkelt kan det faktisk gjøres og det skal vel holde veldig hardt at denne jenta ikke går direkte til finale for syvende gang. En bragd i seg selv det. Men, det kjerringkostyne kunne hun ha spart oss for. Skrekkelig fælt var det.

Melodi – 7 – Litte Great Things

Sang 5 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Så over til hardrockavdelingen. Egentlig er vanlig poplåt som er rocket opp mange hakk. Tøft i grunn, jeg liker det, men gutta selv har en vei å gå før de blir skikkelig tøffe i trynet. Blir litt for lite testosteron liksom.

Melodi – 8 – Martin Stenmark

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme

Vi avslutter med en poplåt av det smådramatiske slaget. Og artisten har pondus nok til å gjøre låten storslagen. Flott oppbygging av låten og denne holder helt i mål og vel så det. Kult med menn som tørr kostymemessig.

Ser vel i grunn ingen ting som ikke skulle tilsi at forhåndsfavorittene Sanna og Martin skulle kunne ta seg rett til finalen. Men, vil det svenske publikummet det slik? Jeg håper og tipper på det ihvertfall.

Og man kan konstatere at programlederene ikke helt lykkes insine morsomheter. Får håpe at det selv har det gøy. Også webansvarlig….

Åtte låter skal bli til fem, og de fem er: Sanna, Refreshments, JEM, Panetoz og til slutt Martin selvsagt. Ingen overraskelser her.

Og vi kan konstatere at gamle Grand Prix-låter i ny tapning alltid går rett hjem hos publikum. Spesielt når originalartistene dukker opp på slutten.

Så skal det avsløres, først til finalen er Sanna. Velfortjent og ikke overraskende i det hele tatt. Skal hun endelig får synge for Sverige på sitt syvende forsøk? Det får vi svar på 8.mars.

Så blir det litt spennende hvilke to som får en sjanse til, det blir JEM og Martin, ganske så overraskende for mange dette. Og siste bidrag til finalen blir Panetoz. De er nok mere kjente i Sverige enn vi «utlendinger» aner. Fint for dem og fin kveld dette også.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.