– Bryter opplæringsloven

Sondre Sæbjørnsen, landsstyremedlem i SOS Rasisme (foto: Myrth Andresen)
SOS Rasisme mener Vestfold fylkeskommune og de videregående skolene i fylket bryter opplæringsloven.

Grunnen er at partiet Norgespatriotene får lov til å delta i skoledebattene.

– Opplæringsloven er veldig tydelig. Den fordømmer all diskriminering, mobbing og rasisme i skolen. Det å invitere Øyvind Heian er et veldig grovt brudd på alle de tre punktene, mener landsstyremedlem i SOS Rasisme, Sondre Sæbjørnsen.

Organisasjonen har kjempet mot at Norgespatriotene får stille opp i skoledebatter.

Protester

Både lærere og elever ved Greveskogen videregående skole i Tønsberg har protestert mot at Norgespatriotene får delta i debatten ved skolen.
– Allikevel får de komme hit, med mål om å rekruttere medlemmer til partiet, sier Sæbjørnsen oppgitt.

Godkjent av valgstyret

Utdanningsdirektør i fylkeskommunen, Øyvind Sørensen, avviser påstanden om at de bryter loven.

– Norgespatriotene er godkjent av valgstyret i Vestfold og stiller en lovlig liste til Stortingsvalget. Da er de en del av den demokratiske prosessen.

Les mer:
Snudde rygge til
Blodig skoledebatt
Små og rare partier: NorgesPatriotene

Dette innlegget ble publisert i NorgesPatriotene, Små og rare partier og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til – Bryter opplæringsloven

 1. slartibartfast sier:

  Ånei, ett parti som mener at Nordmenn skal ha råderett over sitt eget land og beholde nasjonalstaten er ett stort nazi og rassistisk parti… Faen det er de ikke, Vigrid og de andre er langt verre enn det, Norgespatriotene vil bare ha en senket innvandring til norge istedenfor den eksplosive vi har idag og beholde norge norskt istedenfor at det skal bli Araber land… takk for meg..

 2. Christian Ahlsen sier:

  Jeg støtter Øyvind Sørensen. Fagfolk vet best. Sondre er en tegneseriefigur

 3. Dere som snakker så høyt om demokrati skulle kanskje vært med og sett stemningen blant elever og lærere, og sett hva de mente om at nazister skulle komme til skolen. De var fullstendig uønska, og på flere av skolene ble det gjort kraftig uttrykk for dette.

  Men dette var til ingen nytte. I demokratiets navn ble flertallet tråkka på og nazistene fikk slippe inn i skolesalene for å mobbe elever. Vi voksne er veldig flinke til å prate om hvor galt det er at elever mobber hverandre, men vi mobber ofte selv – bare at vi gjør det til en ideologi. Heian [… redigert …], og hans rasistiske propaganda og nazistiske agenda har ingenting på en videregående skole å gjøre.

  Ekstra ille er det at fylkesmannen har prakket dette på elevene. Vanligvis velger skolene selv hvilke partier de vil invitere, men i år ble det krevd at Norgespatriotene måtte få delta – mene hva en mene vil. Bomringpartier, andre rare småpartier, og alle disse var det fritt fram å ekskludere. Nazipropagandaen måtte fram.

  Heldigvis gjorde elevene opprør og viste motstand, og dette er prisverdig. Det er flott å se at nazismen møter motstand og avsky blant norske skoleelever, til tross for byråkraters manglende evner.

  Dette er første gang siden 1945 at norske elever har blitt påtvungen nazipropaganda, og det er skammelig og flaut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *