Dommen over 1.semifinale – Melodi 1 – 10

Da sitter jeg klar foran TV-skjermene har på pressesenteret og vil komme med min dom over låtene i den første semifinalen. Endelig får vi se låtene i rekkefølge og man kan gjøre seg ett inntrykk av hvilke låter som gjør det bra og hvilke låter som er på vei ut av konkurransen.

Jeg gir som vanlig terningkast for Låt – Fremføring – Kostyme og det er den gode gamle terningen jeg bruker.

Showet åpner med en noen veldig folkemusikkinspirerte versjoner av kjente Grand Prix-låter. Festlig

Melodi 1 – Montenegro – Stefan Filipovic

Låt  2 – Fremføring 2 – Kostyme 2

Dessverre en kjedelig start på denne semifinalen. Låten jammer seg i samme kjedelige rytmen hele tiden. Trenger du tissepause gjør det nå. Litt kul T-skjorte kanskje, men dog sexy kordamer…..

Melodi 2 – Israel – Boaz

Låt  3 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Vakker åpning på låten, men låten endel likevel ganske fort i kjedsommelighetsgjørma og når Boaz på TV-skjermen i tillegg fremstår temmelig sjarmløs er det vel en fare for at dette ikke går så bra nei. Men, han synger da vakkert i sin hvite singlet.

Melodi 3 – Estland – Kreisiraadio

Låt 3 – Fremføring 2 -Kostyme 2

Dette er antagelig Estlands svar på Lystad, Kirkvaag og Mjøen. Dette er sikkert veldig morsomt for estere, men resten av Europa har vel akkurat nå gått ut for å sette på kaffen. Låten i seg selv er ikke så hakkende gærn, men resten er bare nei og nei.  Og klærne, ja de har pynta seg.

Melodi 4 – Moldavia – Geta Burlacu

Låt 4 – Fremføring 3 – Kostyme 5

Endelig en låt som man faktisk kan synes er behagelig og det ser ut som Geta koser seg i sofaen med kosedyret sitt. Stemmemessig er det vel kanskje vekslende kvalitet og det er vel en fare for at de fleste vil finne dette en smule snålt ja. Kul kjole dog.

Melodi 5 – San Marino – Miodio

Låt 3 – Fremføring 3   Kostyme 3

Endelig skikkelig italiensk pasjon i Grand Prix. Grei nok låt, men dette blir en for kjedelig låt for at publikum skal falle for den er jeg redd. Låten blir for stillestående i lengen, men dressene de har på seg er vel greie nok.

Melodi 6 – Belgia – Ishtar

Låt 4 – Fremføring 3 – Kostyme 4

Endelig noe som ligner på en gladlåt og som er forholdsvis lett nynnbar. Men, låten tar aldri av og fremføring i seg selv er en smule rar. Men, hovedvokalisten har pønta seg i flott polkagrisfarget kjole.

Melodi 7 – Azerbadsjan – Elnur & Samir

Låt 3 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Her er det mye skrik og mye fjær….Og de synger vistnok på engelsk , ikke så lett å høre bestandig. Og disse to gutta synger mot hverandre og det gjør det hele litt homo-light liksom. Kostyme er ett kapittel for seg selv.

Melodi 8 – Slovenia – Rebeka Dremelj

Låt 5 – Fremføring 3 – Kostyme 5

Rebeka har en 2.plass i Miss World konkurranse å skryte av. Tror ikke hun få tilsvarende å skryte av i Grand Prix sammenheng nei. Kul låt men, hun fremstå som sur på scenen og det passer kanskje låten, men ikke henne. Men, hun kan dog kle seg…

Melodi  – Norge – Maria Haukaas Storeng

Låt 6 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Denne fremføringen oser det klasse av og Maria oser selvsikkerhet på scenen. Hvis ikke dette går bra er det den europeiske smaken det er noe feil med. Kjolen er vel kanskje ikke den mest spennende jeg har sett i GP-sammenheng, men who cares den funker. Så at Maria skled litt en gang, så pass opp neste gang.

Melodi 10 -Polen – Isis Gee

Låt 4 – Fremføring 4 – Kostyme 5

Hun prøver så godt hun kan, men det virker som om hun strever med det meste er jeg redd. Det blir litt plastic fantastic og hun virker ikke ekte liksom. Hun kan dog synge og har valgt en meget pen kjole for anledningen.

Nå har vi mistet lyden og generalprøven er midlertidig stanset. La oss håpe at dette ikke skjer i selve semifinalen.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *