Bra jobba NRK

Nå er jeg stolt av NRK. Endelig en finale med bare norske komponister. De to årene vi har stilt med svenske «gjestearbeidere» endte som kjent med sisteplass i 2004 og ikke kvalifisering fra semifinalen nå i 2007.

Spennede liste over komponister er det også. At det er bare 2 låter med norsk tittel er vel ikke annet å vente. Av en eller annen grunn føler øyensynlig de fleste norske popkomponister seg mest hjemme i det engelske språklandskapet. Men, for meg veies mangelen på norsk veldig mye opp ved at det er en samisk låt med. Det begynner nå å bli nesten 30 år siden «Samiid Ædnan» herjet Grand Prix-verdenen. Er veldig spent på denne låten. Ser også på listen at det er en låt som heter «Silicon Valley» så da er det kanskje tid for Lene Alexandra?

Neste spenningsmoment er hvem disse komponistene har fått til å synge sangene sine. Mange av komponistene er fremragende artister også, snart vil vi vite om de tør å ta steget ut på Grand Prix-scenen også.

En komponist savnes på listen og det er han som skrev låten «Rocket Ride» som kom på andreplass i 2007-års norske finale, Knut-Øyvind Hagen. Han hadde vistnok sendt inn låt også til 2008-finalen, men slapp ikke gjennom nåløyet. Han har fått en liten hevn, en av hans låter er nemlig med i en av de latviske semifinalene. Vi ønsker ham lykke til der. 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *