Det svenske valget

Tenkte at jeg skulle liksom rapportere direkte fra den svenske finalen. Sitter riktignok hjemme i godstolen i Oslo, men skitt au.

På forhånd er The Ark største favoritt til å vinne. Vi får se om de som stemmer i Sverige i kveld er enige i det. Spennende blir det. Jeg gir terningkast til låten, fremføringen og kostymet.

Ser at norske Statoil sponser den svenske finalen. Med andre ord så er det norske oljepenger som sponser årets mest sette sending i Sverige.

Finalen starter med en gitarballade-versjon åv fjorårets svenske vinnermelodi «I evighet» og da ble jo låten veldig fin jo. Skulle showet bli kjedelig kan jo publikum ta ballongdansen…… Over til låtene

1 – Andreas Johnson – A little bit of love

En fengende låt av det litt gammeldagse slaget. Og Andreas har skrudd sjarmeknappen på full styrke og det tjener han stort på. Og svart skinndress kler han veldig godt. Dessverre så tar nok ikke låten helt av, det blir samme duren hele tiden og han var vel ikke helt på høyden
stemmemessig.

Låt 3
Fremføring 4
Kostyme 5

2 – Sonja Alden – For at du finns

Vakker dame fremfører vakker låt. Dette er en sang som bare blir bedre og bedre for hver gang man hører den. Men, det er jo ikke akkurat en veldig original låt og vindmaskin begynner vel snart å bli ut i GP-sammenheng. Men, jeg lar meg nå lokkes med i denne melankolske låten jeg da. Og kjolener vel grei nok den.

Låt 5
Fremføring 5
Kostyme 4

3 – Anna Book – Samba Sambero

Denne låten har samme opphavsmann som den norske låten. Og som tittelen hentyder er det jammenta en latinolåt dette også. Men sorry Anna du mangler jo totalt det latinske temperementet en slik låt skal ha. Og sorry nok en gang du synger ikke en sambalåt med svart kjole. Med andre ord en gladlåt som ikke sprer mye glede nei.

Låt 2
Fremføring 3
Kostyme 2

4 – Sebastian – When the night comes falling

En smårockete poplåt som i mine ører nok detter rett ned i dritkjedeliggjørma. Men, han synger veldig bra og kostymemessig er det definitivt opptur fra det i semifinalen. Mørk dress med himmelblått slag, riktig søtt kan man nesten si og han har også sjarmen inne.

Låt 2
Fremføring 4
Kostyme 4

5 – Marie Lindberg – Trying to recall

En 32 år gammel skolelærerinne som tok Sverige med storm i den delfinalen hun deltok i. En søt liten låt i beste Eva Cassidy stil. Og selv om hun kanskje ikke er helt på høyde stemmemessig så blir jeg sittende og synes at låten er ganske fin ja. Og det utrolig deilig med en fremføring som kun dreier seg om låten og som er totalt fri for annen staffasje.

Låt 5
Fremføring 5
Kostyme 4

6 – Måns Zelmerlöv – Cara Mia

Kveldens yngste artist og når han smiler lurt inn i kameraet smelter nok endel ungpikehjerter rundt omkring i Sverige ja. Låten er en grei nok uptempo-låt, men han har da en irriterende kjedelig stemme. Den er jo flat
som en pannekake og uansett hvor mye han prøver klarer låten ikke å ta av spør du meg. Og den kjedelige dressen da.

Låt 3
Fremføring 3
Kostyme 2

7 – Tommy Nilsson – Jag tror på människan

Fra den yngste artisten til den eldste artisten i kveld. Tommy har vært artist veldig lenge og det er nok det som redder denne store balladen. Med en dårlig artist hadde denne sangen gått rett til bunns, men Tommy får den til å holde seg flytende. Bedre fremfører tror jeg ikke låten kunne ha fått, men den er jo ikke plagsomt spennende da. Greit nok kostyme.

Låt 4
Fremføring 6
Kostyme 4

8 – Sanna Nilssen – Vågar du, vågar jag

Denne låten lukter det Carola langt vei av, men heldigvis så har Sanna sjarme i massevis til å gjøre den til sin egen. Dette er vel den mest typiske svenske slagerlåten i kveld og sliker låten sitter jo rett i ryggmargeen med en eneste gang. Velgi bra stemme har Sanna, flott fremføring har hun og vindmaskinen røsker i det litt kjedelige kostymet hennes.

Låt 4
Fremføring 6
Kostyme 3

9 – Sara Dawn Finer – I remember love

Nok en stor svulstig ballade. Men, den er nå dessverre dritkjedelig etter min mening. Det er kun Sara’s flotte stemme som gjør alt den kan får å redde låten, men siden hun etter min mening er nesten total fri for sjarm er det ikke mye positivt igjen å si. Og kjolen, stakkar tragisk den og.

Låt 3
Fremføring 4
Kostyme 2

10 – The Ark – The Worrying Kind

Kveldens eneste gruppe og for ett skabberakkels de er. De er store favoritter hos mange og det er jo fint for dem. Hva man ser i en blekfet oversminket fyr med glitter på brystet er mere enn jeg forstår. Låten kunne sikkert Slade (70-talls gruppe) ha drept for, jeg bare gremmes. Skal jeg si noe positivt så må det være at sangeren faktisk synger bra og at fremføringen er veldig riktig i forhold til låten.

Låt 2
Fremføring 4
Kostyme 1

Så er det bare å vente på dommen……ser ut som jeg håper på Sonja eller Marie, men det er nok ingen av finalelåtene som gir meg det helt store kicket nei.

Etter at jurygruppene har stemt leder The Ark med 15 poeng over Andreas Johnson. Siden telefonjuryen deler ut elleve ganger så mye poeng som de vanlige uryene så må altså Andreas Johnson ha en låt mellom seg og The Ark for at han skal vinne. Det tror jeg ikke hender så det blir nok The Ark som vinner såfremt de som stemmer ikke lager ett skikkelig skrell. Og man kan jo håpe at det skjer……

Od det skjedde ikke. The Ark fikk full pott fra telefomstemmejuryen også så da får skabberakkelsene i The Ark tur til Helsingfors. mange forståsegpåere mener at Sveige kan ta pokalen i Helsingfors med denne låten. Fins det enn rettferdig Grand Prix gud sendes svanskene hodestups til semifinalen.

Avsender: Morten Thomassen

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *