For en syk kveld

Aldri i min villeste fantasi kunne jeg tro at Alexander Rybak skulle totalt knuse sine konkurranter på denne måten. I fjor slo Maria sin nærmeste konkurrent med 77.556 og det syntes vi da var overlegen seier. Alexander knuste Tone med 626.032 stemmer. Og det kan ikke kalles enn annet enn megarått.  Det er over 8 ganger så mye. Jeg har vært tilstede på over 30 Grand Prix konserter i mitt liv og aldri har jeg vært borti slik en stemning som det var i salen under de fremføringene Alexander hadde. Helt magisk og alle hår på kroppen min reiste seg (og jeg er hårete…) og jeg ble kald på ryggen av det jeg fikk høre og se. Helt magisk. Og klarer Alexander å ta med seg den magien han utvilsomt har til Moskva så kan man bare lure på hvor langt han kan nå.

Uansett den knusende seieren til Alexander så må jeg nesten kommentere hvordan den enkelte artist gjorde det.

Sang 1 – Espen Hana

Låt 5 – Fremføring 4 – Kostyme 2

En utrolig behagelig låt og det er ingen tvil om at Espen kan synge og han har sånn passe med sjarm som er nødvendig når man skal opptre på TV. Men, å komme til finalen var vel i overmåte det han kunne håpe på og jeg regner med at han er fornøyd med innsatsen.

Sang 2 – Ovi

Låt 3 – Fremføring 5 – Kostyme 2

Nok en fremragende fremføring av Ovi og han gjør maksimalt ut av denne ikke altfor spennende låten. Etter min mening det største overraskelsen over de som kom direkte til finalen og han skal også være fornøyd med at han kom hit.

Sang 3 – Publiners

Låt 3 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Det er liten tvil om at det norske folk liker folkelig musikk og i kveld var Publiners riktig i slaget. De fikk publikum med seg og etter denne fremføringen begynte jeg og ane at de kunne komme til gullfinalen.

Sang 4 – Alexander Stenerud

Låt 5 – Fremføring 5 – Kostyme 1

Alexander gjorde nok en sterk fremføring og det var nok det som gjorde at han tok seg til gullfinalen. Kostymemessig kan ting vel oppsummeres slik: Nå har altså finanskrisen gjort at en finansmelger synger i Grand Prix.

Sang 5 – Velvet Inc.

Låt 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Min absolutte favoritt, men dessverre deler ikke det norske folk helt min smak. Uansett så ser vi gjerne at disse kule jentene kommer tilbake til GP-sirkuset ett annet år. Og kveldens mest sexy og pene kostyme.

Sang 6 – Alexander Rybak

Låt 6 – Fremføring 6 – Kostyme 3

Dette er ren og skjær magi. Han trollbinder sitt publikum totalt og hvis man ikke får «fot» av en slik låt er man antageligvis døvblind.  Jeg sliter fortsatt en god del med kostymene her og forhåpentligvis vil noen ta til vett og forbedre dem på veien til Moskva.

Sang 7 – Thomas Brøndbo

Låt 2 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Thomas gjør en helt grei fremføring av en helt ikke altfor spennende låt. Pluss i margen for at han ihvertfall tok mitt kostymehint, men sort dress var kanskje ikke det jeg helt ønsket meg.

Sang 8 – Tone Damli Aaberge

Sang 5 – Fremføring 4 – Kostyme 5

Tone har utvilsomt en sjarm som kommer veldig godt gjennom i TV-ruta. Hun har en fengende låt og det er ett behagelig syn for øye å se Tone. Og etter en liten kjoletabbe på generalprøven endte hun opp med den hvite og det var greit nok.

Etter at de 8 låtene var fremført tippet jeg på Alexander X 2, Tone + Publiners til gullfinalen og fikk til en forandring rett. Og etter reaksjonenen til publikum i Oslo Spektrum å dømme så var det i grunn helt greit og jeg kan leve med at min favoritt ikke kom seg videre.

Men, i grunn så var mye av spenningen tatt livet av etter at vi så hvordan publikum reagerte på Alexander Rybak sin fremføring. Jeg syntes nesten litt synd på Thomas Brøndbo og Publiners som måtte synge etter Alexander Rybak. Det ble opplevelsesmessige nedturer selv om fremføringene var bra.

Etter at alle fire låter var fremført i gullfinalen var det i grunn bare å vente på at Alexander Rybak skulle vinne. Og for en seier det ble. Utrolig overlegent.

Utrolig overlegen har også hele denne norske Grand Prix-sesongen vært. NRK har tatt Grand Prix til nye høyder i år og alle som har vært innvolvert kan være megastolte av det de har fått til i år. Vel, kostymemessig var kanskje ikke programlederene så veldig mye å skryte av, men som programleder var det toppen.

Uansett nå er det bare å begynne og glede seg til Moskva og semifinalen 14.mai.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *