Delfinale 3 – Sverige 2014

Kvelden Island velger sin kandidat kjører svenskene igang sin tredje delfinale denne gang fra Gøteborg og Scandinavium. En hall Bobbysocks og alle norske Grand Prix-fans har veldig gode minner fra. Det var her vi vant den historiske første Grand Prix-seieren med «La det swinge». Hvem av kveldens artister som får det til å svinge gjenstår å se.

Og i kveld har peogramlederene valgt å kjøre drag begge to. Spesiel, meget spesielt. Får slenge mine vanlige poeng.

Melodi 1 – Outtrigger

Sang 5 – Fremføring 6 – Kos

Fengslende opptreden må man si. Rått og hardt og dette er gutter som rocker. Veldig u-melodifestivalsk, men slike låter denne konkurransen trenger. Jeg synes dette er megatøft og håper noe slikt kan nå finalen.

Melodi 2 – EKO

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 3

Så roer vi ned mange hakk og går over til kjølig synth. Spesielt, men meget likbart i mine ører. Melankolske undertoner gjør den bare enda mere likandes for meg. Men, blir nok for spesielt for svenske ører er jeg redd, men jeg er frelst. Kjedelig kjole da.

Melodi 3 – Oscar Zia

Sang 4 – Fremføring 5 – Koatyme 2

Så dagens dose med typisk boybandpop. Kjekk gutt som synger OK og danser like OK. 109% uoriginalt naturligvis, alt dette har vi sett og hørt før. Men, dette var av det bedre slaget av varianten. Mørke klær på mørk scene, lærer de aldri disse unge kule? Triste greier.

Melodi 4 – Shirley Clamp

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Svenske slagerdronninger (og dem er det noen av) kan øyensynlig ikke leve uten vindmaskin. Låten bygger seg flott opp og selv med litt spesielt stemmebruk blir dette en likandes låt. Klarer ikke å bestemme meg om jeg liker kjolen eller ikke. Fargeløs, nen spesiell.

Melodi 5 – State Of Drama

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Allsangsrock av det litt snille slaget. Og det er vel litt av problemet med låten. Den er grei nok, men gjør ikke det inntrykket den trenger får å være rockelåt og er litt for bråkete til å være poplåt. Og nå bør snart svensk TV sparke den begravelsesagenten av en kostymeansvarlig de har. Er det noe som har avgått med døden?

Melodi 6 – Cajsastina Åkerstrøm.

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 1

Vi roer ned, men med ørtende artist i svart så blir dette altfor anonymt. Låten har potensiale, men selv ikke det faktum at komponisten selv synger låten redder denne helt inn. Det blir for intetsigende og trist og kjedelig.

Og nå prøver de med litt morsomheter, ikke plagsomt morsomt dessverre. Dette ble bare dumt liksom.

Melodi 7 – Ace Wilder

Sang 3 – Fremføring 3 – Kostyme 5

Endelig en artist som ikke hørte på begravelsesagentkostymeansvarlig. Bare så synd at låten blir for svak og underlig etter min smak. Et underlig sammensurium av en låt som aldri klarer å ta av. Men, ett stort pluss for farger i kostymene.

Melodi 8 – Dr.Alban & Jessica Folcker

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Endelig litt lys og glede på scenen. Man føler at sommerstemningen kommer smygende her. Herlige 90-talks vibber og jeg får ett smil om munnen av dette. Og selv om artistene er i kledelig hvitt er danserene meget fargerike til mitt velbehag.

Håpet vel på låt 1 og 8 med låt 2 som akseptabelt alternativ. Resten vsr passe glembart. Programlederene er tilbake i klær i henhold til kjønnet sitt, ganske greit i grunn.

Og som pauseinnslag blir faktisk Petter Northug hedret i en minimusical om nye olympiske grener det Sverige kan slå Norge. Faktisk litt morsomt.

De fem som går videre er: Outtrigger, Ace, State Of Drama, Oscar og til slutt Dr.Alban & Jessica. Litt underlig utvalg dette, men kvelden var i grunn åpen den.

Og med 5 låter igjen har ikke konkurransen blitt mindre åpen. Kan vel i grunn bli hvem som helst av disse som går til finalen nå.

Da skal det avsløres hvem som går til finalen etter en liten hyllest til Alice Babs. Første som går til finalen er Oscar Zia. Her har svenske ungjenter stemt som gale og det ble kjekt for han. Gjør klart for bra fremført totalt uoriginalt boybandmusikk.

Så skal to få en sjanse til og det blir: Outtrigger og State Of Drama. Da er det vel ingen stor overraskelse at det ble Ace Wilder. Vel, det ble akkurat det. Hun trodde nesten ikke på det selv. Og Dr.Albans GP-karriere er dermed over.

Dette ble en kveld for overraskelser igjen, skikkelige skrell er årets melodi i svenskenes delfinaler i år ser det ut som.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.