3 .delfinale i Sverige

Mens vi i Norge har gått helt av skaftet over det bidraget vi skal sende til Moskva så er Sverige fortsatt bare midt i sin uttaking.

Og her er hva jeg mener om kveldens låter.

Sang 1 – Velvet – The Queen

Låt 4 – Fremføring 4 – Kostyme 4

For en kjole og naturligvis hadde hun gjemt mye moro der. Catchy nok låt, men den skjemmes av litt dårlig fremføring og at den er blottet for originalitet. Jeg liker norske Velvet bedre ja.

Sang 2 – Rigo – I got U

Låt 3 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Et håpløst langt artistnavn  og det er dessverre ikke det eneste håpløse her. De skal ha pluss for at dette er en særdeles usvensk GP-låt og at de har festlige kostymer og forsåvidt en festlig fremføring.  Men, der slutter min godvilje ja.

Sang 3 – Molly Sanden – Så vill stjärnorna

Låt 5 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Så er det over i ballade modus og kun 16 år gamle Molly viser at hun er en artist man skal se opp for i fremtiden. Han representerte Sverige i Junior-Grand Prix for 2 år siden og nå er det altså voksen Grand Prix som gjelder. Nydelig ballade kjempeflott fremført. Helt grei hvit kjole.

Sang 4 – E.M.D. – Baby goodbye

Låt 4 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Boyband som kjører stil med smoking, men låten er dessvere veldig lite stil over. Typisk uptempo boybandlåt som det går 14-15 av på dusinet. Men, de skal ha for at de har massevis av sjarme og synger ganske så bra. Kostymer var kult nok, men totalt crash i forhold til sangen.

Sang 5 – Mikael Rickfors – Du vinner över mig!

Låt 4 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Kveldens eldste deltager og låten er kul nok, men som så mye av musikken komponisten Thomas G:Son lager totalt uoriginalt. Her kjenner man igjen elementer fra diverse kjente  80-talls låter. Men, ingen kan ta fra Mikael at han er en erfaren artist.

Sang 6 – Maja Gullstrand – Här för meg själv

Låt 6 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Endelig en deilig jazzete låt som gir meg ihvertfall godt humør. Fantastisk flott fremføring av Maja også og i bunn og grunn en låt som jeg faller helt for. Og Thomas G:Son, du kan faktisk lage original musikk iblandt…. Grei nok kjole.

Sang 7 – Sofia – Alla

Låt 4 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Greskspråklig låt i svensk finale, alt er liksom mulig nå til dags. Helt klart greske undertoner i denne låten, og låten er vel grei nok den. Greit nok at du er Madonnafan Sofia, men du kunne kanskje valgt ett kostyme som ikke var 100% Madonna rip-off.

Sang 8 – BWO – You’re not alone

Låt 6 – Fremføring 6 – Kostyme 3

Noe så uvanlig som en rolig litt melankolsk låt og denne låten går rett til hjertet til meg.  Fantastisk godt fremført, men de litt Star Wars inpirerte kostymene var da en smule malplassert i en slik låt.

Skal vi tippe på at det blir Molly Sanden og BWO som tar seg direkte til finalen, kanskje med E.M.D og Mikael Rickfors som gode utfordrere til dem? Og disse 4 er fortsatt med, femtemann med ble overraskende nok Rigo.

Første duell ble mellom Rigo og E.M.D. Skal vi tippe på at det blir gutta boys i E.M.D som tar den finalebilletten? Og jeg fikk rett.

Andre duell er mellom BWO og Molly Sanden. Og her blir det spennende. Sterke ballader begge to. Og den som trekker det lengste finalestrået ble Molly Sanden. Synd for BWO at de må til Siste Sjansen, de får ta billetten der.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *