En ny dag går mot slutten

Og jeg vurderer om jeg skal på hviterussisk fest senere i dag. Har vel i grunn fått nok fra dem, så det skal vel holde hardt at jeg går.

Ellers så har Tyrkia vært i det gavmilde hjørnet. Se bare denne goodie-bagen fra dem:

p5070050.JPG

I tillegg til en lekker innpakket CD (formet som en flygende tallerken) så får vi buttons, bordbeskytter (for glass), kopp, T-skjorte og tamburin. Alle ting vi desperat trenger i en hektisk hverdag. Hva bruker man en tamburin til i hverdagen spør du kanskje. Jo, plager livet ev noen du ikke liker f.eks. det er jo ett utmerket bruksområde. Vel denne sjenerøse gaven fra det vakre landet Tyrkia vil komme en av medlemmene i Grand Prix-klubben til gode. Jeg beholder ingenting av det jeg får tak i, det blir brukt som premier i konkurranser og på treff. Så NRK gi meg norsk pressemateriale snart (alle andre har fått det), aber pløtslich.

Ellers har jeg nettopp vært på den israelske pressekonferansen og jeg konfronterte dem med det faktum at de brukte sorte kjoler i en sang om håp. Og deres enkle og greie svar var at for dem var sort den fargen som fungerte best for dem og da ble det sånn. Godt svart.

Tre land igjen med øvelser i dag. Bulgaria er mye ild og farger så her er ikke akkurat sort en farge som dominerer. Låten liker jeg, men fremføring blir litt for mye skrik og en god del forlite ull. Tror ikke det europeiske publikummet helt vil forstå hvilken budskap de prøver å formidle.

Nest siste land ut i dag er Island. Og dette er bare så sinnsykt bra. Jeg simpelthen elsker denne låten og Yohanna som bare er 18 år fremfører denne låten med bravur. Hvis jeg i det hele tatt skal putte fingeren på noe, må det vel være at den kjolen hun har valgt kanskje er en smule barnslig. Men, på den andre siden så vet jeg like mye om fashion og mote som Jan Thomas vet om flislegging skulle jeg tro, så kanskje er denne kjolen skikkelig hot akkurat nå. Uansett skal jeg være lykkelig etter første semifinale bare må Island gå videre. Punktum finale.

De som får lov til og avslutte dagens dose av låter er Makedonia. Eller hvis man skal være veldig politisk korrekt Den tidligere jugoslaviske republikken Makedonia. Rart hvilke effekter barnslige politiske holdninger fra noen land kan ha….. Makedonia ble i fjor snytt for finaleplassen da juryene gav de siste plassen til Sverige. De slo egentlig Sverige med hele ti poeng da. Denne gang skal de nok slite en god del mere med å få flere poeng enn Sverige. Puddelrock er vel ganske så 80-talls og jeg trodde vel at det i grunnen ble tatt livet av allerede da. Men, nei du, puddelrocken fikk musikalsk asyl nettopp i Makedonia og har nå våknet til live. Om disse to krøllhårete tvillingene er de rette til å gjenopplive denne musikkformen er en annen sak. Veldig standard fremføring og gir ihvertfall ikke meg noe. Men de har da en sjarmerende fremtoning ihvertfall.

Ellers leser jeg akkurat på VG-nett en artikkel om at Norge er øverst på en liste på Google basert på antall treff på dette nettstedet. Her påstår VG at vi leder 20 poeng foran Sveits. Men, kjære VG, send journalisten deres på flaggkurs. For dette er pinlig! Det er Tyrkia og deres flagg som troner på andreplassen. Artisten heter forresten Hadise og artistene som representerer Sveits heter forresten Lovebugs. Tar de inn journalister rett fra gata eller?

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *