Bomber og granater

Noen har kanskje fått med seg at det israelske bidraget har skapt litt bølger. Grunnen er at bidraget deres som heter «Push the button». Og den knappen det her snakkes om er atom-knappen.

Og da begynner teksten å bli politisk og det er faktisk forbudt i Grand Prix. Det er enda ikke avgjort hvilken skjebne denne sangen får. Denne saken har faktisk blitt en nyhet så langt unna som Sør-Afrika.

Sist gang det israelske bidraget skapte slike bølger var i 1998 med Dana International. Og da gikk de bort og vant. Men, det kan jeg love dere at de ikke gjør denne gangen. Regner sterkt med at de fleste vil når de hører denne sangen enten bevegen fingeren sin mot AV-knappen eller Next-knappen.

Over til noe mye mere hyggelig. En av debutantene i årets finale er Georgia. Artisten heter Sopho Khalvashi og sangen heter «My story». En ganske tøff etnisk ballade, jeg liker den, men den blir muligens litt vel eksotisk for den jevne europeer. Men, dama er pen da.

Andorra har endelig presentert den låten punk-gruppen Anonymous skal synge. «Salvem el mon» synger de og det rykker bra i rockefoten, men å kalle det punk-rock er vel å dra det litt langt. I år tror jeg faktisk at Andorra kan ha en sjanse til å komme til finalen.Dette er en skikkelig energisk låt.

Norge stilte med gruppen Just4Fun i 1991. I år stiller Litauen med gruppen 4Fun. Men, det er ikke mye morsomt med denne låten. En litt seig gitar-ballade som dog har en koselig og avslappende stemning over seg.

Vår egen Guri Schanke freøførte forøvrig sin låt i den litauiske finalen. Sanger heter «Love ore leave», vi får håpe at de som stemmer gjør det første delen av tittelen.

Hellas valgte seg middalhavssjarmøren Sarbel og han synger låten «Yassou Maria» Låten er veldig gresk, men det er dessverre veldig tydelig at han har studert opptredenen til Sakis Rouvas som sang for Hellas i 2004. Så spørs det om folket er i middelhavstemning under finalen der Hellas som
kjent er direktekvalifisert.

Avsender: Morten Thomassen

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *