Tar Carola var på den andre sjansen sin

Mens NRK lar Siste Sjansen være en video-affære så må artistene i Sverige som har kommet til det de kalle Andra Chansen fremføre låtene sine live. Og da har de naturligvis sjansen til å forbedre fremføringen av låten sin. Og i beste konkurranse-ånd så er det rå og brutalt utslagning som gjelder i kveld. Låt 1 og 2 kjemper om å møte vinner av kampen mellom låt 3 og 4 og vinneren i denne matchen får en av de to siste billettene til finalen i Stockholm neste helg. Og for låt 5, 6, 7 og 8 gjelder samme kjøret.

At Carola var en av artistene som ble med i kveld var det vel ikke mange som ventet, men i år har det vært noen overraskelser. Får vi noen av dem i kveld også? Jeg får som vanlig slenge ut terningkastene mine på kampene som skal foregå i Kiruna.

Første kamp:

Låt 1 – E-Type & The Poodles

Sang -3  – Fremføring – 4 – Kostyme – 3

Tja verken låten eller fremføringen har forbedring av nevneverdig grad.  Gutta kan synge, låten er traight forward rock, men der slutter min entusiasme. Det hele er en hel smule sjarmløst spør du meg.

Låt 2 – Sibel

Sang – 5 – Fremføring -5 – Kostyme – 5

Oj, hun åpner med en god smule rust i røsten. Men, kjøre vene låten er fortsatt nydelig og når hun kommer i gang sitter den som stål. Hun har samme kjole som sist og den har heller ikke blitt mindre fin nei. Jeg satser på at Sibel går ut seirende av denne duellen og at vindmaskinen feier mest poeng hennes vei.

Og den som gikk videre var Sibel, yes yes yes 🙂

Andre kamp:

Låt 1 – Ola

Sang – 4 – Fremføring – 5 – Kostyme – 3

Denne låten har litt 80-talls feeling over seg i begynnelsen,men så detter den trygt ned i den svenske slager-sporet. Og det er ikke det er ikke det verste sporet man kan gå i nei. Flott og trygg fremføring av Ola her. Jeg er redd motstanderen hans Caracola skal få slite her. Men, gud bedre få deg ny stylist Ola please!

Låt 2 – Caracola

Sang – 4 – Fremføring – 5 – Kostyme – 6

Sangmessig er det klar fremgang fra forrige opptreden og  det er jo bra. Selve fremføringen er et stort smil hele tiden og jentene oser sjarme. Dessverre er selve låten ikke spesielt bra i seg selv og det er nok det som gjør at de taper mot Ola spør du meg. Litt vel mye mer skrik enn ull liksom.

Og den som møter Sibel i kampen om finaleplass i Globen er Ola (hva sa jeg)

Kamp 3

Låt 1 -Johnson & Häggkvist

Sang – 3 – Fremføring – 5 – Kostyme – 4

Endelig en som har forandret kostyme og siden påsken nærmer seg fant Carola ut at påskegult var tingen. Ingenting å si på fremføringen, rent bortsatt fra da at det er faretruende lite kjemi mellom de to som synger og at låten ikke er noe å skrive hjem om . Veldig mye skrik og knapt nok ull til et fingerbøl.

Låt 2 – Nordman

Sang – 4 – Fremføring – 5 – Kostyme – 4

Nordman er kanskje ikke noen sjarmbomber, men fremføre låter i folkrock-sjangeren kan de til tusen. Låten har tonn med trøkk og fremføringen holder til tusen. Denne låten tror jeg på. Håper at denne går videre, men klarer de å kjempe mot Carola’s 25 med popularitet.

Uansett de to første som får kjempe om siste finalebillett ble Nordman. Carola kom altså ikke til finalen i år, hvem hadde tippet det for noen måneder siden du. 

Fjerde og siste kamp:

Låt 1 – Therese Andersson

Sang – 4 – Fremføring – 5 – Kostyme – 3

Operapoprock kan vel dette kanskje kalles. Stemmemessig veldig stødig og låten er ikke så hakkende gærn den heller nei. Og siden Carola ikke trengt vindmaskinen i år er det jo bra at andre lar vindmaskinmannen jobbe for lønnen sin i dag også. 

Låt 2 – Suzzie Tapper

Sang – 6 – Fremføring – 6 – Kostyme – 4

Denne låten er så sinnsykt vakker at jeg nesten får tårer i øynene av å høre på den. Stemmemessig var det også fremgang, alt i alt la oss få et mirakel Sverige og la Suzzie vinne denne kampen, please, please, please.

Og ble mine bønner hørt, JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Suzzie Tapper videre. Det finns mirakler jo…

Første semifinale.

Låt 1 – Sibel

Denne gang hadde hun ingen stemmeproblemer og hun gir denne nydelige melankolske balladen den perfekte fremføring.

Låt 2 – Ola

Ola’s største fordel at han kjemper med an forholdsvis rask låt mot Sibel’s ballade. Ingenting å si på fremføringen, men Ola føles vel kanskje litt malplassert i denne låten. Jeg håper på Sibel, men tror vel at det er Ola som trekker finalestrået her.

Andre semifinale.

Låt 1 – Nordman

Sterk fremføring igjen og er redd for at denne blir vanskelig å slå.

Låt 2 – Suzzie Tapper

Men, finns det mirakler er det i dag de bør dukke opp. Dette er vel den låten jeg liker best av alle 32 i årets svenske finaler. Please Sverige, please.

Vel den første som fikk finalebillett ble Sibel, bra valg Sverige, men det er det neste valget som virkelig gjelder for meg, hvem får den andre finalebilletten?

Og Sverige bestemte at den andre som får finalebillett ble Nordman. Bra for dem, men veldig leit for meg og Suzzie Tapper. Vel jeg overlever og det blir uansett en flott finale neste helg i Stockholm. Følg med.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *