Delfinale 1 – Sverige 2014

Årets første store Grand Prix-helg med flere nasjonale finaler, samt at flere land starter sitt løp for å finne sin kandidat for årets evenement som finner sted i København i mai.

Grand Prix-fansens hellige gral, den svenske Melodifestivalen tar av i dag, betimelig nok i fjorårets ESC-hovedstad Malmø.

Jeg slenger mine sedvanlige tre terningkast for sang, fremføring og kostyme. Kveldens startfelt inneholder en som nesten fikk æren av å representere Sverige i fjor og en som har vunnet Eurovision for Hellas. Klarer de å toppe sin forrige låt?

Programlederene er passe tamme, de blir kanskje bedre etterhvert?

Melodi 1 – Yohio

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Er det Grand Prix, så er det Grand Prix, kjekt at noen har den holdningen. En underlig blanding dette, en veldig ualminnelig artist, synger en alminnelig poprockelåt. Men, har gjør dette bra, flott start på det svenske GP-året. Liker den melankolske undertonen her.

Melodi 2 – Mahan Moin

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Grei poplåt av litt hyperglad jente. Litt Shakira over denne, synd at hun synger litt over hakket anstrengende til tider. Og svensk TV kjører som vanlig på med vindmaskinene sine. Litt vel mørkt kostyme til en slik happy låt.

Melodi 3 – Linus Svenning

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 3

Synger en sterk sang til døde bror. Dette gjør inntrykk og det forsterkes av at artisten ikke akkurat ser ut som mors beste barn. Fremragende fremføring som er meget overbevisende. Og bak all piercing og tatovering i grunn en kjekk gutt.

Melodi 4 – Elisa Lindstrøm

Sang 3 – Fremføring 5 – Koatyme 2

Svensk dansbanddronning, men kostymemessig ser hun dessverre som om hun jobber med et heller tvilsomt yrke. En låt Jenny Jensen sikkert kunne drept for, det blir nemlig ikke spesielt mere erketypisk svensk slager enn dette. Greit nok fremført, det skal damen ha.

Melodi 5 – Alvaro Estrella

Sang 5 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Kjekk svensk gutt synger rask låt, og at vedkommende ikke alltid synger rent, kjente ingredienser i svenske delfinaler og vi slapp ikke unna i år heller. Kul låt som artisten dreper med en intetsigende fremføring. Han prøver og prøver, til ingen nytte for meg ihvertfall.

Melodi 6 – Ellen Benediktson

Sang 6 – Feemføring 6 – Koatyme 3

Så roer vi ned og en følelse av behag brer seg. En sår og melankolsk liten ballade som vår svenske venninne fremfører fantastisk bra. Endelig en rett fram enkel sang uten unødvendige dikkedarer. Finns det en rettferdighet i Melodifestivalverdenen går denne rett til finalen.

Melodi 7 – Sylvester Schlegel

Sang 2 – Fremføring 2 – Kostyme 4

Huff, sånn musikk synes jeg bare er slitsom. Sikkert mange som liker dette, men jeg er glad for at GP-musikk bare kan vare max i 3 minutt. Slitsom skingrende lys stemne gjør dette til en land lidelse for meg. Mem, kul jakke, det skal han ha.

Melodi 8 – Helena Paparizou

Sang 4 – Fremføring 6 – Kostyme 4

Fikk litt Madonna-vibber her. Ingenting i veien med fremføringsevnen hos denne damen. Låten er sterk, men klarer likevel ikke å ta helt av. Det ligger noe uforløst her, synd dette kunne endt storveist dette, dagens mest sexy kjole uansett da.

Håper vel på Linus og Ellen til finalen, men all sunn GP-fornuft tilsier at det blir Yohio og Helena som kan belage seg på direkte finaleplass.

La oss konstatere at svensk humor til tider er snål….

Så skal 8 låter bli til 5. Og de 5 som går videre er: Linus (kjempebra) Elisa, Ellen (bra det og), Helena og til slutt Yohio. Ingen store overraskelser her i grunn. Og mine to favoritter er fortsatt med. Det betyr ihvertfall at minst en av dem har ett videre liv i Melodifestivalen.

Svensk humor er fortsatt snål.

Da skal det avsløres, første til finalen blir Yohio, han klarte det igjen, vel fortjent. Og da får han synge låten sin en gang til.

Så skal to andre sjansen låter avsløres og dit kommer Linus og Helena, en liten overraskelse dette, en internasjonal seier er ikke bagasje nok for det svenske publikummet. Og til finalen går Ellen. Det finns rettferdighet jo, min favoritt rett til finalen, utmerket. Dette likte jeg. Og så får vi høre denne nydelige låten en gang til. Dette ble en fin kveld jo 🙂

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.