Svenskene har valgt

I dag har jeg faktisk ikke sett den svenske finalen live, men jeg vet ikke resultatet så det blir spennende likevel. Hvem av de ti artistene som synger i kveld skal bære Sveriges alltid store forventninger i den internasjonale semifinalen 22.mai. Den svenske låten skal ikke konkurrere mot Norge før vi eventuelt møtes i en finale. Skal slenge ut terningkast i dag også, men denne gang bare en for hver låt og da gjelder terningen for helheltsinntrykket. La kjøret gå.

Låt 1 – Charlotte Perrelli – 3

Samme dame, samme kjole, men ikke samme gode fremføring som sist. Stemmen hennes var da en ikke helt liten smule flat og kjedelig denne gang. Hun prøver så godt hun kan, men denne gangen tar ikke låten helt av dessverre. Synd, den har potensiale.

Låt 2 – Sibel – 4

Har litt stemmeproblemer hun også. Mye nerver ute og går øyensynlig. Men, hun tar seg flott sammen og leverer en sterk fremføring av den dramatiske ballade sin. Denne damen vil vi høre mere fra i fremtiden.

Låt 3 – Rongedal – 5

Og discokjøret går, men denne gangen låter det litt mere slitsomt liksom. Mulig det er en svensk lydtekniker som ikke har gjort skikkelig jobb, skal det høres ut som om alle synger dårlig? Uansett, flott med god gammeldags disco og en herlig låt og danse etter.

Låt 4 – Linda Bengtzing – 4

Å nei du, det var nok ikke lyden det var feil med nei. Linda trøkker til med en skikkelig powerlåt og det gjør hun med feilfri synging spør du meg. Og når hun i tillegg pøser på med sjarme i bøttevis må man nesten bli glad.

Låt 5 – Christer Sjögren – 1

Jeg prøver og være positiv, men her sliter jeg masse. Denne låten er så absolutt lavmål som en låt kan komme. Hele låten er i beste fall en parodi på en dårlig låt og teksten skal jeg ikke engang nevne, men underholdene på sin måte…

Låt 6 – Amy Diamond – 2

Sexy låt, men med Amy blir det bare feil og 0% sexy. Og når hun i tillegg synger såpass grufullt som hun gjør i kveld så gjør hun dessverre sitt beste for og ødelegge en låt som kunne hatt stort potensiale.

Låt 7 – Sanna Nielsen – 6

En utrolig vakker sang og den blir ikke akkurat mindre vakker av det faktum at Sanna fremfører den så bra. Hun oser på med inderlighet i denne melankolske balladen så det er en sann fryd. Eneste ankepunkt, dritkjedelig kostyme.

Låt 8 – Nordman – 5

Si hva du vil om dem, men de leverer varene og vel så det. Veldig sterkt fremføring av denne kraftfulle låten. Her pøses det på med masse spesialeffekter på scenen, men den beste effekten er rett og slett fremføringen.

Låt 9 – Frida feat. Headline – 3

Vel Frida og Headline har faktisk øvd siden sist. Denne fremføring var et hav bedre enn den vi fikk høre i den delfinalen de deltok i. Men, selve låten er vel en smule barnslig og nå har Grand Prix-historien vist at rap liksom ikke er en Grand Prix-greie som fungerer.

Låt 10 – BWO – 5

Nok en disco-låt og denne fremføres tilnærmelsesvis feilfritt. Kanskje ikke akkurat en revolusjonerende ny og spennende låt, men på Grand Prix-scenen fungerer denne perfekt. Har en følelse at denne vil vinne i kveld jeg.

Svenskene er øyensynlig veldig glad i laaaaange pauseinnslag. Synd at de stort sett er drepende kjedelig og at man i grunn bare venter på at avstemmingen skal begynne. Litt kult dog med den helt nye versjonen av fjorårets svenske vinnerlåt.

Ja her raser det inn med 12’ere til Charlotte Perrelli, 5 sålangt., men så får hun plutselig en 4’rer, skal det kanskje bli spennede likevel? Nei, her skal det faktisk skje ett under om Charlotte Perrelli ikke skal få seg ny tur til Eurovision Song Contest.

Og det underet skjedde altså ikke, så da stiller altså Sverige med en erketypisk svensk GP-låt, en låt som fansen vil elske, men de siste årene har denne typen låt faktisk ikke gjort det så bra i den internasjonale finalen. Skal Charlotte klare å gjøre om på den trenden?

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *