Se og Hør

I en alder av 44 år ble jeg intervjuet av Se og Hør, uten bilde riktignok og det er kanskje like bra da det jeg sier ikke er spesielt positivt om NRK.

Bare så det er sagt, jeg sa masse positivt og en litt negativ ting og den ene negative tingen ble altså det Se og Hør valgte å trykke.

Jeg står forsåvidt for det jeg sier at jeg har forståelse for at noen artister kan føle at noen artister blir favorisert fremfor andre. Og dette kan gjøre at enkelte artister i fremtiden kan finne på å si nei til deltagelse i Melodi Grand Prix i fremtiden. Men, på den andre siden med den store suksessen Grand Prix har i år blir det nok lettere å få ja fra artister neste år. Og, på den tredje siden så har jo kjente artister som Surferosa og Wenche Myhre ikke klart å kvalifisere seg til finalen i år.  Forhåpentligvis er det den appellen låten en artist synger har som bestemmer hvorvidt en låt kommer til finalen eller ikke. Pluss at artisten fremfører låten bra da naturligvis.

Men, når dette er sagt så bør enhver som arrangerer en konkurranse og blir beskyldt for å favorisere enkelte deltagere ta dette til seg og vurdere seriøst om det er noe hold i disse beskyldningene. Jeg tror nå at i år er NRK-Underholdning tatt litt på sengen. Ikke i min eller noen andres villeste fantasi skulle man noengang tro og håpe på at plass 1 og 3 på VG-listen er låter som skal være med i den norske finalen. Og dette i uken før finalen blir avholdt. Uansett regner jeg med at NRK tenker gjennom dette til neste år. Reglene i år var jo at alle medier kunne spille låtene etter en gitt dato i januar, så på den måten er ingen regler brutt. Og det er nå engang slik at i enhver musikkonkurranse vil det finnes låter med større almenn appell enn andre. Og som Tor Milde sier i Se og Hør, man griner seg ikke til seier i Grand Prix. Godt sagt.

Det norske finaleopplegget er i grunn en ganske så stor kopi av hvordan man gjør det i Sverige. Og der er man veldig opptatt av at låter ikke skal favoriseres. Kun ett døgn før den delfinalen en artist skal være med får man høre 1 minutt av låtene på internett. Straks en delfinale er over blir de låtene som går videre til Siste Sjansen og finalen tatt bort. Det er bare de utslåtte låtene en kan høre på SVT’s sider nå. Så kanskje NRK kan ta en titt på hvordan svenskene gjør det her også.

Men, skal jeg være helt ærlig så elsker jeg at det blir litt skandaler og at dette og andre ting vedrørende Grand Prix blir diskutert rundt omkring. Akkurat den favoriseringsskandalen velger jeg å se på som storm i ett champagneglass. (Vannglass er forbehold idrettskonkurranser)

2009 er det beste Grand Prix-året noensinne spør du meg. Låtmessig kan kanskje denne påstanden diskuteres, men når det gjelder medieoppmerksomhet har det helt tatt av. Og noe slik har norsk Grand Prix ikke opplevd før. Dette er en stor suksess for NRK og de som står bak årets norske finaler skal ha all ære av dette. Dette blir litt av en utfordring å toppe i 2010.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *