Bom-bommeli-bom

Siden dagens øvelser startet litt senere tenkte jeg at nå skulle jeg jammenta være litt turist.

Det viste seg å bli skikkelig bomtur gitt. På lørdag feirer russerene Victory-day. De minnes den dagen de vant 2 verdenskrig. Nå kan det sikkert diskuteres hvor mye de vant, det er vel heller at krigen var over den 9.mai i 1945. Vel, uansett dette feires med en stor militærparade i sentrum. Og slike parader er ikke noe man bare slenger sammen sådær, så man må ha generalprøve. Og den var naturligvis i dag og da stengte man liksågodt hele sentrum av Moskva. Så hele min plan om å se den røde plass med mere gikk da i vasken. Kanskje like bra da det regner i Moskva i dag og det da ikke er det rette været for slik aktivitet. Uansett fikk jeg sett litt fra paraden da det plutselig kom helikoptre og jagerfly i perfekt formasjon lavtflygende over sentrum. Og i en av gatene så jeg militærtanksene stå oppstilt. Får vurdere om jeg skal se på det på lørdag.

Da sigthseeing-planen gikk i vasken gikk jeg over til plan B, shopping. Men, det viste seg fort at de to shoppingssentrene jeg hadde sett meg ut lå inne i den forbudte sonen. Vel, det ene lå kanskje utenfor, men jeg måtte gå en stor omvei så da kunne det være det samme. Da va det over til plan C, målløs vandring i gatene, der jeg fikk lov til å gå.

En ting er sikkert er du arkitekturinterresert er Moskva absolutt verdy eyy besøk. Dette har iten tvil i sin tid vært en rik og flott by. Som så mange byer har man ikke akkurat overrøst vedlikeholdsbudsjettet med penger så ting ser litt slitt ut. Men, kjære vene, mange fine bygninger og jeg har enda ikke vært i sentrum…..

På denne målløse vandringen fikk jeg plutselig øye på store skilt med SALE på. Og jeg vandret da inn p[ shoppingsenteret TSUM. Greit nok at dette var ett av de finere shoppingsentre i Moskva for her var det bare merkevarer. Men, NOK 2.000 for en T-skjorte og ganske så kule sko som før hadde kostet NOK 10.000,- men nå var nedsatt til NOK 8.000,-. LItt over hva jeg er villig til å betale for sko. Man får satse på at jeg finner et sted med litt mere vennlige priser.

Hvis noen deltager vil be til høyere makter for hjelp til maksimal poengsanking så kan man velge denne kirken:

p5070046.JPG

Og for de som sverger til Islam de har faktisk enda kortere vei. Dette er nærmeste nabo til hallen:

p5070047.JPG

Tror nok at det Eurovision-banneret i forgrunnen var for å reklamere for Grand Prix og ikke for å skjule denne flotte moskeen, som dere ser også bygges ut akkurat nå.

Det har vært land som har øvd i dag. Montenegro var først ut, de fikk jeg dessverre ikke sett, men noen påstod at hen slet litt med stemmen. Tjekkia hopper og spretter rundt på scenen og lager i grunn litt av et show. Morsom låt. Og Belgia (som jeg stod sammen med i frokostkøen i morges) rocker på. Nei, nå er det lunch her, må få meg en matbit snart.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *