En stemme fra Sverige

Jeg skal være så ærlig og innrømme at jeg ikke så den svenske finalen live og jeg vet hvem som vant. Men, jeg kan jo kommentere showet sånn på etterhånd.

Sang 1 – Måns Zelmerløv – 3

Måns har jo sjarme så det holder og fremfører denne låten veldig bra, men som så med de fleste svenske GP-låter er den rimelig så uoriginal og derfor blir den etterhvert kjedelig til tross for bra innsats av Måns.

Sang 2 – Caroline af Ugglas – 6

Så utrolig deilig med en låt og en artist som er 100% ekte og 100% original og omtrent så langt unna det sedvanlige svenske GP-schlageroppgulpet de fleste stiller med her man kan komme. Nydelig fremført og ren og skjer nytelse.

Sang 3 – Agnes – 4

Nydelig jente, ikke helt ulik Beyonce og dette er god gammeldags disco av beste merke, men det er noe som mangler. Låten tar ikke av og og ender opp som ganske så uinteressant i grunn. Kan skyldes at Agnes ikke har stemmeprakten som trengs til en slik låt.

Sang 4 – H.E.A.T – 4

Liksom 80-talls hard-rock. Kul låt, men ikke plagsomt originalt nei. Noen er øyensynlig oppfostret på Europe og Bon Jovi og jeg vet nå ikke tøffe rockere har ikke slik skjegg som denne vokalisten? Og trenger rockere vindmaskin, det er jo så Carola…..

Sang 5 – Emilia – 4

En skikkelig feelgood-låt, men Emilia huskes ikke etter dette for den gode stemmen nei. Svak stemme og til tider ukonsentrert opptreden trekker veldig mye ned her er jeg redd.Synd, låten har absolutt potensiale…….

Sang 6 – Alcazar – 4

Disco med mere 90-talls vri kan man kanskje si. Fullt kjør hele tiden og dette er kult så det holder, men opptredenen er mere aerobics enn kul dessverre, men det er full score på farkesiden. Masse farger og moro gitt. 

Sang 7 – Sarah Dawn Finer – 3

Sari-Sarah starter låten litt  uggent og når vindmaskinen slår på er alle svenske GP-klisjeer fullkomne til stede. Egentlig er låten kjedelig og dessverre så klarer ikke Sarah å løfte låten noe videre, selv ikke med lift….. 

Sang 8 – E.M.D. – 3

Muligens en original opptreden, men der slutter det med originaliteten er jeg redd. Forutsigbar boybandlåt, men kjekke gutter kommer unna det meste tross alt. Og de gjør maksimalt ut av en intetsigende låt.

Sang 9 – Sofia – 2

Gresk låt i svensk finale, kan det gå bra? Kom til finalen pga den internasjonale juryen, men denne juryen må ha misforstått det meste spør du meg. Hvorden dette kunne være den beste av de 22 låtene som ikke kom til finalen er for meg uforståelig.

Sang 10 – Molly Sanden – 5

Utrolig søt jente og med ett tonn av sjarme, så blir dette rett så bra. En ballade med det lille melankolske anstrøket som jeg liker så mye. Det kan ikke være tvil i verden om at Molly har en stor karriere foran seg.

Sang 11 – Malena Ernman – 3

Hva får man når man blander opera og svensk sclager. Jo dette her og det lyder ikke spesielt bra nei. Malena mangler stemme til å ta denne forsåvidt OK’e låten til de høydene den trenger. Det blir litt pinglete stemme på Malena og det trekker mye ned ja.

Det skal ikke mye intelligens til å forstå at jeg gjerne hadde sett at det var Caroline af Ugglas som skulle få forsvare de svenske fargene i Moskva, men ville de svenske juryene og det svenske folket det slik?

Nei, du, men sjelden har vel en folkejury snudd så totalt opp ned på en resultatliste. Malena som vant hoppet før folkejurystemmene fra 8 plass til 1 plass. En utrolig prestasjon og all ære til henne for det. Utrolig bra at Caroline af Ugglas kom på andre plass, kveldens største seier spør du meg.

Så er det bare å leve i spenning om hvem som blir nordisk mester i Grand Prix. Norge vant den kampen i fjor og jeg tror det skal holde hardt om vi ikke gjør i år også.

Husker dere hvordan det gikk når Norge stilte med en låt på «uvanlig» språk. Ikke bra og kanskje Sverige lider samme skjebne i år? Vi får se……

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *