Ukens fangst av låter

Vi begynner snart å få full liste av deltagere og jeg forteller ufortrødent om hva jeg synes om det.

Tyskland har nettopp avsluttet sin finale. Det vant Roger Cicero med låten «Frauen regier’n de Welt» som skulle bety at damene regjerer verden. Veldig passende på 8.mars kan man si. Låten er en god gammeldags swing-låt og er faktisk en smule fengende. Men, nok litt for sært for den vanlige europeer
er jeg redd.

Over til naboen til Tyskland Østerrike. De har en låt som heter «Get a life» og den er faktisk en låt som Anastacia egenlig skulle ha spilt inn. Det er faktisk noe Anastacisk over låten, men gud så intetsigende den er. Skjønner godt at Anastacia stod over låten, men komponisten har vistnok
jobbet for flere storheter som om det liksom skulle hjelpe låten i Grand Prix.

Kroatia stiller med det som antagelig er årets eldste artist. 57 år gammel er vistbok denne rockehelten fra Kroatia. Men, låten er av det dritkjedeliige blues-slaget så det fosvant den sjansen for en GP-tur til Kroatia neste år.

Bosnia stiller med søte Marija og etter fjorårets flotte 3-plass med en ballade kommer det kanskje ikke akkurat overraskende at de stiller med nok en ballade med en smule etnisk preg. Dette er vakkert og det melankolsk. Gleder meg til å se denne fremføres på scenen i Helsingfors.

Frankrike stiller med en heller merkelig låt. «L’amour a la Francaise» synger gruppen Les Fatals Picards og det skal de få gjøre uten at jeg skal akkurat ta av. Særdeles lite GP-vennlig spør du meg og Frankrike klarer nok å forbli nede i bunnslammet i år også.

Avsender: Morten Thomassen

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *